Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak wygląda krwawienie zaraz po samym porodzie?

Polecane posty

Gość gość

Leje się jak z cebra, czy przypomina to mocniejszy okres? Jak długo utrzymuje się to najsilniejsze krwawienie? Podkłady, największe podpaski i majtki jednorazowe są w stanie temu zaradzić czy kobieta musi co chwile latać do toalety zmieniać podpaskę?

Gość gość
jak okres

Gość gość
Jak najgorszy okres w twoim życiu, trwa parę dni

Gość gość
Ze mnie wylatywały ogromne skrzepy, az musiałam zgłosić to położnej bo nie wiedziałam ze to normalne. Wielkości dłoni. Potem krwawienie jak obfity okres. Krwawiłam około 2 tygodni

Gość gość
To zależy, ja miałam zaraz po tak silne,ze położna myslala,ze to krwotok i pobiegła po lekarza.

Gość gość
17:18 dokładnie tak jest. Leje się litrami, nie czujesz kiedy chce ci się siku przez najbliższe 3tygodnie,kupa też po prostu sama wychodzi.

Gość gość
Bez przesady. Mnie też tak wszyscy nastraszyli, że skrzepy wielkości dłoni, że leje się z człowieka miesiąc i niewiadomo co. A w rzeczywistości to był trochę dłuższy i mocniejszy okres, u mnie lało się 2 tygodnie, ale tak bardzo to tylko pierwszego dnia. Nakupiłam miliony paczek tych podkładów poporodowych z Bell, a używałam tego tylko pierwszego dnia, potem już zwykłe podpaski.

Gość gość
Zaopatrz sie w dwie paczki podkładów. U mnie wyglądało jak miesiaczka w pierwszy dzien. Potem było lżej, w szpitalu używałam podkładów, ale szybko mozna przejść na podpaski. Nie słuchaj tez, ze to jest równo 6 tygodni masakrycznego krwawienia.

Gość gość
Ja jestem po dwoch cc więc powinnam mieć mniejsze krwawienia bo czyszczą przy operacji macicę. Po pierwszym porodzie leciało mocno , tak na podkłady, z tydzień, później ze 2 tygodnie tak jak przy lekkim okresie. Po drugim cc- bite 6 tygodni rzeźni ze skrzepami. Ale ja mam bardzo obfite miesiączki od zawsze, może dlatego tak krwawiłam.

Gość gość
17:24 - nie czujesz ze chce sie siku i kupa sama wychodzi? Ja nic takiego nie mailam, czułam normalnie, ze czas na toaletę.

Gość gość
17:42 no nie czułam, zanim pomyślałam,że chce.siku to już robiłam. Musiałam pamiętać być po prostu co godzinę góra dwie iść do wc. Ale kto nie przeżył nie zrozumie, krwawilam okrutnie, porodu tak źle nie wspominam(chociaż był długi i ciężki od 10.30 urodziłam 20.50) jak połogu, po 4tyg.okazało się,że nie oczyścili mnie do końca i mi wypadło z pochwy coś podczas prysznica. Mam taką traume, że przez jakiś rok temat seksu dla mnie nie istniał i nadal się boję

Gość gość
17:50 to niedopilnowali przy czyszczeniu, współczuje Ci takich przeżyć.

Gość gość
17:55 tak, a położna która przychodziła do domu gdy zajrzała jak się goi rana to zapytała "kto panią szyl mężczyzna czy kobieta?" odp.,że kobieta i nic nie odpowiedziała. Później same szwy mi odchodzily, widziałam jak zmienialam podpaski. Smutne ale prawdziwe.

Gość gość
Miałam bardzo obfite krwawienie ze skrzepami przez pierwszy tydzień, może 5 dni, wtedy używałam podkładów poporodowych, w domu potem jakieś 2 tygodnie używałam podpasek takich długich, na noc, i potem powiedzmy kolejny tydzień wystarczały wkładki. Krwawienie, po tych pierwszych dniach, mniej więcej jak okres, tyle że po pierwszych dniach już bez bólu brzucha. W sumie prawie miesiąc do momentu aż było całkiem czysto.