Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jprdl.

Polecane posty

Gość gość
Taa unia wymusza 80% podwyżki danego towaru. Weź się puknij. Rozumiem podwyżkę, ale nie 80%, a nawet 100%. Unia to tylko pretekst, żeby naciągnąć sobie dodatkowy podatek, podwyżkę paliwa itd. Realiów polskich nie znasz? Jabłka nad morzem 10 zł za kg, bo w górach przymrozki były. Banany były swego czasu tańsze od jabłek. x No to teraz konkretnie który podatek poszedł do góry, który jest nowy. I proponuję sprawdzić co dzieje się na bliskim wschodzie i jak wygląda i wyglądała cena za baryłkę ropy na przestrzeni ostatnich lat.

Gość gość
gość wczoraj Gie a nie wzrastają. Na papierze może...

Gość gość
do tej pani co wchodzi w II próg podatkowy - zbliża się koniec roku, od nowego możesz przejść na podatek liniowy

Gość gość
do tej pani co wchodzi w II próg podatkowy - zbliża się koniec roku, od nowego możesz przejść na podatek liniowy x Jezeli ma umowę o pracę to nie przejdzie. 19% jest tylko dla przedsiębiorców. Ale dziwi mnie, że jeszcze jest na etacie. Miałam ten sam problem, tyle, ze 32% procent placiłam juz w połowie roku. W pracy powiedziałam, że albo przechodzę na b2b albo się żegnamy. Dla mojego pracodawcy jeszcze lepiej, bo taniej go kosztuję a ja więcej zarabiam. Jeżeli ktoś jest faktycznie specjalistą to on dyktuje warunki, szczególnie przy obecnej sytuacji na rynku pracy.

Gość gość
Ubezpieczenia OC podrożały z 2 powodów. Po pierwsze od lat miały zaniżone ceny, przynosiły straty i nie dało sie już tak dłużej ciągnąc. Po drugie wszedł podatek bankowy (tu juz wina obecnych) władz, który towarzystwa przerzuciły na klientów. Podobnie jest w bankach, mało który bank ma obecnie wszystkie bankomaty za darmo, choć jeszcze 2 lata temu to był standard. Ta która zarzuca innym nieznajomość ekonomii - słyszałaś o prawie popytu i podaży? Jeżeli na rynek wrzucie się 20 miliardów, w dużej mierze z kredytów, to wiadomo jest, ze ceny pójdą w górę. Wszystko drożej, więc ludzie domagają się podwyżek. Wtedy znów jest więcej pieniędzy na rynku i tak nakręca się inflacja. Niestety, podwyżki płac zostają daleko w tyle w porównaniu do wzrostu cen.

Gość gość
hmm jak ktos ma 500 + to jeszcze wychodzi na swoje ale jak ktos ma niska emeryture czy rente to dostaje w d**e ..

Gość gość
Co w tym dziwnego - przecież rządzi pis, hołota ich wybrała za pińcet. Rozdawnictwo zawsze kończy się tak samo...

Gość gość
11:36 Dokładnie, pis wybrali ciemniaki

Gość gość
taaak cena masła jest wysoka bo wrzucili kasę z kredytu. A to że ma gieldach światowych cena masła posła w górę już na to wpływu nie ma. Tak samo jak z jajkami. To, że nasze jajka idą na zachód bo im się coś skazilo to też nie ma znaczenia. Grunt że to wszystko można zwalić na rozdawnictwo. No niestety tak się nie da.