Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

odnalazła mnie moja przyrodnia siostra, odpisać jej? nie wiem co robic, pomocy?

Polecane posty

Gość gość

Witam! Dzisiaj rano, napisała do mnie na facebooku moja przyrodnia siostra. Był to dla mnie szok, gdyż jestem jedynaczką i nigdy nawet nie przypuszczałam że coś takiego może sie zdarzyć. Moi rodzice sie bardzo kochają, zyją w zgodzie i od dziecka dostawałam zawsze to co chcialam zarówno i od taty i od mamy. Dzisiaj odezwała sie do mnie dziewczyna (starsza o 10lat) piszać że jest moja przyrodnia siostra, że mój ojciec spłodził ją kiedy był w wieku szkolnym (wynika z tego że wtedy gdy miał 18 lat), szuka ze mną kontaktu ale niczego nie oczekuje? Powiem, że wszystkie fakty sie zgadzają, nie wiem jakim cudem mnie znalazła, bo ja na fejsie nie mam żadnych zdjec, zadnych wiadomosci, a podała wszystkie informacje. Co mam zrobic? Mam mówic o tym rodzicom? Mam jej odpisac? Jestem totalnie rozbita...

Gość gość
porozmawiaj z nią co ci szkodzi ale zanim to zrobisz pogadaj z rodzicami może matka o niej wie albo oboje nic nie wiedzą może być też tak że to oszustka jest i chce od ciebie coś wyłudzić powinnaś przede wszystkim być ostrożna

Gość gość
naprawde boje się, nie wiem kto to jest, moi rodzice nigdy nie wspominali mi o tym... boje sie jakichkolwiek zmian, naprawde zadreczam sie tym od rana

Gość gość
nic się nie zmieni jak bym była na miejscu twojej "siostry" to pierw skontaktowała się z ojcem więc twój tata raczej musi wiedzieć o niej jeżeli faktycznie jest twoją siostrą zapytaj go o to a ta dziewczyna może być oszustką albo chora psychicznie więc uważaj nie spotykaj się z nią nigdzie zanim rodzice nie potwierdzą że jest twoją siostrą czy jesteście majętni? bo jak tak to może być próba porwania ciebie

Gość gość
jesteśmy majętni, tak jak mówiłam niczego mi nie brakuje, mam wszystko czego chciałam. ona mi napisała ze wiele lat temu mój tata ja odrzucił mimo usilnych prob kontaktu z nim. nie wiem co mam robic naprawde, czuje ze obca mi to osoba i nie chce z nia kontaktu.. teraz zobaczyłam na fejsie ze ma w znajomych wiele mojego kuzynostwa od strony taty.... czy to znaczy ze oni wszyscy o tym wiedzeli?

Gość gość
ja uważam że to sprawy mojego ojca, jest jakis powód dla którego (nawet jesli to jest prawda) mi o tym nie powiedzial i naprawde nie chce sie mieszac i mówic im o tym. z drugiej strony jednak sumienie nie daje mi spokoju....

Gość gość
moim zdaniem ona kłamie chce wzbudzić u ciebie poczucie winy i wyłudzić pieniądze a znajomość z kuzynami ma ją uwiarygodnić albo sami są w spisku uważaj może to też być grupa przestępcza specjalnie nawiązali z tobą kontakt żeby cię przekonać do spotkania a potem porwą musisz o tym powiedzieć rodzicom bo może grozić wam niebezpieczeństwo

Gość gość
1.Najpierw porozmawiaj z rodzicami lub chociazby z tata i spytaj czy to prawda, ze masz siostre. 2. Jesli si eokaze czy masz, zastanow sie czy chcesz sie z nia spotkac, bo oczywiscie nie musisz. 3.Jesli by juz doszlo do spotkania pod zadnym pozorem nie idz sama! ale z chlopakiem lub tata.

Gość gość
to nie jest jej siostra autorka powiedziała że jest bogata dlatego larwa się przyssała a wszystko wie od kuzynów z którymi się koleguje pewnie jak zacznie z nią pisać to powie oj tylko nie mów tacie bo nie chce żebym się z tobą kontaktowała a potem oj jak biedna jestem nie mam na chleb i masło zagrywka wyłudzaczy bo może być gorzej że to porywacze

Gość gość
Pokaż to twojemu ojcu i zobaczysz jak zareaguje i co powie. Ja bym na twoim miejscu nie wchodziła z nią w żadne relacje, bo albo to jest oszustka, albo nie wiadomo co kombinuje. Oczywiście teraz jest miła i bezinteresowna (nagle poczuła tęsknotę za siostrą, której nigdy nie znała) ale co tak na prawdę chce to wyjdzie z czasem i mozesz mieć problemy potem się jej pozbyć.

Gość gość
wiem, wiem ze nie bede sie z nią kontaktować, na razie nie mam zamiaru nic odpisywac. ale boje sie rozmawiac o tym z tata, nie chce po prostu, teraz dziwny zbieg okolicznosci ze akurat wróciłam na pare dni do domu ( bo normalnie studiuje 200km od rodzinnego miasta) i akurat teraz ona do mnie napisała kiedy jestem w domu...

