Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Boje sie ze to chloniak...

Polecane posty

Gość gość

Od jakiegoś roku mam guzika podluznego z tyłu z boku szyi. Byłam u rodzinnego powiedział że to tłuszczak i on by obserwowal tylko, ale wyprosilam skierowanie do chirurga, a ten że to może być węzeł chlonny i mam miec za tydz ust węzłów chłonnych szyi. Martwe się bo mam male dzieci i nie chce być chora tak poważnie. Guzek mnie nie boli, czasem jak go,dotkne to go czuje jak hmmm.. przeciazony mięsień. Jest płytko zaraz pod skórą....

Gość gość
Mam zrobić morfologie z ob ale znów mi zatoki doliczana infekcja wiec chyba morfologia odpada? Zresztą ja często mam katar, jak tylko mały coś z przedszkola przyniesie to po 3 dniach i ja jestem obdarowana wirusem. Nie wysypisk się wiec organizm słaby.

Gość gość
Martw się o siebie nie o dzieci bo przecież to TY masz podejrzenie raka.

Gość gość
od roku byś już padła jakby to był chłoniak, nie wkręcaj sobie

Gość gość
co ma twoj chloniak do kategorii dzieci? Chyba ze jestes durnym bachorem, ktory mysli ze lalka to dziecko :o

Gość gość
Decydując się na dzieci zakładałaś ze możesz być chora? Bo powinnaś. Ale myśle ze nie jesteś

Gość gość
A można zrobić biopsje czegos takiego ?

Gość gość
Idź do lekarza albo zrób prywatnie usg.

Gość gość
nie jest chora, roczny węzeł na szyji o niczym nie świadczy jeśli dostałaś na usg węzłów, to powinnaś jeszcze dostać skierowanie na rtg klatki piersiowej i usg brzucha lekarza masz do niczego i nie potrzebnie cie straszy poza tym to jeśli to węzeł chłonny, to jest odczynowy po tak długim czasie lub już zwapniony, i zapewne będzie z tobą długo jak masz częste infekcje to normalne, ze niektóre węzły się powiększają, nie muszą, ale mogą rok czasu na raka moja droga to za długo

Gość gość
Ok dzięki za uspokojenie.

Gość gość
Za długo na co? Rób jak uważasz. Lepiej sprawdzić a nie słuchać bzdetow na uspokojenie

Gość gość
za długo za długo ja nie każę jej nie sprawdzać tylko spokojnie do sprawy podejść wiem co nieco o węzłach i chorobach z nimi związanych mój syn miał węzły na 3,5 cm, nie mm, myśleli, ze to już koniec chyba, a tu zonk, infekcja, ale zrobiono usg węzłów, rtg klatki piersiowej i usg brzucha, i to jest właściwe podejście do pacjenta, a nie jakieś tam usg węzłów szyjnych, nic nie wykryje i tyle morfologia w chłoniaku jest zwykle super, ob. może być podwyższone, ale z racji ciągłych infekcji może nie wrócić do stanu normalnego i wtedy ola boga trzeba zachować trochę zdrowego rozsądku i na koniec tak, na raka za długo, rak tyle nie czeka, paniała?