Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wiadomość do ludzi którzy myślą, że mają źle w życiu

Polecane posty

Gość gość

Pomyślcie sobie o ludziach którzy żyli w niemieckich obozach koncetracyjnych

Gość gość
kiedyś jeden zwiedzałem. komendant obozu miał wypasioną wille mieszkał tam razem z rodziną

Gość gość
tam nie wiem z kim sie jego dzieci bawiły ale w sumie stary miał blisko do pracy. zarobki przyzwoite mieszkanie zapewniała firma tam miał inne bonusy miejsca parkingowe w każdym punkcie miasta wiekszośc musiała mu mówic panie dyrektorze czy jakos podobnie. co? źle miał?

Gość Teppic   No1
Wożenie Źydów po Polsce, jak to turystycznie ująłeś, pozwalało zająć ich majątki, w ostatecznym rozrachunku dając więcej środków na wojskowość, niż gdyby ich nie wozić.

Gość gość
szczególnie ze linie kolejowe równoległe do frontu sa zajepiscie ważne z punktu widzenia przemieszczania rezerw na tyłach. jak dla mnie to niedorzeczne. tam w gre wchodził jeszcze cały przemysł okupacyjny wegiel metale tkaniny lekarstwa. ktoś te wojne rozkręcił żeby na niej zarobić a nie zeby sie bawić kolejkamia kooorfa

Gość gość
ta jasne bo w wojnie chodziło o zajmowanie zydowskich majtków. to był główny cel strategiczny zaraz po głodzeniu ich pod straża w rozbudowanej i wymagajacej nakładów infrastrukturze. gratuluje tytułu naukowego i nagród uznania od organizacji żydowskich.

Gość gość
to chyba musieli tu wystepować w roli feudalnych suwerenów czy jak a druga wojna w istocie była sporem rodowym

Gość gość
tabory kolejowe też drogą nie chodzą. sredni to interes angażowac 10 składów wyjepac na wegiel do napędu poblokowac se linie zeby zarekwirować komus złotego zęba

Gość gość
ale mozliwe ze tak było to by tłumaczyło przegrana niemców. tylko powstaje takie pytanie. czy t w armii niemieckiej i całej machinie biurokratycznej pracowali sami debile któ¶zy nie umieli liczyc? i jaki był cel takich beznadziejnych z punktu widzenia logistyki działań? bo nie uwierze ze wąsaty ze zgraja kierowali sie prymitywną nienawiścią

Gość gość
chyba ze ktos na tym cyrku zarabiał? a kto mógł zaabiac jak nie właściciele kopalin i producenci akcesoriów kolejowych w tym długasnych szyn? a kto trzymał przemysł stalowy i węglowy? rumuni? lapończycy? moze maorysi?

Gość gość
a niemcom dlaczego anulowano długi i zobowiazania wojenne? a gdzie kolesie którzy wynajeli hitlera pozbyli sie najskuteczniej konkurencji? w niemczech mieli na to w c***j czasu troche wiecej niz 5 lat.

Gość gość
a ze ich tam fizycznie nie musiało byc to druga sprawa. tak czy inaczej jezeli pytasz o obozy to prawdopodobnie róznice w poziomie zycia i proporcje strazników do "pensjonariuszy" miały sie podobnie jak stosunek obecnych elit finansowych do całej reszty populacji. jakby sie uparł to pewnie na upartego znalazłby wiecej analogii. i nikt mi nie wmówi ze wojne swiatową może wywołac paru zabidzonych pozbawionych ziemi i praw szaleńców

Gość gość
w tym koorfa niespełniony pejzażysta. każdy ferment społeczny jest kontrolowany przez elity a elity to ci którzy maja majatki. masz jeszcze jakieś pytania?

Gość gość
co zas do samych obozów to jak mówie. nikt nie gromadzi takich ilości ludzi tylko po to zeby spełnic swoje sadystyczne fantazje. sama wieść o obozach musiała zajepiście obnizyc koszty produkcji broni i amunicji w krajach zagrożonych działaniami osi. a to koorfa też do kogoś należało. to nie były zakładay państwowe. a nawet jak były to tylko z nazwy

Gość gość
rodzi sie wiec pytanie jaki najgłupszy naród świata wydaje najcwańsze owoce i dlaczego te owoce są tak drapieżne ze pożeraja drzewo które je obrodziło

Gość gość
tak, mam pytanie. Czy ktoś z was widział chociaż film "Fałszerze", albo "Chłopiec w pasiastej piżamie"? Polecam, ten drugi opowiada o wypadku przy pracy komendanta obozu. Wysłał własnego syna do gazu z Żydami. To podobno wydarzyło się w jednym z obozów na terenie Niemiec ☹

Gość gość
Życie. Gazowal ludziom dzieci to i los jemu zagazowal syna. Nie siem jak ci ludzie mogli to robić. Wiem że rozkaz dostawali ale co z tego.

