Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

Facet bez charakteru

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰

Mam taki problem - mam faceta, kt贸ry w stosunku do mnie jest opieku艅czy, kochaj膮cy, mog臋 na niego liczy膰, ale 偶yciowo jest niemot膮. Nie jest asertywny - rodzina go wykorzystuje, a on nie umie si臋 postawi膰, potrafi膮 mie膰 np go艣ci (nadal z nimi mieszka, chocia偶 ju偶 jest po studiach i pracuje - maj膮 du偶y dom) a on czeka do usranej 艣mierci bo oni go sobie rezerwuj膮, 偶e on kogo艣 tam odwiezie. Nikt go nie raczy poinformowa膰 o godzinie kiedy to si臋 mo偶e sta膰, a on zamiast zapytac albo po prostu czasem poprosi膰 rodze艅stwo (kt贸re te偶 ma prawko i mieszka tam) denerwuje si臋 i na mnie to spada, bo m贸wi mi np ale szkoda 偶e si臋 nie po艂o偶y艂em na chwil臋, my艣la艂em 偶e wcze艣niej p贸jd膮 (potrafi膮 np. o 1-2 wyj艣膰). No jaja. Inny przyk艂ad - chcia艂 mnie zaprosi膰 na przedstawienie, w porz膮dku, ale ja si臋 akurat pochorowa艂am na gryp臋 偶o艂膮dkow膮. Nie zd膮偶y艂 kupi膰 bilet贸w, a ja mu m贸wi臋 - id藕 sam, skoro chcia艂e艣 na to i艣膰. To on nie, nie p贸jd臋, nie zale偶a艂o mi a偶 tak, a偶 w ko艅cu gadka - noo, ja chcia艂em po prostu i艣膰 razem i ci臋 czasem zabra膰 w takie miejsce - tak, to prawda, 偶e ja takie co艣 inicjowa艂am pocz膮tkowo, ale pono膰 zacz臋艂o mu si臋 to podoba膰 i sam to wyszuka艂 i chcia艂 i艣膰 - wi臋c nie czaj臋, czemu nie mia艂 sam i艣膰. Co艣 powiedzia艂, 偶e ba艂by si臋 jakby sam poszed艂, 偶e jest 藕le ubrany (przecie偶 kupi艂 sobie 艂adny zestaw na takie okazje?!), i nieswojo tak sam. On w og贸le sam 偶adnych takich rzeczy nie robi, ani 偶adnych innych. Jego 偶ycie to praca i ja, i nie przesadzam, nie ma 偶adnych pasji, nigdzie nie wychodzi, siedzi w domu ci膮gle. Sza艂u zaczynam dostawa膰, bo wszelkie pr贸by nakierowania go - to podpytuj臋 o jego koleg贸w, 偶eby si臋 z nimi spotka艂, to zach臋cam go, 偶eby wr贸ci艂 z powrotem do biegania, to m贸j kolega szed艂 na si艂k臋 i chcia艂 z kim艣, no to go namawia艂am. To kurde nadzia艂am si臋 na jak膮艣 konferencj臋 zwi膮zan膮 z jego zawodem - no, oczywi艣cie - Nic! zupe艂ne nic. Jakbym ja gdzie艣 chcia艂a i艣c, to oczywi艣cie, on kupi bilety i p贸jdziemy, nawet je艣li ma to g艂臋boko gdzie艣, ale mnie to nie pociesza, bo on si臋 nie rozwija. Przecie偶 nie mo偶e patrzec na opinie innych ludzi jak gdzie艣 sam idzie, wiekszos膰 ludzi ma go gdzie艣. M贸wi艂am mu to, ale jeste艣my razem 1,5 roku i naprawd臋 ci臋zko go odblokowa膰. Nieraz go chwali艂am jak widzia艂am jakiekolwiek przejawy w艂asnej inicjatywy, ale co z tego.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
On mi te偶 powiedzia艂, 偶e tylko przy mnie czuje si臋 pewniej i si臋 nie stresuje. 艢wietnie, ale nie mo偶na by膰 ca艂e 偶ycie uwieszonym na kim艣. Ja ju偶 mam do艣wiadczenia z uleg艂ymi facetami, r贸wnie偶 kolegami :( uwa偶am, 偶e ka偶dy ma potencja艂 sprawczy i powinien go wykorzystywa膰, a nie poddawa膰 si臋 i by膰 tak biernym i zale偶nym i od kogo艣.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
to jakis przychlast

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
pracuj dalej nad nim i b膮d藕 cierpliwa - piszesz 偶e opr贸cz tego jest 艣wietnym facetem - og贸lnie kocha sie kogo艣 nie za jego zalety tylko z jego wadami - jesli go kochasz to nie powinnas na si艂臋 go zmienia膰 ale w tej sytuacji pracuj dalej nad nim, bo dzi臋ki temu b臋dziecie bardziej szcz臋艣liwi - nie poddawaj sie i nie zrywaj tylko cierpliwie i powoli nad nim pracuj i przedstawiaj obiektywny punkt widzenia na sytuacje kt贸re ci臋 denerwuj膮. Rozmawiajcie o tym szczerze i spokojnie i pomagaj mu - nie odtr膮caj go i nie r贸b k艂贸tni tylko wspieraj go i pracuj nad nim

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja i tak raczej k艂贸tni nie lubi臋 - ale nie bardzo rozumiem JAK go w tym wspiera膰, skoro nawet pochwa艂y kompletnie nie daj膮 偶adnego efektu. ON dalej b臋dzie twierdzi艂, 偶e przy mnie najlepiej si臋 czuje

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A rozmowa nie pomaga, bo z tym przedstawieniem powiedzia艂, 偶e podj膮艂 decyzj臋 i tego nie zrobi. No tak, w tym to jest uparty...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
To nie jest dziecko 偶eby nad nim pracowa膰 tylko doros艂y ch艂op.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
I powiedzia艂 偶e niezbyt widzi problem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
No, w艂a艣nie. On powinien nad tym pracowa膰 z psychologiem, z w艂asnej inicjatywy. I co, mam go do niego wysy艂a膰? obrazi si臋 wtedy pewnie...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Zapro艣 go na konsultacj臋 z www.igortreneronline.pl :) Zapewniam, 偶e stanie si臋 m臋ski w najlepszym tego s艂owa znaczeniu :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
m贸j bo偶e, wsp贸艂czesny marketing xd

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
wspolczuje

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ale c***a