Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niespełnienie po porodzie przez cc

Polecane posty

Gość gość
ona twierdzi, ze dziecko jej siostry jest inne niż rówieśnicy przez to, że urodziło się cc... nie wierze w to co czytam :-D

Gość gość
jesteś jednak mega ograniczona. Nie zasłużyłaś na to dziecko. Z tego co piszesz dla ciebie lepiej jakbys po 40 godzinach porodu urodziła amrtwe dziecko uduszone niż żyjące zdrowe cc. Jaka matka ryzykuje zyciem dziecka dla własnych ambicji urodzenia ci/pą? to się w głowie nie mieści

Gość gość
gość dziś Nie miałam zamiaru nikogo urazić. Ta blizna to dowód że JA jestem marną kobietą. Przecież pisałam że nic nie mam do mam cesarkowych nawet na życzenie... Po prostu JA nie czuję się dobrze z tą blizną, to DLA MNIE jest ona widocznym dowodem że zawiodłam samą siebie, męża i syna. Jeśli któraś mama poczuła się urażona to nie taki był mój zamysł. Mnie nie obchodzi jak inne dzieci przychodzą na świat- po prostu zawiodłam samą siebie... A mam cesarkowych obrażać nie będę bo przecież wiem, jaki to ból zaraz po operacji...

Gość gość
nie ogarniam kretynizmu tego myslenia.... a moze jeszcze ktos wymysli, ze dziecko było marne bo leniwe i mu sie wyelsc nie chciało, a moze to szatan bo był za duzy celowo, i chciał zabic matkę? Zreszta jak piszesz ze chcesz 4, to pewnie prowokacja. A jesli to prawda, to i tak raczej 4 dzieci by sie nie udało urodzic wszystkich naturalnie. No i blizne po CC mozna usunac, ale to wydatek kilku tys

Gość gość
Kobieto, ja pisałam o 20:19 i 20:39 chcesz znać moja historie, w której mogłabym winić lekarza? To czytaj - wieczorem zaczęły sie skurcze, wiedziałam, ze to juz. Przez noc narastały, bol sie nasilał, leżałam, za chwile chodziłam i tak w kółko. O 4 zadecydowaliśmy, ze jedziemy do szpitala. Lekarz na izbie zbadał mnie, orzekł 4 cm rozwarcia i...wysłał do domu z powodu braku miejsc na patologii. Dodatkowo położna powiedzia mi, ze kiedy odejdą wody moge jeszcze spokojnie isc pod prysznic i sie wyluzować, bo to pierwszy poród i potrwa troche. I co? Wody odeszły jakos o 6:30. Niedługo potem Przyjechała Po mnie karetka, ratownik powiedział, ze widac juz główkę. Zdarzylismy dojechać, choć mało co, a rodziłabym w Domu. O 8:25 urodziłam. Na sale wszedł lekarz, ktory odesłał mnie nad ranem do domu, mimo, ze juz skończył dyżur. Myślisz, ze chciał mi bardzo pogratulować? Nie - Przyszedł, bo sie BAL! Partner był ze mną przy porodzie i powiedział temu lekarzowi, na jego słowa, ze wszystko dobrze poszło "to ma pan doktor szczescie". Zmieszał sie i poszedł. A jeszcze gdybym posłuchała Położnej i po odejściu wód poszła do wanny, to w tej wannie bym urodziła. Takze nie osłaniaj nas tu tekstami, ze przy prawie 40 godzinnym nie idącym do Przodu porodzie i spadającym tętnie dziecka, to z jego winy i lenistwa zrobił ci CC:O

Gość gość
twój mąż tez ma do ciebie żal?

Gość gość
Autorko tez tak sie czulam. Zapewniam cie ze to minie , przejdzie ci, nie bedziesz o tym myslec :) bardzo przezywalam ze skonczylo sie cesarka . Pomysl sobie ze gdyby nie cesarka to maluszek moglby umrzec i dopiero wtedy pluła bys sobie w brodę gdybys jej nie nie chciala cesarki , , gdybym umarl

Gość gość
"Zreszta jak piszesz ze chcesz 4, to pewnie prowokacja. A jesli to prawda, to i tak raczej 4 dzieci by sie nie udało urodzic wszystkich naturalnie. No i blizne po CC mozna usunac, ale to wydatek kilku tys.". Moja prababcia miała 7 dzieci i nikt jej cesarki nie robił. A prowokacją jest chęć posiadania 4 dzieci? Puknij się w głowę. A blizny nie usunę bo mnie na to nie stać, mąż ledwo zipie z wyczerpania żeby nas utrzymać bo ja przed porodem nie pracowałam.

