Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak to jest marnować życie na pracę za marne grosze???

Polecane posty

Gość gość

W dobie miliarderów :D

Gość gość
Co ma miliarder to tego ile się zarabia?

Gość gość
to ma ze samemu mozna byc miliarderem a nie skupiać się na pięniądzach i całe życie nie mieć w ogóle pieniędzy, bo pracowanie na kilka tysięcy dolarow miesięcznie to tak naprawdę klepanie biedy :D

Gość gość
Nie warto o takich rzeczach myslec bo po co.

Gość gość
A po co być miliarderem skoro za o wiele mniej pieniędzy też można fajnie żyć.

Gość gość
Normalnie ja robię za grosze poniżej 1000 zł i jakoś żyje , zawsze lepiej to niż być ma utrzymaniu rodziców

Gość gość
rodzic to chociaz cie za darmo utrzymuje a obcy czlowiek - szef utrzymuje cie pod warunkiem wykonywania dla niego niewolniczych prac do emerytury za tą samą stawkę, co miesiąc. Nie wiem czemu ludzie nie zdają sobie z tego sprawy, że ich szef utrzymuje.

Gość gość
dla mnie fajne życie jeest mieć swoje posiadłości w kilku krajach i robić co się chce, a pracując nie robi się tego co chce, bo nie ma się na to funduszy i czasu :D

Gość gość
Szef nikogo nie utrzymuje , to zwykła wymiana interesów , ty charujesz on płaci

Gość gość
tak samo rodzic nikogo nie utrzymuje - on zrobił on płaci

Gość gość
Nie ma przymusu pracowania za taką małą stawkę do emerytury jeże tego nie chce. Leń może i jest utrzymywany, ale nie ma stażu pracy i nie ma umiejętności które może sprzedać pracodawcy który może zapłacić więcej za jego umiejętności. Rodzice umierają, a on jest bez środków utrzymania, bez wartości dla rynku pracy bo jest już stary i nic nie umie. Pozostaje już tylko żebranie na ulicy, kradzież lub samobójstwo.

Gość gość
Piszesz tak, bo mierzysz niepracującego swoją miarą czyli niepracujący cały swój czas i zycie marnuje bo "nic nie robi", a wyjawie ci prawde co ty robisz codziennie w pracy - marnujesz swoje życie, które masz tylko jedno i to twoja decyzja jest by codziennie robić to samo aż do śmierci, a planeta wielka, a twoja planeta to samochod miasto w ktorym zyjesz i wolne dwa dni w tygodniu.

Gość gość
Nie marnuję tylko wykorzystuję. Mam z tego satysfakcję zarobkową i czuję że robię coś ważnego dla innych i dla siebie. Współtworzę ten świat, a nie tylko go konsumuję. A to co robi niepracujący to ciągle się obija i nic nie robi jest jak zwierze w klatce swojej indolencji.

Gość gość
a skąd wiesz co robi niepracujący, smutne co życie robi z ludzmi, dla ktorych pracować a nie pracować to być albo nie być. Ja rzuciłem szkołe w wieku 18 lat, i po kilku latach wracam z Anglii do polski i widze ludzi, ktorzy pokonczyli licea - znajome twarze, i to jak skonczyli, w pracy na kebabie, w sklepie spozywczym, w sklepie rtv agd, lub na studiach, kiedy ja przez ten czas zwiedzałem anglie i bawiłem się życiem, moi rówieśnicy, którzy pozdawali maturę w tym czasie całymi dniami siedzieli w domach i wykuwali tony niepotrzebnego materiału. Oni oczywiście mnie nigdy nie zauważają, to ja bacznie obserwuję co robi szkoła i praca z ludzmi i praca jest to niewykorzystywanie potencjału swojego mózgu, bo do pracy nie trzeba mózgu.

Gość NOVA CE GLIWICE
Pomożemy Ci zawodowo! U nas rekrutacja trwa cały rok! Wystarczy 1 rok by zostać specjalistą ! Nie wymagana matura. TOP kierunki: Specjalista do spraw dietetyki, Opiekun Medyczny, Rejestratorka Medyczna, Technik Handlowiec, Technik Elektryk, Organizator Imprez Ślubnych. Zapisz się do NOVA Centrum Edukacyjne ul. Zwycięstwa 50/2, Gliwice, tel.: 794 400 162, mail: gliwice@nova.edu.pl lub zapisz się ON-LINE: www.nova.edu.pl

Gość gość
nie każdego stać na wszystko i nie każdy ma super możliwości, inni nie mają innej pracy albo potrzebują wziąć pożyczkę, np w www.vivus.pl aby móc sobie coś kupić. nie można oceniać wszystkich w taki sposób :/