Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziewczyny, co byście zrobiły na moim miejscu? Chodzi o eks.

Polecane posty

Gość gość

Bierze córkę na weekend w góry. Śnieg, narty, snowboard itd. Dziecko przemarza, jest za lekko ubrane. Po weekendzie prosto od taty idzie do szkoły, a ze szkoły do mnie, do domu. Okazuje się, że jest cała chora, kaszle, ma giga katar, stan podgorączkowy i w takim stanie tata ją odstawił do szkoły mimo, że mówiła mu, że źle się czuje. Od wczoraj nie odbiera telefonów po tym jak wysłałam mu smsa co sądzę o takim zachowaniu. Tata weekendowy, właśnie od wyjazdów, zabawy, imprez i kina, nic więcej. Co byście zrobiły? Bo ja nie mam już na niego nerwów, to nie pierwsza taka akcja. Córka lat 12.

Gość gość
ma 12 lat i nie wie, jak sie ubrac? Daj spokoj...

Gość gość
Nie o ubiorze i odpowiedzialność 12latki jest temat. Weekend był spontaniczny, córka pojechała w tym co miała na sobie w piątek, bo tata nie wziął pod uwagę faktu, że przydałyby się cieplejsze ciuchy niż zwykła dresowa bluza i legginsy (na miejscu wypożyczyli tylko kombinezon do jazdy).

Gość gość
Spakowałabym dziecko i odstawiła do tatusia pod same drzwi na tydzień, póki nie wyzdrowieje, nie nadrobi lekcji i nie dokończy kuracji lekami. Mój był taki sam, póki nie zaczęłam wyciągać konsekwencji z jego odpowiedzialności czyli: przeziębiłeś mi dziecko, to go teraz lecz i bierz zwolnienie w pracy na lekarza, wizytę w przychodni, sranie i rzyganie. Podziałało, dwie takie akcje i się nauczył.

Gość gość
no faktycznie odstawienie chorego dziecka ojcu, potraktowanie go jak przedmiot to wrecz genialne rozwiazanie :/ Raz mu odpusć, uczul córke żeby juz sama dbała o siebie

Gość gość
Napisałam, że nie pierwszy raz ma miejsce taka sytuacja. A ja mam dosyć brania na głowę całego szajsu, jaki on robi, bo ja się musze sprężać, organizować i naprawdę mocno spinać, podczas gdy on wypadł kolejny raz na ojca roku i od wczoraj ma wszystko koncertowo w du/pie. Odstawić córki też nie mogę, bo mieszka na strzeżonym osiedlu i mnie tam nie wpuszczą :D O losie...

Gość gość
Uważam, że powinnaś z nim porozmawiać i wyjaśnić mu jego rolę. To, że nie widzi się z córką tyle ile Ty, nie znaczy, że ma być "weekendowym" tatą tylko od zabaw. Bo to, że wy nie jesteście już razem, nie oznacza, że przestał być ojcem i odgrywa ważną rolę w wychowaniu dziecka. A gdyby Tobie się coś stało i to on musiałby przez jakiś czas sprawować opiekę nad córką?

Gość gość
No dobra faceci bywaja bezmyslni ale zeby teraz nie odbierac i miec w d no to chamstwo.