Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto kupuje płyty polskich "genialnych" wokalistów????

Polecane posty

Gość gość

Pytanie za 100 punktów. W czasach, kiedy można sobie posłuchać piosenki w internecie. Żeby to jeszcze było coś unikalnego, wartego zakupu... a to chłam, zwykły cham. Nie powiem, są tacy, których posłucham nawet z przyjemnością, zdarzy się, że piosenka wpadnie mi w ucho, niektórych wokalistów uważam za sympatycznych. Ostatnią płytę w swoim życiu kupiłam jakieś 10 lat temu jeśli nie wcześniej. Czasem słyszę o tym jak sprzedali ileś tam płyt, padają całkiem spore liczby... Wy kupujecie? czyje na przykład? Podkreślam, że chodzi mi o polskich wokalistów, zespoły, do zagranicznych się nie wtrącam.

Gość gość
W ogóle nie kupuję , to nie te czasy

Gość gość
mam premium na spotify i w zupełności mi to wystarcza :)

Gość gość
Ja to tylko na prezent kupuję, jeśli ktoś lubi danego artystę.

Gość gość
Ja kupuje i w ogóle dziwie sie ludziom, bo np. W biedrze są czasem bardzo fajne płyty po 10 zl czyli śmieszne pieniądze. Na uj mi spotify skoro wole słuchać całych albumów od początku do końca Poza tym na płycie sa jeszcze różne dodatki no i utwory "zazębiają się"

Gość gość
Ja kupuję każdą płytę z tym że hip-hopową takich artystów jak OSTR, SZAD, TRZECI WYMIAR I ELDO. Kupuję bo to ich praca i trzeba to dcenić. ;)

Gość gość
A ja bym sobie zrobila prezent po raz pierwszy z ostatniej plyty Rodowicz.W necie ma wszystkich utworow a te , ktore sa zachecaja do nucenia, np. Jeszcze nie czas.

Gość gość
gość dziś Ja kupuję każdą płytę z tym że hip-hopową takich artystów jak OSTR, SZAD, TRZECI WYMIAR I ELDO. Kupuję bo to ich praca i trzeba to dcenić. oczko.gif xx A o Taco Hemingway slyszales/as?

Gość gość
Ja kupuję każdą płytę Perfectu, która wyjdzie.

Gość gość
Niektórzy się po prostu fascynują muzyką a nie tak jak autorka ktora czasem sobie puszcza jakies nędzne kawałki bo ma chandrę bo chłopak jej nie przerżnął

Gość Ja_Dyzio
chętnie bym kupił 'coś nowego' do słuchania ale NIE MA CO KUPIĆ ! ostatnio w hipermarketach typu SATURN lub MEDIA MARK szukałem polskich 'krążków' z zapisami koncertów na DVD , choćby zespół POD BUDĄ albo BAJM , SKALDOWIE, KRZYSZTOF KRAWCZYK, MUNIEK STASZCZYK, CZERWONE GITARY, WODECKI itd. NIE MA NIC ! szukałem na półkach musical METRO na płycie DVD, NIE MA, nie został wydany , szukałem musical PAN TWARDOWSKI NA KSIĘŻYCU z udziałem fenomenalnego Andrzeja Zauchy - musical NIE został wydany ! i tak można szukać i szukać zapisów DVD na półkach sklepowych w dobrych sklepach muzycznych a sprzedawcy odsyłają klienta do ARCHIWUM TVP SA , - tam w Archiwach jest to wszystko czego szukam , czyli : ponad 20 polskich musicali ! Tak to wygląda panie Kurski , w Archiwach TVP są miliony złotówek zakurzonych totalnie , wystarczy tylko te 'pieniądze' zechcieć podnieść z podłogi !

Gość gość
No tez mnie to zastanawia, np ewa farna, szpak, te wszystkie eweliny wlaczamy niskie ceny i inni, wszystko na jedno kopyto. Kiedys kupowałam kasety, varius manx, o. N. A, edyta Bartosiewicz, piekne wokale, fajne teksty, melodie, a teraz jeden syf.

Gość gość
gość dziś Może dlatego, że teraz ludzie wolą proste teksty? Bez zbytniego zagłębiania się i jakiegoś przekazu? Ja tam się cieszę, że w moim domu od małego leciały stare kawałki.

Gość gość
Ty od Perfectu, wyjaśnisz mi o czym jest piosenka "raz po raz"?

Gość gość
Przeciez na spotify sa cale albumy

Gość gość
14.23 Oczywiście że tak!

Gość gość
Nie ma tak, że ludzie nagle stali się głupsi od ludzi żyjących w latach 70, 80. To komercja wymusiła na nas taką postawę, ja nie cierpię polskich piosenek i wolę posłuchać sobie Wodeckiego czy Majewskiej czy nawet Foga niż Farnej czy Nykiel, Margaret a mój wiek bardziej pasuje do drugiej kategorii, pierwsze to "relikty" tylko co mam zrobić. Nie jestem fanką żadnego konkretnego gatunku muzycznego więc muzyka alternatywna, hip hop, rap itd. do mnie nie trafiają. Pioseneczkę w stylu Cleo najłatwiej wydać, Szpak się w miarę broni głosem i osobowością ale repertuar ma marny. Wszystkie piosenki lecące w radiu są teraz na jedno kopyto, ciężko rozróżnić.

