Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mamy z Centrum Medycznego Eskulap Bielsko Biała

Polecane posty

Gość gość
w moim przypadu pewnie tak by było. dziecko było owinięte pępowiną i całe sine. na nic zdałaby się ta DOBRA położna. ja uważam że każdy ma wybór i nie powinnaś nalatywać na dziewczyny które chcą cc. ja również wybrałam cięcie i jestem mega zadowolona i dziecko też zdrowe.

Gość Hyzia
Najpierw czytajcie co ktos pisze. Skoro wskazania byly to nie ma innego wyjścia. Wiecej jest zgonów przy cc zarowno dzieci jak i matek w wyniku powikłań.

Gość gość
no cóż, u mnie nikt nie widział ze jest owinięty. wiec jakie wskazania? po prostu chciałam cesarkę i miałam i dziekuje Bogu ze tak wybrałam, tyle w temacie.

Gość gośćanna2017
Hyzia może dawniej tak było przy CC że dużo powikłań teraz jest wręcz odwrotnie i na pewno nie w Eskulapie z tak wspaniałymi lekarzami ile się słyszy w mediach że młoda kobieta rodziła naturalnie zaczęły się powikłania i nie chcieli zrobić CC kobieta zmarła a dziecko przeżyło i pomyśl wtedy co z takim maleństwem jak mama umrze kto się nim zajmie ? ja też wybrałam CC i nie żałuję i jak miałabym rodzić drugi raz to tylko Eskulap i CC - dzisiaj mam już 6 miesięcznego zdrowego synka bez żadnych powikłań

Gość gość
U nas ząbkowanie idzie nawet bez większych problemow. Na Mikołaja mała dostaje szczeniaczka uczniaczka ma 8 miesięcy. Hyzia daj spokój! To jest forum kliniki gdzie wykonuje sie w większości cc wiec nie wiem po co wywołujesz konflikty.

Gość gość
No właśnie mój mały ma już takiego pieska(super sprawa) i dalej jestem w kropce. Wszystkie zabawki dobre na chwile, nie wiem co musiałabym kupić żeby było przydatne i budziło zainteresowanie.

Gość gość
dziewczyny co myślicie o obcięciu dziecku włosków przed roczkiem? podobno zabobon żeby nie obcinać jednak co mama inne podejście.

Gość gość
Jakie macie gadżety przydatne dla mamy i maluszka mam na myśli leżaczki Bujaczki itp?

Gość gość
hej dziewczyny. jak wygląda u was karmienie ? chodzi mi o konretne posiłki, co podjecie?

Gość gość
Witam wszystkie mamusie rodzilam w Esku przez cc u dr Zalewskiego 13ms temu.Mam sliczna i zdrowiutka corcie.Nie zaluje decyzji o cc wrecz przeciwnie uwazam ze to najlepiej wydane pieniądze w moim życiu

Gość gość
witam wszystkie mamy . Ja mam pytanie do mam które już mają jedno dziecko i oczekują na kolejne albo mają dzieci w podobnym wieku . Kiedy wasze młodsze dziecko przyszło na świat to jak zareagowało starsze rodzeństwo? chodzi mi o akceptacje.. przede wszystkim tutaj mam na myśli małe dzieci np 2- 3 latka jak zareagowało dziecko na pojawienie się młodszego rodzeństwa. i co np w sytuacji gdy domagało się wzięcia na ręce podczas gdy młodsze np miało karmienie czy było noszone????

Gość gość sierpniowy
Gorzej jak jest większa różnica cora miała 5 lat jak urodził się synek mimo że próbowałam skupić się na niej na maxa próbowała wymuszać różne rzeczy czy przytulanie właśnie podczas karmienia piersią nie dała sobie wytłumaczyć były fochy płacz jeszcze zeszło nam się to z przeprowadzką do nowego domu gdzie jej brakowało babci 3 wujkow bylo ciezko ..z trzecim już było ok maluch 2 3 latka jest bardziej zaciekawiony ja za każdym razem pokazywałam mu czy przebierane pieluszki pokazywalan brzuszek stopki czy przy kapaniu pozwalalam całować przytulać maluszka wtedy 3latek czuję się potrzebny i jest tym wszystkim zaaferowany A przytlanie podczas karmienia? Najczęściej karmiłam na leżąco więc wisiał mi na plecach hehe przytulal się ja dawałam mu buziaczki i dodatkowo patrzył jak dzidzia je. Ważne żeby go nie odsuwac jak walczy o uwagę zawsze jakoś da się to połączyć poza tym noworodek zazwyczaj dużo śpi więc można się skupić na starszym no i wszystko też charakterem idzie..