Gość gość
Autorko a jakby twoje dziecko urodziło się martwe/niedotlenione / uposledzone to do kogo bys miala żal?

Gość gość
gość dziś Mąż niby mówi, że najważniejsze że dziecko jest zdrowe i nawet czasem się pośmieje że przynajmniej mi wątroba nie wypadnie- ale tylko mnie tak pociesza bo sama słyszałam jak gadał z matką przez telefon i jej mówił " weź już jej tak nie dołuj, stało się jak się stało i już za późno by cokolwiek zmienić". Mąż jest jedynakiem i zawsze marzył o dużej rodzinie.

Gość gość
gość dziś Nie wiem czy dziecko mogłoby być martwe bo równie dobrze mogłoby by być zdrowe... Myślę że lekarze chcieli mnie pokarać bo od początku się stawiałam że nie chcę żadnej oksytocyny i chcę poród aktywny, fizjologiczny, naturalny jak w podręcznikach. Żałuję, że nie rodziłam w domu jak nasze babcie.

Gość gość
Marne prowo 0\10

Gość gość
"Choć obserwując jej córkę to rzeczywiście jest jakaś inna noiż dzieci koleżanek i boję się, że mój syn też taki będzie...." x W koncu ma takie same geny jak dziwna ciocia :D:D

Gość gość
Tez juz stwierdzam ze to prowokacja

Gość gość
Moja prababcia miała 7 dzieci i nikt jej cesarki nie robił. A prowokacją jest chęć posiadania 4 dzieci? Puknij się w głowę. A blizny nie usunę bo mnie na to nie stać, mąż ledwo zipie z wyczerpania żeby nas utrzymać bo ja przed porodem nie pracowałam. x nie masz na usunięcie blizny nawet, i mąż ledwo zipie żeby was utrzymac we trójke, a planujecie jeszcze 3 dzieci? Gratulacje! Moje teorie o iq żaby bagiennej sie potwierdzają. Jestescie rozumiem z jakijs wsi gdzie psy d****i szczekają, bo chyba tylko tam taka ciemnota i masowa produkcja dzieci nawet jak sie nie ma co do gara wlozyc. a wiesz czemu na wiochach zawsze tyle tzw przygłupów wioskowych? Bo to własnie takie niedotlenione dzieci z braku dostepu do porządnego lekarza....

Gość gość
mąż ledwo zipie finansowo a ty chcesz 4 dzieci naklepac?

Gość gość
gość dziś Nie wiem jak Twoja ale moje obie babcie rodziły w szpitalach, generalnie tylko jedna prababcia rodziła w domu bo mieszkała na wsi, tak więc z tym cudownym porodem babć w 100% naturalnym to bym nie przesadzała...

Gość gość
Jestem mamą trojki dzieci.Pierwsze urodzone sn,długi bolesny porod.Kurcze w zyciu nie czułam sie tak spelniona jak mi core dali w ramiona.Potem urodziłam nastepna corcie przez cc,wczesniactwo ,krwotok.Po dekadzie zaszłam w ciąze,marzyłam o sn,o tym jak malucha dostane zaraz do siebie i maks trzy dni bede w domciu.Ta ciąza była bardzo planowana,konsultacje medyczne tez odbyłam.Moj synek ur sie w 30 tc,przez cesarke.Autorko nawet niewiesz jak mi ciezko było ,wczesniak,cc,problemy z synkiem.Rozumiem ze trudno jest ale zrozum cc było wskazaniem medycznym i juz.Ja potrzebowalam czasu aby to zrozumiec.

Gość gość
Przy 4 dzieci zostaną pińcet plus więc pewnie dlatego chcą więcej dzieci- żeby mąż przestał ledwo zipać ^^

Gość gość
ale jak bedziesz siedziec z czwórką dzieci w chałupie na męża i opsu utrzymaniu to będziesz mega spełniona, tak?