Gość gość
gość dziś Ale to nie to samo. To tak, jak z książką i czytnikiem. Dla niektórych liczy się, że mogą mieć tę płytę w ręce, że mogą sobie podziwiać swoją kolekcję.

Gość gość
gość dziś Może nie głupsi, ale teraz nie ma się przeciw czemu buntować, nad czym zamyślać. Więc wygodnie słuchać masówy, ważne, zeby wpadało w ucho. + Też nie każdy zrozumie dwuznaczności w niektórych starych utworach.

Gość gość
14:49 Zawsze jest przeciw czemu się buntować, o co walczyć, śpiewać o pięknie miłości, przyjaźni; świat w miejscu nie stoi, przynosi wiele rozczarowań, ale też pozytywnych zmian. Wierzę też, że są w Polsce dobrzy tekściarze a wręcz poeci, bo aby napisać dobry tekst trzeba mieć talent. Niestety nie są dopuszczani dla szerszego grona odbiorców. Pioseneczki, które można usłyszeć w radiu czy na koncertach w tv mają tak dramatycznie słabe teksty, ze aż wstyd się pod czymś takim podpisać własnym nazwiskiem :/a kiedyś jednak więcej było i w mediach i w radiu dobrej muzyki, nawet muzyka rozrywkowa/popowa, zwykłe piosenki były lepsze, ludzie słuchali, znali teksty i śpiewali

Gość gość
To nie chodzi o polskich wykonawców tylko pozostałości po komunie ZAIKS, parę innych organizacji pasorzytniczych, polskiego g.. na nie ściągam, jak by mi się spodobało wtedy kupiłbym sobie płytę. Kolega kiedyś ściągnął Boys, i zapłacił 700 zł kary, a za miesiąc była ta płyta za 5 zyła lub dodatek darmowy gazety, tyle była warta ta muzyka. Tak jest z polskimi artystami, na skalę światową to chłam najgorszy, nawet na top liście nie są.

Gość gość
Teraz powstaka idiotyczne teksty, kamien z napisem love, bum bum bumerang. No sory, ale varius manx byl w latach 90tych nie walczyl z reżimem, czy uciskiem, a jednak teksty mial naprawdę intrygujace. A to co jest teraz...zeby nie bylo zagraniczna muzyka tez juz siega dna. Takich piosenek jak despacito byly tysiace, a nagle ta jedna dostala milirdy wyświetleń nie czaję tego

Gość gość
albo Edyta Górniak z "To nie ja", też żadna ambitna twórczość, po prostu ballada, ale z dobrym tekstem i jak się wsłuchasz nie czujesz, że mają ciebie za debila a teraz nawet ballad dobrych nie ma

Gość gość
Wiecie że grając publicznie u cioci na imieninach na własnym instrumencie nawet na cymbałkach i śpiewając trzeba zgłosić ZAIKS, dać wykaz co będziecie grali covery, i musicie zapłacić. Albo słuchasz radia w samochodzie i ktoś inny usłyszy, czy pamiętacie sprawę u fryzjera. Polska jeszcze stare dziadki komuny, i pociotki z przepisami ubiegłego wieku. Tak samo filmy czy gdzieś widzieliście w zagranicznej tv puszczają np film polski. Całość polskich artystów to dno poniżej dna. Niektórzy przez 20 lat śpiewają jedno i to samo przecież to żenada.

Gość gość
Utrzymywanie celebrytów na siłę, robią program zgodny z linią polityczną stacji, nikt tego nie ogląda, a ciągnie się jak tasiemiec

Gość Ja_Dyzio
w jakim celu są te programy typu: BITWA NA GŁOSY lub jakieś tam 'idole' ? wczoraj, w jakimś tam programie muzycznym (nie oglądałem) zwyciężyła dziewczyna, którą się 'opiekował' Michała Szpak i co dalej ? za tydzień o tej dziewczynie wszyscy zapomną - taki będzie finał ! a skoro dziewczyna ma talent to już powinna być EKIPA specjalistów, którzy napiszą teksty dla dziewczyny i zrobią koncert , w czasach, gdy powstał zespół THE BEATLES w UK lub grał w filmach oraz koncertował Elvis Presley w USA a w Polsce pojawiły się CZERWONE GITARY, NIEBIESKO-CZARNI, WAWELE, MAREK GRECHUTA, DŻAMBLE, EWA BEM itd. nie było żadnych programów typu IDOL , - muzycy , zespoły , wokaliści najczęściej zaczynali grać na sali gimnastycznej w szkole , w liceum, technikum , zapytajcie Seweryna Krajewskiego jaki ma zawód wyuczony to nie uwierzycie, że nie jest muzykiem - aż dziwne i ciekawe to jest , że w latach komunizmu w Polsce Gomułka pozwolił na 'granie' polskiej muzyki typu : folkowa, rockowa i niech fruwa marynara !

Gość gość
Właśnie wyszła reedycja pierwszej płyty Lady Pank i tą płytę kupię

Gość gość
Najlepiej maja te beztalencia co ich nawet piraci nie pobieraja. Tak walczą z nielegalnym sciagnjem plikow, ze tworza gowniana muzyke, więc nikt tego nie kradnie bo i za darmo nie chcą.

Gość gqm
nie kupuję płyt także cała wierchuszka tych wokalistów to z nadania jest z pochodzenia wszyscy...

Gość gość
Powiem tak - wyłączcie komercyjne radio a włączcie sobie np. Trójkę to dowiecie sie ze sa inni artyści niż Farna czy Lisowska i inne szpaki