Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pioneer

Rzuciłem studia...

Polecane posty

Gość pioneer

Cześć, Mam 19 lat, dostałem się na studia które okazały się kompletną klapą, przedmioty z kosmosu, atmosfera w grupie do d**y i ogólnie męczyłem się tam cholernie. Zrezygnowałem po dwóch miesiącach.. chyba dostałem lekkiej depresji bo czuje się jakbym przegrał życie mając 19 lat. Najgorsze poczucie to to że rodzice wpakowali we mnie pieniądze a teraz widzą że odpuściłem. Jestem ambitny i mam zamiar podjąć się kolejnej szkoły od następnego roku, jednak to będzie przemyślany wybór. Nie wiem co ze sobą teraz zrobić, siedzę w mieszkaniu i czuje się jak wyrzutek.. jestem po liceum więc praktycznej wiedzy nie mam.. jedynie to co sam nauczę się w garażu przy aucie lub motocyklu. Co Wy o tym myślicie?

Gość gość
to zależy jaki kierunek studiów porzuciłeś . Ogólnie to dobrze uczyniłeś ale ogólniak to był błąd nie tylko u ciebie ale u wielu . Teraz masz perspektywę załapanie się na kurs zawodowy (2 letni) w wybranym przez siebie zawodzie.

Gość gość
jesteś młody życie przed tobą nie dołuj się może los szykuje ci coś lepszego głowa do góry to nie jest koniec świata'

Gość pioneer
Były to studia techniczne.. energetyka.. Chciałbym kiedyś otworzyć firmę związaną z auto detailingiem, to taka profesjonalne studio do czyszczenia samochodów. Chcę robić w życiu coś co sprawia mi radość i pasjonuje mnie, a nie coś czego nienawidzę i muszę robić z przymusu bo "nie wypada" inaczej