Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie mogę dobrać odpowiedniego koloru podkładu do swojej cery.

Polecane posty

Gość gość

Od kilku lat nie mogę dobrać odpowiedniego koloru podkładu do swojej cery. Mam jasną karnację i brązowe oczy. Najjaśniejsze odcienie podkładów z gamy kolorystycznej są dla mnie za jasne, wyglądam w nich trupio. Natomiast odcienie drugie w kolejności są już za ciemne. Podam przykład: revlon colorstay do cery mieszanej i tłustej w kolorze 150 buff jest dla mnie za jasny, wyglądam na chorą. Natomiast odcień ciemniejszy 180 sand beige jest już za ciemny. Podobnie loreal true match: 1N ivory jest za jasny, ale już 2 N vanilia za ciemny. Dziewczyny czy znacie jakieś podkłady do jasnej karnacji, ale żeby nie wyglądać trupio. Musi to być podkład kryjący i matujący, ponieważ mam cerę trądzikową, mimo, że mam 29 lat.

Gość gość
niektóre youtuberki mieszają sobie dwa podkłady żeby uzyskać ten właściwy odcień może tak spróbuj

Gość gość
Be beauty z Biedronki, kolor naturalny matujący. W tamtym roku kupiłam, tak przy okazji i z ciekawości, jaki jest. Kolor - jeden z najładniejszy, prawdziwe beżowych naturalnych odcieni, jaki widziałam. Co Do matowienia - byłam wtedy w ciąży i cerę miałam piękna, w ogole sie nie błyszczała, wiec prawie cały dzien miałam ładny efekt. Niedługo chyba kupie go znowu, zeby ocenić jak bedzie działał, bo po ciąży cera wróciła (niestety) do siebie/

Gość gośćyo
To jeszcze ja od

Gość gość
Astor Perfect Stay 100ivory. Podkład nie jest taki jasny jak 150Revlona, jest lekko ciemniejszy. Poza tym mozesz mieszać kolory, ja tak robiłam. Jedna pompka jasnego i jedna pompka ciemniejszego podkładu i okcień idealny, bądź kup ciemniejszy podklad plus rozjaśniacz do podkładów. Bourjois Healthy Mix, tez ma fajne odcienie.

Gość gość
To jeszcze ja od tego podkładu z biedronki. Mam troche podobny problem do twojego, pozostałości po czasach nastoletnich, wągry, rozszerzone pory, w miedzyczasie pojawiły sie tez przebarwienia. Nie jest najgorzej, ale do baby face mi daleko. Propobuje sobie przypomnieć jesCze jakis sensowny kolor, choć cerę od ciebie mam ciemniejsza, a mnie przede wszystkim irytuje wszechobecne pomarańczowe tony:-/ i na zimę tez wole jaśniejszy odcień, niz podobny do opalonego. Miałam kiedys z manhattan, matujący z taka ścięta z góry tubka - odcień Sand. Jesli masz gdzies wn okolicy Naturę, to zajrzyj, chociaż nie wszedzie jest ich szafa i chyba poza większymi miastami, to manhattan ciężej dostać.

Gość gośćim
Miałam jeszcze kiedys ten podkład z rimmel - stay maty, razem z pudrem. Jeden z najlepszych efektów matujących w dziejach:P Aha, nie wiem czy używasz pudrów w kamieniu, ale polecam Mayfair (pytaj w małych sklepikach o Yardley), to jest moj cud nad cudami, najlepszy kolor misty beige 08, idealny dla wielu odcieni cery, taki dla Europejek

Gość gość
Dziękuję za odpowiedzi. Mam Perfect Stay w kolorze 100 ivory, odcień rzeczywiście idealny dla mnie, ale niestety bardzo słabo kryje moje niedoskonałości i do tego mnie zapycha:(

Gość gość
Kazdy podklad bardzo kryjacy bedzie zapychal. Probowalas Catrice HD?

Gość gość
Próbowałam Catrice HD, polowałam na niego ze 2 miesiące:) na początku kolor jest fajny, ale potem bardzo ciemnieje. Moim ulubionym podkładem jest infallible matt 24 h z loreala, pięknie kryje, utrzymuje się dopóki go nie zmyjemy, mimo, że jest matujący to w ogóle go nie widać. Niestety najjaśniejszy odcień 11 vanilia jest dla mnie teraz zimą za ciemny, ale latem wyglada idealnie.