Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moim zdaniem handel w niedzielę powinien być dozwolony

Polecane posty

Gość gość

Polska jest państwem świeckim, a więc domyślnie laickim. Jeżeli ktoś uważa że handel w niedzielę jest grzechem, to niech nie chodzi w niedzielę do sklepu. Ale sklepy powinny być w niedzielę otwarte. Bo są tacy, którzy potrzebują zrobić w niedzielę zakupy.

Gość gość
Zgadzam sie i powiem wiecej ludzie pracujacy w sklepach nie powinni miec urlopow w ogole. Sklep powinien byc ich jedynym zyciem.

Gość gość
zgadzam się dzisiaj zabrakło mi mleka a według biblii nie powinno się pracować w soboty ta niedziela to jest nie po bożemu

Gość gość
Nie wiem po co się tak ludzie upierają z tymi wolnymi w niedzielę, ja pracowałam i sobie chwaliłam w niedzielę zawsze było mniej pracy a płacili więcej.

Gość gość
To w ogóle dyskryminacja innych zawodów! W czym ten handlowiec jest niby lepszy?

Gość gość
Skoro sklepy maja być nieczynne, to kawiarnie, pływalnie, teatry, kina, stacje paliw (jak apteki- tylko dyżurne), restauracje, itd. również zamknąć .

Gość gość
to chore powinno być zamknięte od wieczora w piątek do wieczora w sobotę i było by fajnie bo Bóg tak chce

Gość gość
Karol to po co z nami konwersujesz ? Zdeklasujesz się

Gość gość
Podejrzewam , ze wiele ludzi , ktorzy handuja wreszcie odpoczna Skoro wszyscy maja wolne , oni tez powinni miec, Na pewno czesc sama chce takiej pracy bo sobie dorodzi , ale czesc ludzi ledwo patrzy juz na oczy w niedziele ze zmeczenia

Gość gość
Ale właśnie w niedziele pracy było zawsze mniej a za niedziele płacili więcej.

Gość gość
Nikt nie zostanie głodny, będą dyżurne sklepy czynne, choćby te przy stacjach benzynowych. Ludzie się plują, bo chcą im odebrać to, co lubią. Celebrowanie niedzielnych zakupów, spędzania czasu z rodziną na łażeniu po galeriach i marketach. Stracą na tym osoby, które dorabiały sobie pracą w weekendy. Kościół nic na tym nie zyska, ani rodziny po zamknięciu tych sklepów. Prymitywy różne się wściekają, niby żeby szpitale zamknąć i służby w ruchu ciągłym, ale to przecież inna bajka. Sklep nie ratuje ludzkiego życia ani nie produkuje prądu jak elektrownia, nie gaszą pożarów, nie usuwają awarii, skutków nawałnic. Bez handlu w niedzielę można się obejść, a bez prądu już gorzej, ale jak to wytłumaczyć mojej sąsiadce i jej podobnym. Babina siedzi w domu, z którego się nie ruszy. W niedzielę zawsze zakupy z mężem i dziećmi, przy okazji jeszcze zjedzą obiad, ma gotowanie z głowy. Teraz pytanie, co ci biedni ludzie i setki im podobnych zrobią z tą niedzielą, jeśli zamkną ich ukochane galerie i markety? ☹

Gość gość
Jeżeli ktoś lubi robić zakupy w niedziele to comu zabraniać robić.

Gość gość
Te galerie i markety beda najgorsze, nie do przezycia W niedziele jak bylem , na parkingu podziemnym wielopoziomowym nie ma gdzie postawic samochodu , trzeba dobrze szukac

Gość gość
Mi to zwisa bo i tak nie robię nigdy żadnych zakupów w niedziele. Do centrów handlowych w ogóle nie chodzę. Nie wiem czy ktoś zauważył ale handel przestał być atrakcyjny bo jest go zwyczajnie za dużo. Przeszłam na minimalizm ;)

niemcy sa takze swieckim krajem i maja pozamykane sklepy i co ma to do rzeczy