Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mamy z Centrum Medycznego Eskulap Bielsko Biała

Polecane posty

Gość gość

Zakładam to forum dla Wszystkich mam tych przyszłych i tych które już mają swoje pociechy.:)

Gość gość
Witam :) Jestem mamą dwóch chłopców urodzonych w Eskulapie w 2013 i 2016 roku.

Gość gośćkarolina
Hej jestem mama dwójki synków urodzonych cc w esculapie w 2013 roku w lutym i w 2017 w styczniu Mojemu młodszemu właśnie się coś przestawiło i od tyg maskara z zasypianiem i nockami buuu ;(

Gość gość B
Witam, jestem mama synka urodzonego w 2017r.

Gość gość
gośćkarolina Witam wszystkie eskulapowe mamy a ile synek ma miesięcy?

Gość gość
gośćkarolina a i jeszcze jedno pytanie czy jak już zaśnie to wybudza się w nocy ?Opisz jeśli możesz

Gość gośćsun
Ja urodziłam córeczkę w 2017 r .

Gość gość
ja synka w lutym 2017 :)

Gość gośćsun
do gość dziś 12:03 ja także w lutym:)

Gość gość
oo a którego rodziłaś jeśli można spytać?:)

Gość gość
15 lutego u doktora Manderli a ty?)

Gość gość
hej dziewczyny, ja chciałabym mieć cc w Esculapie, ale jestem z daleka (Wrocław) i zastanawiam się jak to ogarnąć logistycznie. czytałam że jeżdżą tam rodzić dziewczyny z różnych okolic Polski, nie tylko "lokalne". a Wy jesteście z Bielska lub okolic czy może jechałyście z odległych miast?

Gość gośćsun
gość dziś 13:53 Ja miałam ponad 70 km do kliniki największa była obawa że nie dojadę na czas gdyby zaczęło się coś wcześniej w dodatku zima ale naprawdę było warto i dałabym z mężem każde pieniądze żeby móc tam rodzić miałam cc wyznaczoną kilka dni przed terminem i na szczęście wszystko się udało. Rzeczywiście masz kawałek drogi ponad 200 km?Zawsze niby trzeba zakładać tryb awaryjny tzn mieć w pobliżu szpital jakby się coś wcześniej zaczęło ale wiem że to tak się mówi, bo sama takiej opcji nie zakładałam , myśl że mogłabym rodzić gdzie indziej niż w Bielsku przyprawiała mnie o ciarki . Polecam kliniki mimo że masz daleko to warto na prawdę :)

Gość gość
nawet pomyślałam ze zrobię tak, ze pojadę do Bielska z tydzień przed wyznaczonym terminem cc i zamieszkam w jakimś hostelu z mężem zeby w razie jak zacznie sie wcześniej bez stresu pojechac do kilniki...troche upierdliwe, ale jakie wyjście? przecież jak złapie mnie we Wrocławiu to nie mam szans dojechac i wyląduję nie wiadomo gdzie :O mam 250km, prawie 3 h:(

Gość gośćsun
gość dziś 14:29 mnie anestezjolog uspokajał że bardzo szybko nie urodzę że na pewno zdążymy ale obawa była. Myślę że jest to jakieś rozwiązanie tym bardziej że masz naprawdę kawał drogi.

Gość gość
Przyszłe dziecko ma mamę i tatę. Dlatego w naszym związku jest bez tajemnic i nie jesteśmy zacofani. Dlatego mąż jest zawsze podczas każdego badania ginekologicznego cipki do takiej obecności mamy PRAWO BO DECYDUJE PACJENT nie lekarz gdy wypraszam osobę bliską jest zboczencem ! Również CC jest ryzykiem powikłań zdrowotnych dlatego zawsze rodziłam z mężem i to mąż najlepiej zadba o nas a nie personel medyczny bo dlaniego jesteśmy kolejnym przypadkiem.

Gość gość
14:54 a ogólnie sobie chwalisz? czuć że jest się w prywatnej klinice? mam na myśli warunki, podejście personelu, samo wykonanie cięcia itd.

Gość gośćsun
Powiem Tak naprawdę opieka na najwyższym poziomie czułam się bardzo zaopiekowana. Od chwili przyjęcia na oddział to lekarz i personel jest dla Pacjentki a nie na odwrót. Pełen profesjonalizm lekarz bardzo doświadczony , ja powiem szczerze miałam zamiar próbować rodzić Sn ale ze względu na kolizję pępowinową zostało wykonane cc lekarz błyskawicznie zareagował , szybko się zorientował , cały czas byłam monitorowana przez ktg , dopiero jak zorientował się że wszystko jest ok. to poszedł na planowane cc które miał tam wykonać mnie kazał przygotować do cc , ale nie pozostawił mnie ot tak , cały czas pielęgniarki latały tam i z powrotem sprawdzały jak się czujemy . Po cc tak samo znakomita opieka pielęgniarki zaglądały często, ja miałam dodatkowo pobyt z mężem więc to był dodatkowy plus. Mąż się śmiał że był na wczasach tylko coś nie wypoczął .

Gość gość
a odnośnie blizny to cieniutka i słabo widoczna wiadomo że to może jest najmniej istotne no ale tak jest

Gość gość
gość dziś bardzo zbliżony termin bo 14, u dr. Zalewskiego .

Gość gość
gość dziś 21:34 fajnie ;)

Gość gość
a do którego lekarza najlepiej się umówić? można sobie w ogóle wybrać osobe która zrobi cc czy oni narzucają z góry?

Gość gość
gość wczoraj 23:51 Ja z czystym sumieniem mogę polecić dr Manderlę naprawdę dobry lekarz i czuć że jak jesteś pod jego opieką to jest tylko dla pacjentki , ale słyszałam że dr Zalewski jest również bardzo dobry także wybór należy do Ciebie :)

Gość gość
Czyli to pacjentka wybiera lekarza? Moznacza. Sobie zazwyczaj ze się chce.mieć cc u dr Zalewskiego i oni dopasowują termin do jego dyżuru, tak?

Gość gość
tak tak pacjentka sobie wybiera lekarza , nawet jak się zacznie nie w terminie to starają się ściągnąć tego lekarza wybranego przez ciebie , chyba że naprawdę nie da rady to wtedy jest inny lekarz ale z tego co wiem rzadko .Jak umawiacie się na dany termin jest ten lekarz którego wybrałaś:)

Gość gość
ja miałam cięcie u Zalewskiego i mogę polecić . ciąże też on prowadził w swoim gabinecie w Jawiszowicach. wszystko na najwyższym poziomie. umie podnieść na duchu gdy potrzeba. rewelacja.

Gość gość
z ciekawostek: dr Manderla ma gorsze opinie na znanym lekarzu niż Zalewski...niektóre o Mandreli są naprawdę słabe...ja wybrałabym Zalewskiego

Gość gośćkarolina
Synek ma 10 mc zaczął chodzić i Ewidentnie ma lek separacyjny to pewnie przez to .. zawsze pił butle do łóżeczka i spał do rana a teraz koszmar i widzę ze żeby tez idą chyba trójki dolne

Gość gość
Ja rodziłam w marcu u dr Zalewskiego i bardzo polecam! A ile już synek ma zębów?

Gość gośćanna 2017
Ja miałam CC w maju 2017 aktualnie synek bedzie konczył 6mc ma już 2 ząbki dolne jedynki i od 2 tygodni wychodzą mu dwójki dolne martwie się czy to nie wcześnie