Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak zrobić dziecku wlewke doo******cza

Polecane posty

Gość gość

Jak zrobić dziecku wlewke doo******cza

Gość gość
Syn ma 3 lata i 6 dzień nie robi kupy boli go brzuch.Ile wlać wody do gumowej gruszki i z czym ma być ta woda oraz w jakiej temperaturze.

Gość gość
A moŻe czopek?

Gość gość
Dostał juz dzisiaj dwa :( boje sie ze zrobię mu krzywdę,on nawet przy czopkach sie wyrywa i płacze :(

Gość gość
Czopki glicerynowe podaj, albo odpowiedni syrop. Sama nie kombinuj, bo krzywdę dziecku zrobisz. To się dzieciom w szpitalu robi.

Gość gość
Czopki nie pomagają,syrop tez nie. Podawałam śliwki,siemię lniane i tez nic :(

Gość gość
Ja robilam lewatywe pierwszy raz jak synek mial 10mies. Letnia woda przegotowana albo rumianek. Do tego gruszka i pomoglo. Jednak jak przy czopku sie wyrywa to myslisz,ze przy lewatywie samo sie dziecko wypnie i bedzie czekac az skonczysz?

Gość gość
Dzięki za odpowiedz.No wlasnie dlatego boje sie,ze zrobię mu krzywdę,maz będzie trzymał ja będę aplikować. Cała gruszkę tej wody nalać?

Gość gość
Włóż dziecku jeszcze dwa czopki lepsze to niż lewatywa

Gość gość
Jasne, że całą. Nawet nie wiem czy jedna da radę ale spróbuj. Nie wiem dlaczego inne mamy tak bardzo boją się takiej lewatywy? To nic strasznego, gorzej jakby miało się dziecko zatruć kałem po 7 dniach.

Gość gość
To jest taka dosyć duża gruszka wiec nie wiem czy mu coś tam nie porozrywa :(.Ja tez sie bardzo boje jak najlepiej położyć dziecko żeby było dobrze?Na brzuszku,boku,plecach?Ja tez nigdy nie miałam robionej,ale podobno to nie boli,miała któraś z Was?

Gość gość
Ja poszlam z dzieckiem do lekarza , nie kombinowalam sama

Gość gość
Ja miałam i to nie raz. Ludzie sobie sami to wykonują w domu i to nawet nie z zalecenia lekarza. Jak tak bardzo się boisz to idź rzeczywiście do lekarza, pielęgniarka niech to zrobi bo szkoda dzieciaka. Następnym razem nie dopuszczaj do takiej sytuacji, takie dziecko musi załatwiać się codziennie, najdalej na 2 dzień. Są w aptekach forlaxy, xenne balance, dicopeg junior, takie wybór a ty tylko syrop podawałaś. Laktuloza jest do nieczego, nie dziwie się że nie zadziałała, pewnie pije to i tak tylko te kilka dni.

Gość gość
Nie No muszę dzisiaj juz zrobić bo nie chce czekać do jutra :(. Szukam jakiegoś filmiku jak to zrobić może ktoś coś podeśle?Chcialabym wiedzieć jak to zrobić zeby nie zrobić krzywdy

Gość gość
Wez dziecko przełóż przez kolano mężowi,niech on ma jego nogi miedzy swoimi,głowa dziecka pod pachę męża,a ty gruszka w rękę,rozchylasz pośladki i wlewasz. Minuta i po wrzasku.

Gość gość
Dziewczyny nie udało nam sie zrobić. Mały wyrywał sie,szarpał i płakał i tylko troszkę wody udało sie wlać a to nic nie dało :(. Rano pójdę do przychodni,teraz włożyłam jeszcze czopka