Gość gość Napisano Listopad 25, 2017 Witam. Na prawdę nie wiem co mam ze sobą zrobić, cały dzień myślę, ryczę i zastanawiam się jak wszystko powiedzieć mężowi. Mam 22 lata. Z mężem poznałam się przez internet, spotkaliśmy się kilka razy bo mieszkał w Niemczech. Zaproponował mi żebym do niego przyjechała. Pomyslałam "ok", nauczę się języka tak jak on - w pracy, mając kontakt z ludźmi. Wkrótce plany się pokrzyzowały bo okazało się że jestem w ciąży. Wzięliśmy ślub cywilny w Polsce, 3 miesiące temu urodziła się nasza piękna córeczka :) I ostatnio czuję się tragicznie, jakbym była ciężarem. Wszędzie muszę ciągnąć męża, bo nie znam języka, a nie nauczę się go siedząc w domu i zajmując się córką. Gdy mąż idzie do pracy, zostajemy same. Nie mam nawet z kim porozmawiać, bo bariera językowa mnie blokuje. Siedzę w 4 ścianach, sama, nawet nie ma mi kto pomóc. Chciałbym wrócić do Polski, nawet mam dokąd, mam perspektywy na dalsze życie i ludzi, którzy mi tam pomogą. Tylko nie mam pojęcia jak to wszystko ogarnąć i jak powiedzieć mężowi.. W moment się rozkleję :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach