Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćz malym dzieckiem

Otwarta buzia u niemowlaka podczas spaceru nie chce zamknacczy nie przeziebi sie

Polecane posty

Gość gośćz malym dzieckiem

Jak zasnie ma otwarta buzie. Smoczek wypada lub wypluwa. Nie przeziebi sie? Teraz juz jest chlodno a przeciez bedzie jeszcze zimniej. Nie rozchoruje sie? To moje pierwsze dziecko. Pytanie jest na powaznie. Jak lekko dotkne brodki to zamyka ale to tylko na chwile.

Gość gość
Od kiedy zimno ma wpływ na przeziebienie? Toż to bujda obalona juz z 5 dekad temu :o

Gość gość
Mój ma otwartą buzię ale ma smoka i tak spacerujemy. Lepiej oddychać przez nos bo powietrze sie wtedy ogrzewa. Czy sie moze przeziebic to nie wiem. Moim zdaniem jest to możliwe.

Gość gość
To moze na mrozie -10 stopni wyjdz sobie na dwor i pooddychaj buzia i zobaczymy czy nie rozboli cie gardlo a dwumiesieczne niemowle jest wrazliwsze niz dorosla osoba.

Gość gość
Tylko ze jak moje dziecko zasypia to otwiera buzie i smok wypada. Jezeli wloze to jest to chwila i znow wypada.

Gość gość
Zrób mu jakis wałek podtrzymujący brode/ smoka np z pieluchy tetrowej

Gość gość
Przeciez to dziecko śpi w gondoli, jest zapewne poprzykrywane kocami i cholera wie czym jeszcze,więc już przestańcie przesadzać z tym, ze się przeziebi, bo pooddycha otwarta buzia- Polska to nie Syberia ani koło podbiegunowe!

Gość gość
Choruje się od bakterii i wirusów, ale jak się przemarznie albo przemoknie, to wychłodzony organizm staje się słabszy i bardziej podatny na działanie szkodliwych drobnoustrojów. Ludzie przez tysiące lat obserwowali zależność między przemarznięciem, a chorobą, więc nie bądźcie takie przemądrzałe i pewne siebie w tym przeświadczeniu, że nie da się zachorować od zimna.

Gość gość
Wiec co robic z ta otwarta buzia? Nie zasxkodzi maluszkowi? Jak Wasze dzieci? Maja otwarte buzie podczas spacerow?

Gość gość
Zaknebluj to dziecko i twój problem się rozwiąże

Gość gość
Zakneblowac to trzeba ciebie dzido. Zamknij morde jak nie masz nic madrego do powiedzenia

Gość gość
O, za to ty blysnelas i kulturą i wiedzą :D

Gość gość
Ja tylko napisalam prawde. Kultura i wiedza to ty nie zablysnelas. Jak inaczej nazwac glupi komentarz do normalnego pytania :)

Gość gość
Nie wiem w jakim wieku jest dziecko ale małe niemowlę oddycha tylko przez nos (dlatego zwykly katar moze byc niebezpieczny). Umiejetnosci oddychania buzią uczy sie z wiekiem. Podobno niektóre dzieci np. te ktore czesciej chorują szybciej uczą się oddychania buzią.

Gość gość
Przede wszystkim idź do lekarza. Bo być może dziecko ma jakiś problem z oddychaniem nosem i próbuje sobie radzić ciągłym otwieraniem buzi.

Gość gość
Mój ma otwartą buzię bo ma problem z napięciem mięśniowej w górnej części ciała. Rehabilitantka nam poleciła masować buzię szczoteczka elektryczną bądź wibratorem ;)