Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magosiaa

18tc i zero brzuszka. Powinnam sie martwić ?

Polecane posty

Gość Magosiaa

Witam kochane. Jestem w 18 tc i wgl nie mam brzuszka, wyglądam jak przed okresem

Gość gość
A która to ciąża twoja i jakie masz wymiary, bo u kobiet które mają silne mięśnie brzucha lub są grube nie widać od razu brzucha ciążowego.

Gość gość
zależy od budowy. ja np. mam szerokie biodra, choć budowa raczej średnio drobna ;) i tez dlugo nic nie było widać w obu ciazach...w momencie porodu 37tc i 40tc brzuch jak w 5,6 miesiącu tak to postronne osoby ocenialy ;)

Gość gość
Ja dostalam brzucha dopiero w 5 msc. Mam szeroka miednice wiec dziecko mialo miejsce no i jak gin stwierdzila mam silne miesnie brzucha ktore to wszystko trzymaly wiec mnie od razu nie wywalilo.

Gość gość
Ja jestem bardzo szczupła (za szczupła) 50kg przy 167cm Jestem w 13tc i już od dawna starczy mi mały brzuszek :) Znów moja siostra, która ma dużo więcej ciałka w 7mcu wyglądała dokładnie jak przed ciążą. Dopiero w 8 i 9mcu ją "wybiło" ;)

Gość gość
Ja w 18tc wyglądałam tak, że jak ktoś nie wiedział to nawet się nie domyślil ze jestem w ciazy ;)

Gość gość
Podczas badań intymnych u ginekologa zawsze powinien być partner bo intymność to partner a nie wyłącznie ginekolog jak to jest u zacofanych dziewczyn. Podczas badań pokazał mężowi ginekolog jak osłuchiwać tętno płodu. Również wspierał mąż porody bo CC jest dużym ryzykiem powikłań zdrowotnych. Taka obecność podczas badań i porodów łączy związek. Partner ma lepsze spojrzenie na ukochaną.

Gość gość
Ja 18tc druga ciąża 4kg na plusie i brzuch że tak powiem to konkretny;) W pierwszej ciąży brzuch mi wysadzilo w 7 mc-u dopiero jestem przeciętnej budowy ciała

Gość gość
ja miałam mocne mięsnie brzucha i dopiero w okolicach 23 tyg zaczelo byc cos widać takj że spokojnie jeszcze cię wysadzi :)

Gość gość
Ja mam bardzo silne mięśnie brzucha, jestem szczupła i wysportowana. Brzuch zaczęło być widać dopiero w 30tc i wtedy zaczął się powiększać bardzo szybko. Maksymalny obwód na linii pępka miałam 92 cm. Przed ciążą 67.

Gość gość
Ja jestem bardzo szczupła (43 kg przy 160 cm) i brzuszek wybiło mi w 20 tc, idąc na badania prenatalne, kiedy ktoś sie spojrzał na mnie to mogł przypuszczać ze jestem w ciazy.

Gość gość
Ja jestem dosyc szczupla, mocne miesnie brzucha, 160, 53kg pierwsza ciaza brzuch bylo widac dopiero w 17tyg a teraz 13tc a juz mi wywalilo bebzon

Gość gość
Raczej cieszyć. Ja też długo nie miałam brzucha i się cieszyłam :-)

Gość gość
Nue ma reguly. Tylko pamiętaj o smarowaniu brzucha. Potem nagle się pojawi i skóra może sobie nie poradzić. Zrobią się rozstępy.

Gość gość
Ciesz się i smaruj rum brzuch jak juz napisano. Jeszcze Cie wywali :)

Gość gość
Smaruj brzuch, nie wiem skąd ten rum :)

Gość gość
Ty sie ciesz raczej a nie martw. Mi wywalilo brzuch po 24 tc a teraz w 37 tc jest ogroooomny, przez bole kregoslupa nie moge chodzic :/

Gość gość
jesli lekarz nie widzi zadnych nieprawidlowosci to sie nie martw, brzuch tak od polowy ciazy przyspiesza ze wzrostem, ja mialam wrazenie ze doslownie w oczach sie powieksza, a tez dlugo byl plaski

Gość gość
Podobno w drugiej ciąży wszystko dzieje się o wiele razy szybciej.