Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Zdemolanie nieruchomości

Polecane posty

Gość gość

Witam !! Mam taki problem może ktoś może mi podpowiedzieć co mam zrobić . Po rozwodzie podpisałam ugodę z byłym meżem że spłacę mu jego połowę domu . Wpaciłam mu 15 % wartości a resztę mam spać w ratach . Oddanie kluczy przez meża i opuszczenie lokalu nastąpiło wczoraj . I co się okzało cały dom zdemolowany. Wycięta instalacja grzewcza pprąbana posadzka , zabrany kominek , zdemolowana cała kuchnia ( wszystko zabrane cała zabudowa ,kuchenka ,zlew .) Ja mieszkam na stale za granicą .Dom ten widziałam rok temu z agentami nieruchomości i był w stanie do odświeżenia .Teraz to remont będzie kosztował min 50 tys aby można było w nim zamieszkać Mój pełnomocnik był miesiąc temu odrazu po podpisaniu ugody i zrobił zdjęcia .Wszystko było w takim stanie jak ja widziałam i jak było wystawione przez agencjię nieruchomości na sprzedaż. . Mój były mąż miał miesiąc czasu na opróżnienie domu swoich rzeczy i opuszczenie go . Ja w takim stanie nie chcę tego domu .Planowałam powrót do Polski na Boże Narodzenie ale nie mam szans zamieszkać w swoim domu . Czy mogę wystąpić do Sądu o uniweażnienie ugody i zrezygnowanie z dalszej splaty mego byłego męża i domagać się zwrotu pieniędzy które już mu wpłaciłam na konto. Albo czy powinnam wystąpić do Sadu o pomniejszenie mojej spłaty o koszty które poniosę w związku z przywtóceniem domu do stanu urzywalności !! Naprawa instalacji grzewczej , posadzki ,szafek kuchenych ,kominka . Zamówienie firmy sprzątającej do wysprzątania domu z rzeczy męża które zostawiła w garażu tj zużyte części i opony 20 szt z jego samochodów .Ubrania , buty i jego stary sprzęt wędkarski .

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować