Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcęmieszkaćwszędzie

Co ze studiami?

Polecane posty

Gość chcęmieszkaćwszędzie

Cześć, jestem w trakcie ostatniej klasy liceum, profil interdyscyplinarny (dwujęzyczny). Proszę o rady dotyczące co mam dalej ze sobą zrobić :( Jestem typowym językowcem - angielski poziom C1, niemiecki poziom B1 (w dalszym ciągu się ich uczę), myślę o starcie nauki kolejnego języka po zdaniu matury. Jestem typowym humanem, lubię kontakt z ludźmi, interesują mnie też dziedziny psychologii, tłumaczenia, administracja, hotelarstwo. Nie potrafię podjąć decyzji o wyborze studiów, ponieważ chciałabym, abym wykonywała go z pasją w połączeniu z "godnym" wynagrodzeniem i przez to za bardzo analizuję każdy kierunek... Myślę o studiach na wyspach lub w Berlinie, bardzo marzy mi się marzy mieszkanie w tych miejscach (z przewagą na Berlin, w ktorym byłam około 10ciu razy i zakochałam się w nim od razu). Chcę studiować coś, z czego będę mieć satysfakcję i pracę, na ktorą nie będę narzekać. Podkreślam, moje główne zainteresowania to języki, hotelarstwo, usługi biurowe wszelakiego rodzaju (administracja, tłumaczenia).

Gość gość
to ucz sie francuskiego i będziesz swojego chłopaka pieścić po francusku