Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

znowu czepiają się do niedziel handlowych

Polecane posty

Gość gość

jak komuś nie odpowiada praca w niedzielę to niech ją zmieni

Gość gość
A ja jestem za tym, żeby w niedzielę było otwarte wszystko - urzędy, przychodnie, banki. Skoro ktoś nie ma czasu robić zakupów w tygodniu to inni mogą nie mieć czasu załatwiać spraw urzędowych w tygodniu.

Gość gość
Od 1 marca będą 2 niedziele handlowe ...pierwsza i ostatnia . Tak wiec zaznaczamy w kalendarzu i dzień wcześniej robimy większe zakupy . Dla mnie to nie problem ale dla niektórych to dramat i koniec świata hehe

Gość gość
no i zabiorą 500+ bo kto będzie na 500+ pracował

Gość gość
Dla mnie porażka!!!!!! Dla tych studentów, którzy uczą się w tygodniu i mogą popracować jedynie w weekendy z pewnością również!!!!!!!!!!! Ale tym oczywiście nikt nie pomyśli.. bo po :(

Gość gość
gość dziś To niech idą pracować np do kina czy w maku . W czym problem ? Ja pracuje w handlu i jakoś nie widzę tych chętnych studentów . U nas płaca 16 zł na reke za towarowanie . Moga przychodzić kiedy chcą i na ile chcą godzin i chętnych brak .

Gość gość
Jesteś z Poznania? To ja chętnie przyjdę za te kwotę w każdy weekend na 10h. Może nie dajecie ogłoszeń? Proszę podaj adres

Gość gość
Gość 19:57 a gdzie tak płaca? Skąd piszesz? Pewnie z jakiegoś dużego miasta?

Gość gość
znam dziewczyne ktora pracuje w galerii w niedziele, ma do odebrania dzien wolny w tygodniu za niedziele tylko co z tego jak maz w pracy a syn w szkole, oni jako rodzina nie moga spedzic tej niedzieli razem i po to jest ta zmiana zeby byl czas dla rodziny

Gość gość
ściemę walną a wy uwierzyliście, szczekać to każdy potrafi, ściemniać w necie argumentami każdy kretyn umie

Gość gość
Gdyby Za niedziele płacili podwójnie za Godzine, to ludzie chętnie by pracowali i nikt by nie chciał wolnych niedziel.

Gość gość
gość wczoraj nie Poznań Wielkopolska ale mniejsze miasto .

Gość gość
to niech panie urzędniczki też maja ze dwie w mcu niedziele pracujące :P niech sobie miodu posmakują

Gość gość
Pracownicy stacji, kina czy drukarni również mają rodziny i dlaczego oni mają nadal pracować w niedzielę? To nie lekarz, da się obejść bez kina i gazety w poniedziałek. Dlaczego to się skupia tylko na sklepach?

Gość gość
Właśnie dlatego, że nikt nie chce siedzieć na kasie zamykają sklepy w niedzielę. Brakuje ludzi - obcięcie jednego dnia opłaca się bardziej niż spełnianie postulatów płacowych pracowników.

Gość gość
W Warszawie pełno studentów w weekend na kasach. A bez tego zostanie im guzik z pętelką, ile tych miejsc pracy w maku czy kinie a ile w handlu było? Nie rozumiem dlaczego rodzina pani kasjerki z Biedry jest ważniejsza niż rodzina lekarza z pogotowia?

Gość gość
Bo rodzina lekarza Ma z tego kasę moja droga o jakiej nawet nie śnisz, a pani z biedronki Ma, ale na waciki.

Gość gość
lekarz za dyżur w pogotowiu ma wielką kasę? Stuknij się w łeb,. bo nie wiem, gdzie przeczytałaś taką bzdurę. Nasz rząd troszczy sie o kasjerki, natomiast ma gdzieś rezydentów, którzy harują całymi dniami. Ale to nie ich grupa wyborcza.

Gość gość
gość wczoraj Jasne... przecież tysiące sklepów właśnie jest pozamykanych w niedziele? :D Jakby faktycznie ich właściciele tracili to by zamykali tak czy siak, prawa do tego nie potrzebują...

Gość gość
Sklep a pogotowie i straż pożarna to chyba dwie różne sprawy. Bez lekarza nie da się obejść. Dlaczego na równi to stawiacie? Bez kina, bez paliwa, gazety, parków rozrywki, restauracji się da. Zaczniecie chociaż w domu gotować w niedzielę.

Gość gość
Zamknięcie sklepów spowoduje to, że kasjerki zamiast siedzieć w piątek czy w inny dzień tygodnia do 19 w pracy będą siedziały do 24. Ekstra.

Gość gość
gość dziś Jakoś w krajach, gdzie te sklepy są w niedziele zamknięte, nie siedzą do 24...

Gość gość
Już mówili o tym w tv, że sklepy w tygodniu będą dłużej otwarte.

Gość gość
Sklepy zamknięte w niedziele i ta wspaniała cisza to raj na ziemi.