Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Lekarz nie chce zdiagnozować autyzmu u dziecka czy można to zrobić prywatnie

Polecane posty

Gość gość

Wiadomo z koperta? ni chce zdiagnozowac mi w naszej przychodni, więc chce jakoś inaczej to rozwiązać.

Gość gość
koniecznie dziecko ma mieć autyzm jak rozumiem?

Gość gość
Ma autyzm. Widze objawy, lekarz ma klapki na oczach. Co wiecej wystąpił on po szczepionce.

Gość gość
A jaki lekarz ma ci konkretnie zdiagnozować autyzm? Pediatra?

Gość gość
Też nie rozumiem, chodzisz z dzieckiem do psychiatry dziecięcego i on nie widzi objawów autyzmu? Bo pediatra czy neurolog nie zajmują się tym.

Gość gość
usilnie chcesz z dziecka zrobić chorego,robisz mu krzywdę.ma utyzm? jesteś lekarzem ?jesteś mądrzejsza od lekarzy?

Gość gość
no teraz to już prowo widzę nara

Gość gość
Byłam u pediatry który powiedział ze syn nie ma objawów i kazał dać sobie skierowanie do specjalsity - tak samo powiedził że nie widzi objawów. A ja jako matka je widzę. Wiem więc czy dziecko jest chore czy nie.

Gość gość
Ale jakie to objawy i ile dziecko ma lat?

Gość gość
Syn ma 9 lat. Jest czesro rozkojarzony, nie slucha sie, nie robi postepow w wielu aspektach zycia. Ma problemy z ortografia i matematyka

Gość gość
Pamiętaj, że "jakieś" objawy autyzmu ma prawie każdy normalny człowiek (fiksacje, stereotypie...). Dopiero określona ilość i nasilenie objawów świadczy o autyzmie. Możesz oczywiście konsultować sprawę prywatnie i to u kilku osób, ale jeśli każdy lekarz powie, ze dziecko jest zdrowe, to nie przylepiaj mu łatki na siłę.

Gość gość
To nie są objawy autyzmu idiotko!

Gość gość
Eee... to chyba troll, a my się wkurzamy. Dziecko lat 9, objawy dysleksji, rzekomo zaszczepione szczepionką dla dwulatka. Jaaasne.

Gość gość
Idź do dobrego psychiatry, ale ze sobą.

Gość gość
gość dziś Syn ma 9 lat. Jest czesro rozkojarzony, nie slucha sie, nie robi postepow w wielu aspektach zycia. Ma problemy z ortografia i matematyka x To lepiej powiedz o tych objawach lekarzowi, może dzieciak ma niedobór minerałów, coś z tarczycą itd. a nie od razu z autyzmem wyjeżdżasz :D Natomiast problemy w szkole cóż.. w mojej rodzinie było dziecko z dysleksją, ale na to nie ma cudownego lekarstwa i terapii tylko głównie nauka - istnieją pewne metody pozwalające takiemu dziecku lepiej się nauczyć ale poza tym głównie dużo ćwiczenia, zajęcia wyrównawcze, praca w domu z rodzicami.. Jestem ciekawa u jakiego specjalisty byłaś, u konowała albo u żadnego bo inaczej taki nie widząc objawów autyzmu nakierowałby Cię, co ewentualnie możesz jeszcze zrobić aby pomóc dziecku.

Gość gość
ja pierdolę, normalne dziecko, a tu już autyzm

Gość gość
SOTIS. Placisz i masz diagnoze.

Gość gość
Świadczenia pielęgnacyjne to obecnie ponad 1.4 tys. zł netto. O to chodzi dziewczynie, nie rozumiecie?

Gość gość
Czyli chcesz zapłacić komuś, żeby tylko potwierdził, że twoje dziecko ma autyzm? Nie no, spoko. A po co ci ta diagnoza?

Gość gość
To nie tak, że jak zapłacisz to mu wpiszą , że ma autyzm:-) Do tej pory już zauważyliby w szkole, że ma cechy autyzmu. Może lepiej wyślij go na korepetycje...

Gość Mama Mojego  Dziecka
Opisz proszę dokładnie co niepokoi cię w zachowaniu Twojego dziecka.