Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Koniec umowy w trakcie macierzyńskiego

Polecane posty

Gość gość

Za miesiąc urodzę dziecko, umowa w pracy kończy mi się po około pół roku od narodzin dzidziusia i wątpię, że zostanie mi przedłużona. Czy resztę macierzyńskiego po wygaśnięciu umowy zapłaci zus? Jak to wygląda? Jeszcze jedno pytanie, co z zaległym urlopem wypoczynkowym, czy zostanie mi zapłacony gdy umowa wygaśnie?

Gość gość
ktoś pomoże?

Gość gość
cały czas za macierzyński płaci zus od samego porodu tylko czasem jest to przez pracodawcę gdy zatrudnia bodajże powyżej 20 pracowników. co do urlopu to pytaj w kadrach ale pewnie ekwiwalent za urlop ci wypłacą.

Gość gość
aaa rozumiem... czyli bez obaw, przez rok od urodzenia dziecka będę dostawała macierzyński?

Gość gość
Dostaniesz cały urlop macierzynski jaki zaznaczysz przy porodzie (czy rok czy pół roku) a pracodawca w momencie wygasnięcia umowy musi ci wyplacic elwiwalent za urlop ale moze(ale nie musi) tez ci przedluzyc umowę to juz od niego zalezy

Gość gość
A jak to się wgl załatwia? Idę do szpitala rodze o co dalej? Rodze w maju wiec mam jeszcze czas ale w pazdzierniku kończy mi się umowa

Gość gość
gość 11:30 wydaje mi się że zanosisz do pracy jakiś akt urodzenia czy coś i oni załatwiają sprawy z macierzyńskim ale nie wiem dokładnie, mogę się mylić...

Gość gość
No musisz złożyc wniosek o urlop macierzyński do pracodawcy.

Gość gość
u kierownika czy kadrowej wypełniasz wniosek o udzielenie urlopu macierzynskiego i rodzicielskiego do tego dolaczasz akt urodzenia. U mnie to tak wyglądało: Na podstawie art. 1821d KP uprzejmie proszę o udzielenie mi urlopu rodzicielskiego na dziecko/dzieci: ………………………………………………..…, w wymiarze ………... tygodni /stopień pokrewieństwa/imię i nazwisko, data urodzenia/ / min 6 tygodni, max 32 tygodnie/ bezpośrednio po wykorzystaniu urlopu macierzyńskiego.Jednocześnie oświadczam, że drugi rodzic/opiekun dziecka ……..…………….. ……………………………………….. nie zamierza korzystać z urlopu rodzicielskiego przez /imię, nazwisko i PESEL drugiego rodzica/opiekuna/ okres wskazany we wniosku.

Gość gość
12 11 i ile mi tego urlopu będzie się należało? Jak umowę mam do października