Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy ubieracie choinke

Polecane posty

Gość gość

Moje dzieci juz nie moga doczekac sie kiedy beda ubierac choinke.Najchetniej dzis.A jak jest u Was?Kiedy ubieracie?

Gość gość
Jeszcze niewiem pewnie w tym tygodniu przed wigilią najwcześniej w niedzielę przed świętami. Ma być żywa więc niezawczesnie.

Gość gość
Tydzień przed wigilią.

Gość gość
Od 20 lat choinkę zawsze ubieram 6 grudnia . Kupuje żywą w doniczce z korzeniem .

Gość gość
nie ubieram wcale, moja córka jest za mała... mieszkanie tez mam za małe...

Gość gość
Mam małe dziecko i małe mieszkanie, ubieram w następnym tygodniu, bo w tym roku będzie sztuczna.

Gość gość
Odkąd byłam mała uwielbiałam ubierać choinke i zostało mi to di dzis:) w zeszlym roku postanowilam ze najlepszyn prezentem na mikolajki bedzie dla mnie ubranie choinki i tak też planuje robic , co roku 6 grudnia ją ubierać.

Gość gość
Ja ubieram jutro, nie mogę się już doczekać. Choinka rozwesela pokój a nawet cały dom. Uwielbiam położyć się wieczorem przy zapalonych lampkach. Wtedy czuję taki nastrój, aż trudno wyrazić słowami co to :)

Gość gość
Kiedyś nie lubiłam ubierać choinki bo była brzydka, kiedyś nie lubiłam świąt bo to było fałsz i obłuda. Dziś je uwielbiam i czekam jak małe dziecko które od nowa poznaje ich magię :)

Gość gośćMagda
Fajny pomysł z tym 6 grudnia :) - jak się tak zastanowię, to dla mnie to też najfajniejszy prezent z okazji Mikołajek.

Gość gość
No właśnie zawsze na 6 grudnia dawalam mlodszemu synowi do pokoju mala choinkę i ozdoby w domu ,teraz nie czuje tego klimatu wogóle nawet nie chce mi sie zejść do garażu po te ozdoby .

Gość gość
pierdolę święta, nie mam 500+ i nie mam za co

Gość gość
1-2 dni przed Wigilią.

Gość gość
7-10 dni przed wigilią. Zeby nie zdązyły opasc igły. Bo jak chonika, to tylko prawdziwa, a nie jakiś sztuczny badziew. Nawet najlepsza sztuczna jest tylko zwykłym plastkiem...

Gość gość
Ja ubiorę 20 żywą do samego sufitu, w salonie, a 6 grudnia dla synka taka metrową sztuczną, bo młody nie może się doczekać .

Gość gość
Zazwyczaj tydzien przed wigilia, zalezy jak wypada. W tym roku bedziemy 16-17 grudnia ubierac. Zawsze mamy zywa, duza choinke, nie mozemy jej ubrac poczatkiem grudnia bo by z niej do Swiat nic nie zostalo :D

Gość gość
W wigilię.

Gość gość
U nas od dziś stoi. Ale rozbieramy już zawsZe na początku stycznia. Caly grudzień stoi id lat.

Gość gość
18 02 my tak samo. U sąsiadów juz stoi

Gość gość
Zawsze ubieramy w wigilię rano, w tym roku ubierzemy w sobotę, czyli dzień przed wigilią

Gość asiutka    1999
Zawsze w wigilię

Gość gość
A Z TYCH ZYWYCH TO JAKIE KUPUJECIE? Bo ja zawsze kupowałam tani swierk, ale na koniec sie tak sypał, ze nie było ani igiełki. a widuje w mojej okolicy ze masa ludzi potem wystawia jodły przez domy po swiętach, i maja igły

Gość gość
Ja kupuję świerk syberyjski, jakieś tydzień przed świętami, stoi spokojnie do Trzech Króli i dalej nawet.

Gość gość
A powiedzcie mi jak sprawdzacie czy to drzewko jest z korzeniami? Ja prze ostatnie dwa lata dalam sie zeobic w balona bo sprzedawca zapewnial ze drzewko ma korzenie a po 3 dniach lecialy igly.Po tygodniu to juz ich niewiele bylo

Gość gość
Nie znam się na tym. Biorę po prostu ładne i drogie. Nigdy się nie zawiodłam. I nie kupuję w marketach itd

Gość gość
Koście mnie bolą to nie wiem kiedy.

Gość gość
Chyba wcale, bo niedawno poroniłam i nie mam ochoty na żadne święta.

Gość gość
W Wigilię rano, czasem dzień czy dwa przed - zależy jak Wigilia wypada.

oo widzę, że choinke już sporo osób ma ubraną.... A dziewczyny pomóżcie zona ma teraz urodziny i kupilem jej perfumy i zastanawiam sie nad takimi swiatecznymi kwiatami do prezentu http://amarantkwiaty.pl/wianki-bozonarodzeniowe-czyli-kwiaty-na-boze-narodzenie/ . Ona właśnie uwielbia całą magię świąt i w tym roku może zamiast tradycyjnego bukietu takie cos??

Gość gość
Ja ubieram tydzień przed świętami .Jeśli choinka ma korzenie to musi mieć duża donice ,nie na szans żeby np.metrowa czy większą choinka zmieścił korzenie w donice 10l