Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to już mobbing?

Polecane posty

Gość gość

Witam wszystkich i proszę o poradę :) obecnie jestem na stażu z urzędu miasta, czesto pracuje kilka godzin dziennie, bo mój pracodawca przychodzi mnie zmieniać, twierdząc że bez sensu byśmy siedzieli tu w dwójkę, jednak często też pracuje sama do końca. Nie byłoby w tym żadnego klopotu gdyby nie jego żona, która wydzwania do mnie co godzinę pytając o utarg, o to dlaczego ostatnio byłam u lekarza, że powinnam chodzić po pracy (nie zawsze jest to możliwe), dziś wspomniałam jej o dniach wolnych, których już mi się kilka uzbierało, na co ona odparła, że przed świętami na pewno nie dostanę wolnego, że można mi zapisać wolne na kartce a i tak mogę przyjść do pracy i że nie powinnam być taka skrupulatna co do wolnego, bo często kończę szybciej niż powinnam. Trochę chore nie uważacie

Gość gość
nie nie chore, to że pracodawce cię wczesniej zwalnia to tylko i wyłacznie jego dobra wola, to chyba logiczne że jak on potrzebuje to ty też musisz zostac dłużej, pewnie nie pracujesz tam długo skoro jesteś na stażu , to z kad ci się uzbierało już tyle dni wolnych, oj z takim podejsciem to nigdzie długo nie popracujesz

Gość gość
On chyba chce zalonić skoro wysyła ci takie zdjęcia:O

Gość gość
Kobieto jakie ja miałam przejścia na stażu.w wieku 19lat... Książkę mozna by napisać. Koniec końców usłyszałam, że jeżeli napisze zła opinie że stażu(czyli co mi robili właścicielka,jej mąż i teściowa) to ona wystawi mi zła opinie i oskarży o kradzież, której nie było. Prywaciarze.

@12:55 pier'dolisz... autorko szanuj się i nie daj sobą pomiatać jak ta k'urwa j'ebana z 12:55

Gość gość
Za każdy miesiąc przypadają 2 dni wolnego, więc normalnie mogły się uzbierać. Nikogo nie proszę żeby mnie szybciej zmieniał, po prostu dlaczego mam pracować wtedy gdy należy mi się wolne? Nie dość że staż jest za marne grosze, opłaca mi go urząd nie pracodawca, to pracodawca dostanie jeszcze kasę gdy zakończe staż.. wykorzystywanie poniekąd

Gość gość
pracuję tyle lat i pierwsze słyszę by dni wolne były tak ustalane jak ty piszesz, kto ci naopowiadał takich bajek, tyle wolnego to mozesz mieć po kilku latach pracy -przynajmniej chyba rok a nie na początku stażu

Gość gość
Urząd pracy, to unijny program stażu i drukowanymi literami mam napisane w umowie że pracodawca jest zobowiązany udzielić dni wolnych przed zakończeniem stażu, nie o to co już wiem pytałam gościa od bajek