Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaki aparat będzie najlepszy?

Polecane posty

Gość gość

Witajcie, aktualnie poszukuję aparatu słuchowego dla siebie jednak jestem kompletnym laikiem w tym temacie (będzie to moje pierwsze tego typu urządzenie). Możecie mi napisać kilka porad czym kierować się podczas wyboru i jakie są szacunkowe ceny aparatów?

Gość gość
Urządzeń na rynku masz bardzo dużo. W każdym razie dużo zależy też od tego jaką masz wadę. Według tych kryteriów polecałbym dobrać aparat słuchowy.

Gość gość
Teraz w różnych salonach możesz też się przebadać i wypróbować dane urządzenia. To jest bardzo fajne bo jesteś wstanie bezpośrednio do siebie wybrać urządzenie. Polecam Ci takie rozwiązanie.

Gość gość
A masz jakiś konkretny salon na myśli?

Gość gość
Nie chcę tutaj robić jakieś reklamy albo coś w tym stylu. Jedynie co to korzystałem z usług salony Audiocentrum (www.audiocentrum.com ) - możesz sobie sprawdzić.

Gość gość
Ok – dzięki wielkie. A jakie w ogóle są aparaty (tzn. czy jest jakiś podział)?

Gość gość
Masz praktycznie 4 takie główne kategorie: zauszne, tzw. open-fit (dobre w przypadku mniejszego ubytku), wewnątrzuszne i wewnątrzkanałowe. Które wybrać? To już kwestia indywidualna.

Gość gość
A jak to cenowo wygląda?

Gość gość
Bardzo różnie. Każdy salon ma swoje jakieś tam marże. W każdym razie w zależności od poziomu zaawansowania danego urządzenia to aparaty masz od 1500zł do nawet 6500 (i więcej).

Gość gość
Uhuhu... to przedział faktycznie dość spory. No nic... pozostaje mi faktycznie na własnej skórze wypróbować dane urządzenia. Zobaczymy jak to będzie. Dzięki za wszystkie podpowiedzi.