Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wszystkiego się boję

Polecane posty

Gość gość

Jestem nadwrażliwa, chodzę na terapię ponad rok i nic... Wszystkiego się boję, mam nerwicę lękowa. Najbardziej przeraża mnie przemijanie, starość. Ze moi rodzice kiedyś umra, boję się samotności. Mam chłopaka,ale panicznie boję się ślubu,nie wspominając o dziecku. Ślub to takie zobowiązanie, nie wiem czy jestem w stanie temu podołać. Dziecko? Ciaza? Poród? Nawet o tym nie myślę, jestem pewna że depresja poporodowa byłaby u mnie murowana. I jak urodzic, to taki bol. Praws jazdy tez nie mam, do pracy panicznie boje ske chodzic, dlatego wybralam prace z dala od ludzi, w domu. Nie mam żadnej przyjaciółki, ani nawet bliskiej koleżanki. To jest straszne, coraz częściej myślę o samobójstwie. Mam chłopaka,on jest dobry,ale coś się psuje ostatnio..boje się nawet z nim kochać,bo boję się ciąży, nawet z zabezpieczeniem. Nienawidzę siebie...

Gość gość
Pocieszę Cię, że mam tak samo

Gość gość
a ile masz lat? i czy np ten chłopak nalega na ślub, mówi w ogóle o tym? może tylko ci się wydaję że "każdy tego pragnie" i "tak przecież trzeba"?

Gość gość
mam 49 lat

Gość gość
Współczuję...

Gość gość
Ja mam podobnie mam stwierdzona nerwice lekowa uczeszczam od jakiegos czasu na psychoterapie i biore leki i zaczyna byc lepiej

Gość gość
49 ? to możesz jeszcze się przeżegnać i zamówić karawan

Gość gość
Mam 24 lata. Wszystko zaczęło się nasilac po skończeniu studiów. Wcześniej żyłam chwila i myślałam że tak będzie zawsze. Poszłam do pracy i zaczął się taki jakby nowy etap, odpadają mnie te czarne myśli, presja o slubie i dzieciach. Chyba najbardziej czuje presje rodzicow,oni by chcieli takiej idealnej rodziny, tymczasem mój chłopak też jest taki bardziej zwariowany,żyje po swojemu i rodzice nie do końca bo akceptują. Dla moich rodziców żyje się po to by pracować,ślub,dzieci, samochod, miesżkanie na kredyt i wiecie..tacy standardowi Kowalscy. Dziwią się czemu z chłopakiem nie idziemy na bal na sylwestra tylko siedzimy na domowke itp. Nie lubię nawet moich zainteresowań i mojego chłopaka,bo uważają że to strata kasy i po co komu jakieś hobby. Ze trzeba tylko pracować na etat,splodzi dzieci i jechać na wakacje nad Bałtyk albo do Egiptu. Innego życia nie widzą...

Gość gość
49 lat? Tp chyba nie autorka

Gość gość
49 lat autorka

Gość gość
To może myślenie twoich rodziców jest przyczyna twoich problemów. Wtłoczyli ci schemat zycia, a ty widac chciałabyś czegoś innego. Nie ma nic złego w tym, ze nie czujesz potrzeby brać slub, czy posiadać dziecko. Żyj dla siebie i po swojemu. Współczuje Ci, bo rodzice wpieraja ci presje takiego zycia ustalonego, ze slub, kredyty, dzieci. I chyba przez to tak zle sie czujesz. Mysle, ze najlepiej, gdybys odcięła sie, wyprowadziła. Zobaczysz jak odpoczniesz psychicznie od ich "mądrości".

Gość gość
żyj po swojemu:P chyba że jesteś w jakiś sposób, głównie ekonomiczny, uzależniona od rodziców w takim wypadku cały twój wywód to hipokryzja

Gość gość
Ta 49 lat i autorka pisząca o ciąży :D

Gość gość
a co w tym złego że w wieku 49 lat piszę o ciąży? autorka

Gość gość
serio chcesz zajść w ciąże w tym wieku ?

Gość gość
Nic szczególnie że jako 49 latka piszesz że masz chłopaka :D a nie faceta czy mężczyznę. Nara bo słabo ci idzie

Gość gość
Ja też tak mama prawko zrobiłam ale boję się prowadzić haha więc jeszcze gorzej

Gość gość
chcę bo zapragnęłam dziecko autorka

Gość gość
to ile lat ma twój"chłopak" :-(

Gość gość
Nie jestem zależna ekonomicznie,pracuje i zarabiam tyle że jestem w stanie się utrzymać. Nie mieszka z rodzicami,ale jestem z nimi barszozzyta i oni ciągle mi mówią że tyle energii włożyli w wychowanie mnie i w ogóle,a ja tak marnie skończę,że się marnuje itp. Ze moi tak ciężko pracowali a ja to chce zaprzepascic:/

Gość gość
27 autorka

Gość gość
co to za koszmarny związek,taka stara kobieta z młodym,świat staje na głowie i jeszcze dziecko im się marzy.

Gość gość
49 lat ....Dziecko? Ciaza? Poród? ..... w tym wieku też bym się tego panicznie bała.

Gość gość
Ty masz 49 a Twój chłopak 27; to tak jakbyś się kochała ze swoim synem

Gość gość
Autorka ma 24

Gość gość
22:15 podszyw

Gość gość
Na razie masz 24 lata, a piszesz jakbyś miała kilkanaście więcej. Spokojnie,może jak się bardziej spełniasz itp to zapragniesz ślubu dziecka. Nic na siłę. Skup się na sobie i rób to co lubisz. W twoim życiu nic się nie zmieniło oprócz tego że poszłaś do pracy. Możesz żyć tak jak wcześniej

Gość gość
Może taki młody dobrze ją patroszy i się jej w głowie poprzewracało.

Gość gość
Ty sobie lepiej bobra czochraj a nie faceci w tym wieku 49 lat . To tylko czochra bobra . Eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee tam cicho być . co ty gadasz .