Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MamaAdasia1

cienie pod oczami

Polecane posty

Gość MamaAdasia1

Mój syn ma 7 lat i od jakiegoś miesiąca zauważyłam, że ma fioletowe cienie pod oczami oraz takie małe "pajączki" na ramionach. Badania miał ostatnio pół roku temu i były pewne odchylenia (tu za dużo, tam za mało, ale nie było aż takich wielkich różnic) i pani doktor stwierdziła, że jest ok. Mały jest niejadkiem, tzn. nie je obiadów, warzyw, nie pije herbaty. Je tylko suche rzeczy, słodycze umiarkowanie ale oczywiście też je, pije soki, kakao, z owoców tylko jabłko i cytryny lubi. Dostaje witaminy. Poza tym jest normalny, to znaczy jest aktywny, żywy, bawi się, biega, chodzi do szkoły. Ma też już trzeci tydzień katar i wybieramy się wkrótce do lekarza, ale nie mogę już wytrzymać i chciałabym zapytać czy te cienie to może być coś niepokojącego? Jestem już zdenerwowana:/

Gość gość
Może to być odwodnienie, kontroluj ile wody wypija, dzieci raczej wodę powinny pić a nie słodzone ścierwo, spróbuj przez kilka tygodni notować jak dużo wypija płynów.

Gość gość
Nie ma co denerwować się na zapas, idź do lekarza i zrób badania. Cienie mogą być spowodowane chorobami krążenia ale to tylko jedna z możliwości. A dietę syna koniecznie musisz wzbogacić. Skoro chce pić soki to mu dawaj ale nie te sklepowe, bo w nich jest mnóstwo cukru, ale samodzielnie wyciskane. Zainwestuj choćby w najtańszą wyciskarkę wolnoobrotową. Soki dawaj szczególnie warzywne, ponieważ masz z tym problem to kombinuj łącząc z warzywami. Idealne proporcje to 70 % warzywa, 30 % owoce. Szczególnie korzystny jest sok z buraków, możesz łączyć z jabłkiem, cytryną, to zmienia smak. Poszukaj w necie, jest dużo możliwości przemycania warzyw w posiłkach.Może zamiast kupnych słodyczy zacznij piec ciasta z warzyw (marchwi, buraka czy pomidorów.. Jak nie powiesz to się nie domyśli. Szukaj inspiracji na blogach wegańskich.

Gość gość
ja miałam okropne worki i cienie pod oczami, żadne kremy nie pomagały, aż w końcu natknęłam się na krem pod oczy firmy Remescar, cienie i worki znikają już po kilku minutach od aplikacji

Gość gość
Właśnie kupiłam pod oczy krem Klapp cosmetics, ten zwalcza cienie, przeciwdziała obrzmieniom i ogólnie poprawia napięcie. Po kilku tygodniach stosowania widzę, że skóra jest odżywiona, napięta. Czekam na dalsze efekty :)