Gość gość
ha ha ha :D wszystko jasne obserwuje cię myśli że jesteś łatwym kąskiem że jesteś słaba i chce cię połknąć jak rybkę ona czuje kase rozumiesz jeżeli nie wiadomo o co chodzi to o pieniądze twoja siostra jest o 10lat starsza ty studiujesz miała wcześniej czas żeby się do ciebie odezwać a teraz jeżeli jest twoją siostrą to skończyły się alimenty od tatusia pewnie larwa go szantażowała że jak jej kasy nie da to powie mamusi i córusi :D albo od ciebie chce wyciągnąć :D

Gość gość
A czemu nie chcesz pokazać tego ojcu? Pomyśl, i tak będzie ci to teraz siedziec w głowie każdego dnia, to chyba lepiej od razu sprawę wyjaśnić. Po drugie jeśli o tym wie twoje kuzynostwo, to i tak już to tajemnica nie jest. Wolisz się dowiadywac szczegółów od dalszej rodziny czy od ojca? To oczywiście przy założeniu, że ona faktycznie jest twoją przyrodnią siostrą. Ale, może tez być tak że jakas cwaniaczka obserwowała cię na fb, twoich znajomych, rodzinę i sposobem zyskała ich w znajomych a teraz bierze sie za ciebie. Oszuści maja swoje sposoby i jest ich coraz więcej.

Gość gość
jeżeli nie chcesz rozmawiać z ojcem to napisz jej żeby spadała na drzewo i więcej się z tobą nie kontaktowała

Gość gość
może chce nerkę

Gość gość
pokaz to koniecznie ojcu.

Gość gość
Jezeli to prawda to bedziesz takie samo badziewie jak Doda, ktora nie chce znac swojej polsiostry, gratulacje, jak ty bys sie czula w takiej roli?

Gość gość
Przyrodnie rodzeństwo kontaktuje się tylko po to żeby uszczknąć trochę z majątku. Jak wykorkujesz to oni będą prawowitymi spadkobiercami.

Gość gość
" gość dziś Jezeli to prawda to bedziesz takie samo badziewie jak Doda, ktora nie chce znac swojej polsiostry, gratulacje, jak ty bys sie czula w takiej roli? " x x jej moim zdaniem pani Doda miała racje przecież jej siostra nie pokazywała się w mediach żeby ją poznać :O

Gość gość
Pokaż to koniecznie ojcu i jemu też zostaw decyzję jak to załatwi i co powie mamie. Skoro laska zna się z kuzynami, to raczej jest autentyczna. Może być tak, że ojciec wyrzekł się praw do tego dziecka i kazał swojej rodzinie nabrać wody w usta, żeby mama nie wiedziała.

Gość gość
Oooo ku, aleście mi przypomnieli... 14:31 Nazywaj mnie badziewiem, ale też nie chcę znać swojej przyrodniej siostry. spłodzenie tej gowniary było przyczyną rozwodu moich rodziców, więc nie pałam sympatią do niej ani jej mamusi. Ojciec nie związał się z jej matką, ale utrzymywał z nią kontakt. Dwa lata temu w wypadku zginęli dziadkowie po ojcu wraz z samym ojcem i co gowniara zrobiła (miała 16 lat a ja 24)??? Znalazła mnie na fejsie dzień po pogrzebie. Nawet nie bawiła się w bajki o odzyskaniu kontaktu. Wysłała mi dosłowną wiadomość, żebyśmy POROZUMIAŁY SIĘ W SPRAWIE PODZIAŁU MAJĄTKU PO TACIE I DZIADKACH. Jak mnie to w****ilo, że nawet się nie czaiła, tylko leciała na kasę... Odpisałam jej coś o nieślubnych bękartach i że podzielą nam spadek w sądzie. Tam też nas w końcu wezwali, sąd zasądził co nasze, ale gowniary za ten tekst nienawidzę. Nigdy nie uwierzę w czyste intencje takich kontaktów.

Gość gość
Taka tragedia, 3 naszych krewnych ginie w wypadku (w dodatku ci dziadkowie w przeciwieństwie do mojego taty nie mieli z nią relacji) a gowniara zaraz po pogrzebie pisze w sprawie kasy. Odrzuciła mnie tym od swojej osoby totalnie. Grrrr aż się idę wody napić.

Gość gość
15.00 ale bezczelna typiara brrrr, ale tak jest zacem rodzice nabroja, a dzieci musza ponosic tego konsekwencje, niestety tak jest...

Gość gość
Właśnie dlatego radze autorce nie wchodzić w dyskusję z nią, póki nie pokaże tego ojcu

Gość gość
15.08 no, wszyscy jej to radzimy :)

Gość gość
Autorko daj nam znac, jak porozmawiasz z ojcem jak poszlo. Oczywiscie jesli to nie prowo :)

Gość gość
Jeśli to wszystko jest prawdą to gratuluje ci takiego ojca, a i ty nie jesteś lepsza od niego, najlepiej zrobić i zostawić dziecko na pastwę losu.

Gość gość
temat to pewnie prowokacja, ale zastanowił mnie ten wpis o złości na przyrodnią siostrę która chciała pieniędzy. Pewnie, że chciała. Też bym na jej miejscu chciała kasy - jedyne co tatuś miał jej do zaoferowania to kasa. Po kim miała płakać?