Gość gość
ja widziałem wiele filmów w tym animowanych jeden opowiadał historie gadajacych pingwinów z madagaskaru i teraz sie zastanawiam czy uczyc sie pingwińskiego

Gość gość
tam kiedyś nawet podobno powstał jakiś dokument o ataku polskich bojówkarzy na niemiecka radiosrtacje w gliwicach chociaz chyba bardziej było to słuchowisko...szczerze sie wzruszyłem. niejaki pan orwell czy może wells prowadził słuchowisko radiowe jakos na początku 20 wieku i relacjonował inwazje kosmitów na ziemie. potem w stanach banda psychologów zapewne na zlecenie wojska w jakims zapyziałym stanie powtórzyła ten eskperyment i wiekszosc ludzi dała wiare tym rewelacjom co wcale nmie oznacza ze byli głupi tylko że mając do wyboru - wierzyc czy nie wierzyć, że mnie zara zjedzą obcy - wybrali jedyne sensowne zdawałoby sie wyjście czyli ze wierzyc ze wszystkimi dalszymio konsekwencjami. twoje łzy to nie jest dowód na cokolwiek oprócz tego ze cos ci wpadło do oka a nawet i to jest tylko spekulacja

Gość gość
Walnij się chopie w łeb i przestan dyskutować o idei obozów, bo to nie była idea tylko realne ludobójstwo.

Gość gość
co do psychologów to osobiście jestem zdania ze umożliwili realizacje wiekszości gigantycznych przewałów i przekrętów mających miejsce odkąd powstała psychologia które zubozyły ludzkosc i ostatecznie skazały ją na los niewolników i tysiące lat cierpień. chetnie każdego z tych psychologów z osobna powitałbym serdecznym kopem w ryj

Gość gość
"przestań dyskutować" xxx spiertalaj faszysto

Gość gość
historia to nie jest zbiór dogmatów gdyby tak było nikt nie prowadziłby wykopalisk.

Gość gość
a to ze sie lubisz wzruszać podczas ogladania scen obozowych zagryzając pop corn i popijając cola to mnie akurat c***j obchodzi

Gość gość
ja nie twierdze ze nie było obozów i że nie gineli tam ludzie (przpraszam zydzi bo polacy przecież pracowali w obsłudze) ja twierdze ze głownym celem nie było ludobójstwo. to tak samo jakbys powiedział że głównym celem bitwy jest ludobójstwo. czasem tak bywa ale to też jest tylko środek do osiągnięcia innych celów.

Gość gość
i nie chodzi mi o rozgrzeszanie kogokolwiek. chodzi mi po prostu o prawde bo to jest stawka w tej grze. nie wiem czy słyszałes o czyms takim. pozyteczna rzecz. jak kiedys na jakąs trafisz to sam sie przekonasz

Gość gość
jak wszyscy sie skupiali na strasznych ludobójstwach w obozach to ku klux klan robił czystki na południu stanów brytole organizowali zaciągi w kolonialnych indiach zeby pozbyc sie nadmiaru gorącej krwi a stalin rozkręcał potencjał produkcyjny pod przyszła zimna wojne. już pomijam ze dziwnym zbiegiem okoliczności ropa na która koniunkture rozkręciła wojna znajdowała sie na obszarze w którego centrum powstało państwo izrael. no ale c***j tam wiadomo że przypadki chodza po ludziach

Gość gość
a aldi jak jalkiś piertolniety zamiast zajać afryke północna pówysep arabski i tereny libanu postanowił nagle wypowiedziec wojne ruskim pogrzebac afica corps i zrobic z rommla pośmiewisko wysyłajac jakiegos nadętego łacha pt montgomery

Gość gość
no ale robienie ropy z wegla i kupowanie jej poprzerz pośredników od wroga znacząco podwyższa jej cene. a przez kto koorfa płacił? w ty mprzypadku niemcy. a kto prowadził najwiekszą ofensywe w historii świata wymagajacą ogromnej ilośc***aliwa? niemcy. czyli c***j z afryka i złozami kupimy rope od eli z którą akurat przypadkowo prowadzimyt wojne

Gość gość
cyrk? cyrk? ale ja koorfa na tym nie zarobiłem żeby brać za cokolwiek odpowiedzialnośc. ci co zarobili sa punktowo rozmieszczeni po całym globie i sie smieja z takich imbecyli jak ty którzy ochoczo na siebie biorą cała odpowiedzialnosć. mnie tam gooofno obchodzi twoja odpowiedzialnosc a nawet ofiary. ja chce sie dobrac do doopy tym manipulatorom bo za dwa pieć dziesięć lat może to mnie postanowia wykorszystac w swoich planmach