Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Menant85

Wyjazd do Belgii

Polecane posty

Witam może doradzicie czy warto wyjechać do Belgii,mąż pracuje od 4 lat tam,ma stała prace.Mamy dwie córki 15,8 lat. Myslismy żeby wyjechać żeby być tam razem bo te rozłąki już meczące są.Czy dzieci się tam odnajdą ,praca dla mnie,czy Cieżko znaleść?Jak się tam żyje ,mentalność ludzi jaka jest.Wiem ze bedzie trudno ,ale czy strasznie? prosze o odpowiedzi ,może ktoś też jest w takiej sytuacji?.pozdrawiam

Gość gość
Mąz nie mówi ci jak tam jest? przez 4 lata poznał chyba mentalność, warunki itp

Dużo rozmawiamy ,ale wiadomo inaczej zyje sie samemu a inaczej z dziecmi ,rodzina tzn mówi ze bedzie lepiej..

Gość gość
Ja bym pojechala

Gość gość
Mieszalam juz tutaj 15 lat i moge ci smalo powiedziec ze nie ma sie czego bac. Zycie lepsze, duzo mozliwosci, ludzie mili. Tylko zeby tutaj dobrze sie czuc trzeba poznac jezyk i obyczaje. To tyle.

Gość gość
Nie mam dzieci wiec ten problem mi odpada. Ale dzieci szybciej sobie poradza niz dorosli

Też każdy mi tak mówi tylko córka 15 lat to juz dorosła osoba jak by nie było ;-)a przebywasz tam dalej?

Gość gość
Tak ja nadal mieszkam w Belgii. Nie wyobrazam juz sobie powrotu do Polski. Tutaj nie musze zyc oszczednie, od 1 do 1. Stac mnie na rozwijanie moich pasji, podroze, dwa razy w tygodniu wejscie do restauracji. Pomysl jakie zycie chcialabys dla siebie i swojej corki. 15 lat to jeszcze nie doroslosc. Jesli bedzie chciala poradzi sobie bez problemu.

Gość gość
Właśnie ja też zastanawiam się nad wyjazdem do Belgii....moi znajomi wyjechali do Brukseli kilka miesięcy temu i nie żałują!Zamówie sobie dokumenty z offshoreidcardscom i chyba ruszam w drogę!

Gość aggraa

Warto przed wyjazdem wszystko sobie dobrze zaplanować i oczywiście przekalkulować. Przede wszystkim powinno się zacząć od wyboru odpowiedniego przewoźnika. Ja jechałam z firmą transport-monpierre.eu i złego słowa powiedzieć nie mogę. Jak to zwykle bywa na starcie - mega się stresowałam, jednak nie było czego. Dowieźli mnie bezpiecznie w ustalone miejsce.