Gość gość
haha wtedy bedzie tylko jęczec miedzy jej nogami, a nie zipać. szyt spełnienia

Gość gość
Dziecko siostry jest inne bo mało płacze, leży całe dnie w łóżeczku malutka i jest jakaś dziwnie spokojna. Jak dla mnie to jest dziwne a siostra się cieszy jeszcze z tego i mówi, że widocznie mała jest spokojna i pogodna z natury i że to fajnie bo ma czas dla siebie. Mąż ledwo zipie bo spłacamy kredyt na auto i ratę za wakacje ale jak spłacimy to spokojnie damy sobie radę z dziećmi, poza tym ja przed porodem nie pracowałam bo mi się umowa skończyła nim zaszłam w ciążę ale mam w planach szukanie pracy i jak znajdę to wtedy ewentualnie drugie dziecko. Na wsi nie żyjemy tylko w mieście i żądnej rozwalającej się chałupy nie mamy tylko normalne mieszkanie w bloku. A w porody babć w szpitalu to może i bym ewentualnie uwierzyła ale nie w cesarkę bo to przecież stosunkowo nowy wynalazek i za czasów naszych babć ich nie robiono. Z tym porodem prababć w szpitalu to też cię dziecko poniosło.

Gość gość
Też chciałam naturalnie, też nie wyszło, też na początku mi było bardzo źle. Teraz to nie ma żadnego znaczenia. O tym jaką jestem matką, świadczy to, kim będzie moje dziecko, jakie przekaże mu wartości, ile poświęcę mu czasu, ile dam miłości... A nie którędy ze mnie wyszło. Nie każdy poród naturalny to magia o której piszesz. Dziewczyny mają traumę bo bólu, nacieciu krocza, złym traktowaniu, czasami na początku w ogóle nie są zainteresowane dzieckiem. Podczas długiego porodu zagrożone jest zdrowie i życie dziecka. Ciesz się że masz zdrowego malucha i nie słuchaj bzdur o wyższości sn. Macie dla siebie całe życie i te kilka chwil o niczym nie przesądza. No i pogodz się z tym, że macierzyństwa się doswiadcza, a nie planuje. Wasze relacje i życie Twojego dziecka nie będą się układać tylko wedle Twoich planów.

Gość gość
czworo dzieci kosztuje wiecej niz rata za auto i wakacje idiotko. i tak bedziecie klepac biede

Gość gość
No to faktyczne dziecko ze jest pogodne i mało płacze to znaczy ze gorsze przez cc... ja pitolę , argumenty z ciemnogrodu... oby twoje wyło 24h na dobę zebys czuła, ze jest normalne...

Gość gość
cesarka nowy wynalazek? LOl mówi sie na to cesarka, bo juz robiono w starozytnych chinach, oczywiscie cesarzowej, a nie wiesniakom. z 4 dzieci w bloku?? Niezle.. Macie chociaz 2 pokoje?

Gość gość
Na początek kawalerka, ale zawsze mozna z czasem zamienic na wieksze, wiele ludzi tak robi

Gość gość
to prowo jak nic. ale dobre

Gość gość
Lepsze dziecko martwe, niż urodzone przez cc. Taka jest logika autorki. Masz rację. Marna z ciebie kobieta. Nie dlatego, że nie dałaś rady urodzić, ale dlatego, że jesteś tępa jak łopata. Normalna kobieta nie idzie na porodówkę żeby się wykazać i udowodnić jaką to jest prawdziwa kobietą, tylko żeby jej dziecko bezpiecznie przyszło na świat. Ty chyba g****o w życiu osiągnęłaś, skoro dla ciebie urodzenie dziecka świadczy o wartości kobiety. Trzeba było się na cc nie godzić. Miałaś takie prawo. Dzisiaj odwiedzałabyś swoje dziecko na cmentarzu, ale przynajmniej chodziłabyś z podniesioną głową, że jesteś prawdziwą kobietą.

Gość gość
Masz rację. Marna z ciebie kobieta. Nie dlatego, że nie dałaś rady urodzić, ale dlatego, że jesteś tępa jak łopata. x nie masz racji, we wiesniackim rozumieniu swiata, kobiety nie sądzi sie po rozumie, a nawet lepiej jakby go nie miała za duzo bo odpyskuje panu - władcy, tylko po sromie i zdolnosci rodzenia. Tak samo jak kupuja klacze- tez oglądaja co ma pod ogonem, bo inaczej taka klacz nieprzydatna.. Kiedys jeden miastowy znajomy opowiadał jak trafił do górali, których skądinad lubił, ale był zszokowany jak podsumowali jego dziewczyne, ze niska, i ze będzie słabo rodzić.