Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Wojti9339

Co zrobić i jak postąpić ze ślubem

Polecane posty

Witam. Wiem że to forum głównie dla kobiet ale czasem zaglądam tu i czytam różne tematy i opinie, dyskusje ludzi i postanowiłem podzielić się moimi "przeżyciami" i zapytać Was o to co wy sądzicie na ten temat i co Wy byście zrobiły lub zrobili na moim miejscu. Przejdźmy więc do sedna... Jestem w związku z moją narzeczoną już 8 lat, jesteśmy zaręczeni od 4 lat i obydwoje planujemy ślub w przyszłym roku. I razem mamy dylemat czy warto wyprawiać wesele dla osób które są w rodzinie a tak naprawdę nie chcą dla nas dobrze, nienawidzimy się, mamy swoje opinie na ich temat i oni na nasz. A dlaczego się tak zastanawiamy? Otóż rodzice mojej narzeczonej nie akceptują mnie, nie wiem dlaczego, nie chcą nawet mówić na mój temat, nie godzą się z myślą że jesteśmy razem, pilnują ją, kontrolują i nie chcą abyśmy się spotykali. Ze strony mojej rodziny też bywało różnie ponieważ moja matka wielokrotnie uderzyła moją narzeczoną w twarz i nie tylko, nazwała ją prostaczką, świnią i kur*ą, dziewczyna mojego brata wraz z nim przez swoje plotki i wymysły doprowadziła do tego że moja narzeczona dostała w twarz od ich koleżanki w biały dzień na ulicy i była duszona przez nią, a mąż mojej siostry próbował ją wykorzystać w zamian za coś co wcale nie było prawdziwe i myślał że się skusi i na to pójdzie. Mieszkamy jeszcze osobno ale przed ślubem planujemy zamieszkać razem i bywa tak że narzeczona jest u mnie na weekend lub na noc. Dodam że rodzice narzeczonej mieszkają w innym mieście niż ona się uczy i pracuję i tak naprawdę oni nie wiedzą że tu przyjeżdża. Nie wiedzą też o naszych planach na przyszły rok. Ja z jej rodziny nie znam nikogo oprócz rodziców i tak naprawdę poznał bym resztę jej rodziny w dniu ślubu. Niedawno zmarł tez mój tata i podkreślę że nie bardzo wypada mi robić imprezę ponieważ mam żałobę. Chciałbym żeby było wszystko poukładane ale nie da się i przyznam szczerze że nie mam ochoty zapraszać kogoś kto nam źle życzy, wygaduje różne brednie na nasz temat bo boję się że ktoś coś złego zrobi na weselu i je popsuje bo jest to nasz dzień ale uważam też że powinno się zaprosić mamę, tatę, rodzeństwo no bo przecież jak to wygląda i co reszta rodziny powie jeżeli się nie zaprosi, tego czy tamtego. Proszę Was o opinie jak Wy byście postąpili na miejscu moim i mojej narzeczonej. Pozdrawiam i dziękuję.

Gość gość
Rozumiem, że masz kontakt ze zmarłymi? :P Oni przeszkadzają w ślubie? To poważna sprawa:(

Gość gość
Nie zgadzają się na slub:P

Gość gość
No cóż, ja na waszym miejscu nie zapraszała takich osób. I nie martwcie się że "wygląda to jak wygląda" - najważniejsi jesteście wy i to wasz dzień :)

Gość gość
Ale zj****e prowo

Gość gość
Boże co za patologia. Twoja matka wielokrotnie uderzyła twoją dziewczynę w twarz ?? nie ogarniam.Co za ludzie. I ty jeszcze chcesz wesela ? ja na twoim miejscu wyniosłabym się na drugi koniec Polski i urwałabym kontakty z jedną i drugą rodziną. Zmarł twój tata więc jako katolik masz rok żałoby. Nie musisz robić wesela a jeśli Ci zależy to możesz zrobić wesele tylko dla tych którzy dobrze wam życzą a reszta niech Cie w d**e pocałuje. Ale licz się z tym że po ślubie ta patologia dopiero zrobi wam piekło.

Gość gość
Weźcie, kto sie nabrał na to prowo? Dobry wstęp - facet zagłada czasem na to forum hahaha i stwierdził, ze tez walnie jakimś cienkim prowo