Gość gość
Dziękuję bardzo że Pani odpisała i w tak fajny sposób to opisała a czy Karmiła Pani piersią czy butelka? Bo ciekawi mnie fakt gdy oboje z dzieci są karmione piersią? Czyli w sumie Pani zdaniem łagodniej to wszystko się odbywa gdy 2-3 latek oczekuje na rodzeństwo .. najważniejsze chyba okazywanie ciepła miłośći. A jak wyglądają teraz relacje starszej córki z młodszym

Gość gość sierpniowy
Karmiłam piersia synek miał dokładnie rok jak zaszłam w ciążę martwiłam się co będzie z karmieniem bo straszny cycus był gin też doradzał żeby odstawić ale wyczytałam że koło 20 tyg zmienia się smak mleka i faktycznie w szóstym miesiącu sam odrzucił pierś teraz super cora ma prawie 8 starszy 3.5 młodszy 1.5 zawsze któryś z którymś się dogada i zabawi we trójkę też ale wcześniej czy później jest jakiś zgrzyt hehe w sierpniu rodze w escu czwarte i już nie mogą się doczekać wiadomo że będzie rewolucja ale przyzwyczajam ich do tej myśli dotykają brzuszek ogladaja ubranka kocyki smoczki jestem dobrej myśli przy synach zastosowałam taki trik że jak tylko przyjechałam z esca pokazałam dzidzie odłożyłam do kolyski i ile się dało poświęciłam czas im żeby nie odczuli że coś się dla nich zmieniło a później tak jak pisałam towarzyszyli mi przy każdej czynnosci z malym i z czasem wszystko się uklada

Gość gość
Super, ma Pani teraz fajnie bo duża rodzinka, musi być Pani bardzo zorganizowaną osobą ,ale rewelacyjnie to p.napisala.i super ten trik z karmieniem że w tym 20 tyg sam odstawił mleko . Mi się.wydaje że jeśli mama pokazuje dziecku cały czas zainteresowanie tak jak to PAni robi to też czuje się kochane potrzebne i to.tez na pewno wpływa na akceptację młodszego rodzeństwa.Najgorsze co może być to dać dziecku odczuć że a ty to juz jesteś duzy a maleństwo potrzebuje ciągle mamy... . Wtedy nie dziwne że maluch będzie dla niego intruzem który , zbiera mu mamę..

Gość gość sierpniowy
Dokładnie chodzi o to żeby dziecko nie czulo się odrzucone i na drugim planie nie zawsze się tak da ale cierpliwosc i tlumaczenia popłacaja

Gość gość
A Pani rodziła przez CC? Pytam dlatego bo jestem ciekawa czy właśnie przed planowaniem kolejnej ciąży po CC trzeba się udać do ginekologa żeby ocenił stal blizny czy jak mnelo już sporo ponad rok od porodu to już nie trzeba?

Gość gość sierpniowy
Miałam 3 cc nie byłam ani razu oceniać blizny wiem ze niektórzy lekarze każą czekać nawet 2 lata z kolejną ciaza u mnie jest wszystko póki co ok mam nadzieję że tak pozostanie przy trzeciej cc byli w szoku bo byli przygotowani na zrosty A tu nic Zalewski się wtedy smial że czwarta cesarke też mi zrobi no i zrobi heh

Gość gość
Rozumiem , jeśli chodzi o zrosty to lekarz jest w stanie ocenić podczas usg czy są czy ich nie ma czy dopiero podczas cc?

Gość gość
Mój lekarz powiedział że powinnam odczekać minimum rok do kolejnej cc a jeśli bym chciała naturalnie to 2 ,choć dla mnie sn po cc to temat kosmos w życiu bym nie zaryzykowała .

Gość gość sierpniowy
No tak mi się wydaje że rok to już tak bezpiecznie chociaż mam koleżankę która zaszła w ciążę w 3 miesiąc po cesarce.. myślała że karmienie piersią ja uchroni.. No ale wszystko dobrze bylo

Gość gość
Oo no to bardzo szybko i duże ryzyko chyba nie ale dobrze że wszystko dobrze się skończyło.a jak Pani szybko doszla do siebie np za drugim razem? Bo też słyszałam że gdy ma się drugi raz CC to już lepiej do siebie się dochodzi niż po pierwszym

Gość gość
Kiedy zaczęłyście rozszerzać dietę swoim dzieciom?