Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to możliwe by mieć kryzys laktacyjny w 9,10 dobie po porodzie?

Polecane posty

Gość gość

Bo chyba zwariuję, pokarm bylod początku, od 2 doby mogłabym bliźnięta wykarmić a od wczoraj ledwo ledwo, mały ssie, wypluwa pierś to znów ssie, wypluwa i tak kółko. Piersi są miękkie, ledwo parę kropel wyciskam a wcześniej "lało się jak z kranu" od wczoraj mały jest na piersi bez przerwy, dziś piłam już femaltikera, herbatki. Poszłam tylko pod prysznic to mąż mu dał butelkę:-( najlepiej że on zjadł 90ml i nie ulał nic mimo że ledwo zszedł z cyca:-( wczoraj była położna i przybrał 100g w 4 dni. Będzie jeszcze we wtorek i boimy się że waga spadnie. Nie chcę karmić mm. Ale boje się. Powiedzcie mi że to minie bo jestem załamana.

Gość gość
To minie. I tak, taki kryzys jest możliwy. A mąż niech podaje mm za Twoimi plecami, bo tylko Cię tym w depresję wpędzi zamiast pomóc. Nie mówię, że mm to zło, ale podawanie go dziecku bez porozumienia z matką-już tak. Trzymaj się, dasz radę.

Gość gość
Miało być niech Nie podaje. ..

Gość gość
Wyluzuj! Też tej miałam płakałam ze koniec karmienia itp. Mężowi powiedz żeby stukbal się w głowę a mm niech sam pije. Zjedz porządny posiłek a mąż niech nosi dziecko żebyś mogła w spokoju zjeść wypij herbatę i włącz tv. A potem karm. Będzie dobrze. Jak dziecko bedzooe zdało bedzie pokarm. Daj chwilę sobie. Kryzys laktacyjny to coś normalnego ma na celu zmianę wartości mleka i dostosowanie się do potrzeb dziecka.

Gość gość
Dziękuję za odpowiedzi. Chciałam jeszcze zapytać jak długo może trwać taki kryzys?

Gość gość
Dobę może 2

Gość gość
Ja też tak miałam ale tylko spokój odpoczynek i porządne nawodnienie i odzywianie pomogło i częste przystawianie.piłam femalitker ale mi bardziej pomógł słód jeczmienny w postaci syropu, łyżkę stołową rozpuszczalam w ciepłym mleku i piłam kilka razy dziennie można też kupić w proszku ale syrop można było dodać do kawy czy mleka i dawało fajny smak.

Gość gość
A ja poza femaltikerem piłam karmi odgazowane. Świetnie działało na psychikę.