Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wysoooki soond6

oddasz znalezione?

Polecane posty

Gość Wysoooki soond6

mam pytanie do was. 2 lata temu znalazłam smartfona,oczywiscie wywalilam karte i sobie wzielam :) Rok temu znalazłam 20 zł w markecie...czasami 5 zł pod kasą. Tez wziełam.:) Miesiac temu 100 zł w Biedronce lezalo.Wzielam :) dzisiaj w poludnie znalazłam portfel z małą kwotą.:) Oczywiscie wziełam bo jestem ubogą osobą. Czy popelnilam przestepstwo? czy mam Grzech???Oddalisbyscie? Ps.w Lato znalazłam dokumenty ,(dowod,karty kredytowe jakies tam karty emeryta,pofatygowałam sie do Mieszkania starszego Pana i oddałam).Nie bylo nawet 'dziękuje'

Gość gość
Nie dodam.znalezione nie kradzione.kiedyś oddałam portfel a baba mi powiedziała że W portfelu prucz dokumentów było 600zl i gdzie one są.Tylko ze jak to znalazłam to od razu szukałam nafb danych z dokumentu i nie brałam żadnej kasy.A ta mnie zj***la I koniec.Już nie oddam nic

Gość gość
Oddam, mnie kiedys tez oddano a byla to duza kwota. Nalezy sie 10% znaleznego ale oddac trzeba bo inaczej jest to jak kradziez, przywlaszczenie cudzego mienia.

Gość gość
Jesli kasa byłaby w portfelu to oddalabym bo kradzione i tak nie tuczy... Gdyby leżała tak o i nie widzialabym jak komu wypada to chyba z głową musiałabym mieć coś żeby nie wziąć.