Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zarodek za malo urosl, ale serduszko bije. Czy jest szansa? :(

Polecane posty

Gość gość

Ostatnia miesiączkę mialam 30wrzesnia. Ostatnio (17.11) bylam u swojego ginekologa i wiek ciazy z OM wynosił 6t6d, natomiast z wielkości dziecka 6t5d (CRL O, 74). Wczoraj (23.11)udałam sie do najbliższego ginekologa z powodu bolu w podbrzuszu, okazalo sie, ze CRL wynosi tylko 10,1 a wielkość malucha odpowiada 7t0d. Serduszko bilo miarowo (146), ale martwie sie, ze w 6dni Maluszek urósł tylko o 2 wg USG. Czy to moze świadczyć o tym, ze dziecko zle sie rozwija? Prosze o odpowiedz.

Gość gość
To lekarz nic nie powiedzial?

Gość gość
Powiedział tylko, ze u niego wucjodzi troszkę późniejszy termin porodu. Zorientowałam sie dopiero w domu, ze Maluch tak malo urósł :(

Gość gość
Jp ile jeszcze bedziesz tych tematow zakladac? Nie nie ma szans na cokolwiek, poronisz

Gość gość
Musisz uzbroić się w cierpliwość i isc na usg dopiero za minimum tydzien. Ciężko powiedzieć. Inny lekarz, inny sprzęt. Trzeba badanie powtórzyć ale nie teraz.

Gość gość
Postaram się wybrać w przyszlym tygodniu. Mam nadzieje, ze będzie dobrze. Zalozylam DWA wątki, nie 100. W dodatku przez przypadek.

Gość gość
Nic się nie martw, będzie dobrze. Trzymam kciuki za Twojego maluszka :)

Gość gość
bedzie dobrze :) owulacja mogła byc pozniej i maluch jest mniejszy :)

Gość gość
2 tyg roznicy w wieku plodu a om to nic takiego. Wszystkonsie moze wyrownac. U mnie tez byla roznica 2 tyg mniej niz wg om i ur fajnego chlopczyka :)

Gość gość
U mnie jak u koleżanki powyżej, najpierw wielkie larum bo dziecko nie rośnie, lekarz (nie histeryk prowadziłem u niego pierwszą ciaze) był mocno zaniepokojony, u mnie w teoretycznie 5 tyg nie było serduszka.... A teraz maluch już po pierwszym śniadaniu :-) na pewno będzie dobrze, nie stresuj się, odpoczywaj, ciesz się...

Gość gość
To żadna różnica. Lekarz mierzy zarodek na usg myszka i kursorem. To milimetry odchylen dają taka różnice. Zależy, jak "złapie " kursor.