Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość młodadoswiadczona

Pierwszy raz zawsze boli?

Polecane posty

Gość młodadoswiadczona

Od razu odpowiem na to pytanie, otóż nie. nie zawsze Natomiast od zarania dziejów panuje jakiś mit na temat "pierwszego razu". Jak to będzie boleć i ile krwi się z Ciebie wypłynie. To trochę tak jak z porodem, kobiety przekazują sobie tego typu "wiedzę", często ubarwiając ją wcześniej i jednocześnie strasząc kobiety. Nie mówię że nigdy nie boli,ale jeśli ból jest nie do przeżycia to chyba pora iść do ginekologa, a nie szukać informacji w necie. Większość kobiet ma cieniutką błonę dziewiczą z normalnym półksiężycowatym otworem, jeśli masz błonę sitowatą lub perforowaną trzeba iść do lekarza. Ogólnie dobrze by było iść do lekarza zanim to zrobimy. Powiem wam szczerze z doświadczenia, że mnie naprawdę nie bolało. Czułam lekki DYSKOMFORT. A po rozmowie z ginekologiem dowiedziałam się że to nie była wina błony, tylko suchości pochwy Jednak, jeśli mam być szczera to podczas stosunku przez chwile przemkneła mi myśl że to nie był dobry pomysł. Ale nie żałuje, naprawdę bo to było coś pięknego. Jeśli mogę coś doradzić to: 1) Przed stosunkiem idźcie do lekarza Najlepiej do takiego zaufanego z którym możecie szczerze porozmawiać. 2) Zadbajcie o środki nawilżające i antykoncepcje Może to być wazelina żele intymne. Pomyślcie to długiej grze wstępnej (seks oralny pomaga). 3) Atmosfera Zadbajcie o atmosferę: świece, muzyka, może kieliszek wina (ale tylko kieliszek). Także ten: nie słuchajcie mitów: nie czytajcie krwawych historii na forach, nie zawsze wierzcie temu, co mówią koleżanki, przyjaciółki, siostry itp. Rozmawiajcie też ze swoim partnerem. Bądźcie szczere, opowiedzcie mu o swoich obawach. A i nawet jak cos pójdzie nie tak, to się nie przejmujcie. Pierwszy raz jest zawsze gloryfikowany z niewiadomych przeze mnie przyczyn. Nawet jeśli coś pójdzie nie tak, spróbujcie drugi, trzeci, czwarty... Powodzenia!

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować