Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ja dobrze karmie dziecko?

Polecane posty

Gość gość
Nie trzeba być eko wariatem, żeby znać takie podstawy. Dziwnym przypadkiem dzieci wlasnie wtedy zaczynaja miec problemy z chociazby wyproznianiem.

Gość gość
Od kiedy WHO to jakaś wyrocznia ?

Gość gość
No prosze, czyli ze pediatrzy okazuje sie ze to debile bez podstawowej wiedzy..... Problemy z wyproznianiem powoduje gotowana marchewka, dynia I ziemniak a jednak sa to pierwsze warzywa zalecane w diecie niemowlaka.... To moze warzyw tez nie co?

Gość gość
Od kiedy onet czy napis na sloiku niemieckim to wyrocznia?

Gość gość
Nie sluchaj rad matek z Kafe, bo to jakieś wariatki :)

Gość gość
Ale najśmieszniejsze jest to ze w sprawie zywienia dzieci who ma rację, sams pierś pół roku, najlepiej karmić pare lat itp. Ale jak who ma zalecenia co do szczepień to już są zli, niedobrzy i w spiskach.. Wybierzcie jedną wersje bo sie gubię xD

Gość gość
Mój ma 8mcy. Kolo 7 rano wypija 180mm. Później koło 10:30 kaszka na mm z glutenem. O 13 obiad- zazwyczaj robię sama ale czasem zje słoiczek. Je same warzywa, mięsko z warzywami lub rybę, co drugi dzień żółtko ( jaja ze sprawdzonej fermy- to ważne!) Później koło 15 znów 180mm, 17:30 owoc i po 19 kaszke na mm bezglutenowa. Tyje w bardzo dobrym tempie ;) niezbyt szybko, jest na 50 centylu U Ciebie jest ok moim zdanie. Dobrze że akceptuje mm w formie kaszki i ma jeszcze pierś. Jeśli ładnie tyje nie ma powodu do niepokoju. Co do cytrusów ja jeszcze nie podawałam wlasnie z tego powodu, że są mocno alergizujace ale jeśli mała je akceptuje to ok.

Gość gość
No wlasnie widze, zamiast jakiejs konkretnej rady jak tu dac malej wiecej mleka I oduczyc kp lub czy nie za wczesnie na owoce w kawalku, dowiedzialam sie ze powinnam dziecko karmic.... Wlasciwie niczym bo wszystko jest beeeee

Gość gość
gość dziś No prosze, czyli ze pediatrzy okazuje sie ze to debile bez podstawowej wiedzy..... Problemy z wyproznianiem powoduje gotowana marchewka, dynia I ziemniak a jednak sa to pierwsze warzywa zalecane w diecie niemowlaka.... To moze warzyw tez nie co? x Weź ksiazke w reke i pozniej wmawiaj, ze pediatrzy gadaja takie głupoty. Prosze uzasadnij w takim razie dlaczego dlaczego czlowiek ma ph sliny zasadowe przystosowane do trawienia wegli, a nie kwasne jak np pies do trawienia miesa? Dlaczego nasze jelita potrzebuja blonnika do ruchów perystaltycznych, ktrych mieso nie zawiera?

Gość gość
gość dziś Ale najśmieszniejsze jest to ze w sprawie zywienia dzieci who ma rację, sams pierś pół roku, najlepiej karmić pare lat itp. Ale jak who ma zalecenia co do szczepień to już są zli, niedobrzy i w spiskach.. Wybierzcie jedną wersje bo sie gubię xD x Who ma racje zarowno z karmieniem wylacznie mlekiem do skonczenia 6stego mca zycia jak i ze szczepieniami. Durne Grażynki wyimaginowały sobie, ze szczepienia powodują autyzm. Nie dociera do twojej łepetynki, że można zyc zdrowo (czytaj nie pchac w dziecko miesa, cytrusów i orzechów) i być za szczepieniami?

Gość gość
x Weź ksiazke w reke i pozniej wmawiaj, ze pediatrzy gadaja takie głupoty. Prosze uzasadnij w takim razie dlaczego dlaczego czlowiek ma ph sliny zasadowe przystosowane do trawienia wegli, a nie kwasne jak np pies do trawienia miesa? Dlaczego nasze jelita potrzebuja blonnika do ruchów perystaltycznych, ktrych mieso nie zawiera? x Którego*

Gość gość
Dziecku można dać odrobinę mięsa, rozgotowany filet z kurczaka, ale wiejskiego, nie tego z hodowli na hormonach. Tylko po co? Nie jest mu to potrzebne. Jeśli dziecko jest na piersi, powinnaś karmić na żądanie. Oczywiście żadnych cytrusów, jabłka, banany tak, truskawki już musisz obserwować, bo też mogą uczulać. To małe dziecko i podstawowym pokarmem powinien być twój pokarm. Takiemu dziecku naprawdę to jest najbardziej potrzebne.

Gość gość
Daj spokój autorko. Po prostu niektóre matki stąd to chyba żyją tylko jak ktoś im da wskazówki :O i większość rzeczy jest właśnie beee :)

Gość gość
Im nie przetłumaczysz, ze mleko matki zawiera wszystko co jest dziecku potrzebne. One musza wepchnac w nie miesko, cytrusiki, chrupki czy o zgrozo soczki :o

Gość gość
Moze sprobuj inne mleko mm. Ale je kaszki to dobrze. A nie da sie jej dac nleka jak spi np wieczorem? Z owocami w kawalku musisz uwazac, nawet bananem moze sie zakrztusic. Ja skrobalam dziecku lyczeczka jablko, gruszke. Jak owoce nie przechodza to moze kompot albo soczek? Moim zdaniem zywisz dziecko dobrze a do mm sie jeszcze przekona spokojnie. Pozdrawiam

Gość gość
Bardzo dobrze. Też zacznę dawać to wszystko :)

Gość gość
Twoje dziecko nie chce pic mleka modyfikowanego, bo nie jest cielakiem tylko człowiekiem. Nie wiem czy zdajesz sobie z tego sprawe. I nie ma czegos takiego jak "nie mam mleka" jesli dziecko pije to znaczy, ze jest. Po prostu chcesz isc na latwizne i odstawic dziecko. Nie wiem po co to ukrywasz

Gość gość
No i widzisz autorko jedna eko wariatka rozwaliła CI cały temat . Zaraz sie dowiesz ,ze jesteś beznadziejna matka .

Gość gość
A co ciebie obchodzi czy chce odstawić? Też chcę odstawić, karmię szósty miesiąc. Trzeba spróbować z kilkoma innymi mm. Mojej koleżanki córce zasmakowala np Humana i tylko to mleko chciała.

Gość gość
Haha nie ukrywam tego, tak chce przejsc na mm bo juz niechce karmic persia. Mam tysiac I jeden powodow zeby tak wlasnie zrobic I nie musze ci sie z nice tlumaczyc

Gość gość
Boże kochany spadaj stąd nawiedzona wariatko! Żyj i daj żyć innym. Każdy podejmuje własne decyzje i szanuj to- po co interesujesz się życiem innych? Karm sobie dziecko cyckiem do jego pełnoletności, używaj tetry a nie jednorazowych żeby nie zaśmiecać świata i dawaj podawaj mu mięso gdy skończysz karmić. W doopie to mamy.

Gość gość
gość dziś Z tego co widze to nie tylko jedna osoba staje w obronie zdrowia tego dziecka. Ja nie pisałam nic o miesie, a tez jestem za tym, by nie zmuszac do picia krowiego mleka. Dziewczyna sama napisała, ze jej corka nie chce pić mleka modyfikowanego, więc nie rozumiem sensu zmuszania jej. Jak chce odstawic to jej wola, z tym, ze wiadomo, ze natura jest najzdrowsza. Zamiast na siłe wciskac dziecku mm niech po prostu uzupełni witaminy czyms innym albo niech dla dobra dziecka karmi chociazby do roku.

Gość gość
Tak ,podawalam Inne ale niechce, ale kaszke na mm juz tak. Podawalam nawet moje odciagane w butli I tez nie. Zmienialam butle, smoka I nic

Gość gość
Jak nie chce z butelki to probuj z kubka ze słomką, bo niekapki nie są polecane.

Gość gość
Mam ten sam problem. Córka chce kaszki na mm, ale mm samego już nie..

Gość gość
Spróbuj sama to mleko modyfikowane, a sie przekonasz czemu dziecko woli piers od tego

Gość gość
Mleko z piersi jest odrazajace, próbowałam.

Gość gość
Ale ona mojego z but like tez niechce.... Wiec raczej nie o smak tu chodzi

Gość gość
gość dziś Moze chora jestes albo masz zaburzoną gospodarke hormonalna? Mówie poważnie, bo smak mleka matki powinien być słodki i tłusty (stąd własnie jest sycące).

Gość gość
Chodzi o butelkę. Moja córka nie chciała mm z butelki, ale zaczęła pić tak kaszę i mam nadzieję,,że przekona się do mm :)