Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Podpisywanie zgody ogólnej na zabiegi przy porodzie.

Polecane posty

Gość gość

Witam. Przy pierwszym porodzie przy przyjęciu położna podsunęła mi papiery pod nos i powiedziała " musi pani to podpisac jesli chce byc pani przyjeta do naszego szpitala ". Podpisalam na pol przytomna bo wilam sie z bólu. A jak bym nie podpisala? To zostawili by mnie rodzącą na korytarzu? Tak pytam z ciekswosci bo bede rodzic drugi raz i nie chce podpisywac zgody na kleszcze i proznociąg oraz nacięcie. Proszę nie komentować moich wyborów tylko odpowiedziec na pytanie ktore zadalam :)

Gość gość
Przyjąć Cię przyjmą. Ja wyraziłam zgodę tylko na nacięcie,ale położna mówiła,że jak da radę to urodze bez nacinania. Wszystko wyjdzie w trakcie porodu. Ale córka miała za duża główkę i wiedziałam na długo przed porodem,że nacięcie raczej będzie koniecznością.Co do reszty to nie jestem pewna jak to się odbywa w trakcie komplikacji ale przyjąć i tak Cię muszą. Mogą umyć jednak ręce i dac Ci do podpisania papiery,że nie ponoszą konsekwencji.

Gość gość
Ja wypełniałam cała papierologie już po porodzie. Na izbie o 7.30 babka mnie najpierw zbadała i mówi 8 cm. rozwarcia. Ja z niedowierzaniem, jak to? Wsadziła mnie w wózek i biegiem na porodówkę. O 8.03 urodziłam. W między czasie pytała sie o imię, nazwisko i tp... Urodziłam sukience w której przyjechałm, mąż nie zdązył przynieść walizki,a podpisywałam się już po. Ciaszę się że miałam tak łatwy i szybki poród, bo czekałam na mega bóle, a one nie nadeszły i wody mi nie odeszły i to mnie zmyliło. Choć jestem przerażona co by było gdzybambutkneła w korku.

Gość gość
Gdybym utkneła w korku

Gość gość
Fajnie ze Ci sie tak udalo. Mi chodzi w zasadzie o to ze lekarze naduzywaja tego co moga co nie jest nieraz koniecznością. Chce wyrazic na cokolwiek zgode w trakcie porodu kiedy bedzie trzeba.

Gość gość
Sama będziesz błagać o kleszcze, gdyby dziecku przyszło umierać w twoim łonie.

Gość gość
Tak, wtedy bede blagac, ale tylko wtedy. Czytaj co pisze

Gość gość
15:36 Skąd ty takie idiotyzmy bierzesz? Skąd taki głupol jak Ty może wiedzieć co lekarze mogą czy muszą a co robią?

Gość gość
Dla szpitala jesteś tylko "punktem rozliczeniowym". Nic nie musisz podpisywać. Ewentualnie tobie pęknie o***t, Ty będziesz wychowywać niedotlenione dziecko, Ty będziesz mieć na cito robione cc zanim zadziała znieczulenie...nie lekarz, nie położna.

Gość gość
I przygotuj się na ból. Biały personel lubi takie "mądre" pacjentki wyedukowane w google i na forach.

Gość gość
Autorko nie musisz podpisywać ano wyrażać zgody na żadne zabiegi medyczne. Napisze jak u mnie było. Położna do mnie że matmie mnie to będzie szybciej. Ja że nie wyrażam zgody. Ona że pęknę po o***t, Ja no to pęknę. Piekłam owszem, ale tak ze nawet szwów nie trzeba było zakładać. Rodzilam z mężem. Uwierz mi, że jeżeli jesteś świadoma swoich praw to inaczej się z tobą obchodzą. Dodam, że mąż jest prawnikiem i personel doskonale o tym wiedział. W pl napina się pierworodki rutynowym, podczas gdy np. we Francji to margines. Mamy inne krocza czy u nas personel idzie ma łatwiznę?

Gość gość
Dodam jeszcze że moja mama rodziła 36 lat temu i też nie była nacinana. Zgadnij dlaczego? Bo babcia była położna.

Gość gość
co do Francji to 100% racji w Holandii tez rutynowo nie tną nawet pierworódek ..a Holenderki vagin z gumy nie mają. Uważajcie na coś jeszcze -w polskich lecznicach czasem kobiecie ,zwł gdy jest sama podtykają JUZ WYPEŁNIONE cześciowo papiery ! Sygnalizowane były przypadki gdzie kobieta miała zakreślone że zgadza sie na nki "rutynowe" albo na obserwacje porodu przez studentów !!! Jak sie zwijacie z bólu to nawet nie zauważycie "ptaszka" w rubrykach ... te numery w niejednym szpitlau stosują .

Gość gość
Tak, to idzcie sie potnijcie, ja nie zamierzam. Przy pierwszym porodzie nie zgodzilam sie na to tylko slownie, i co? W ogole nie pękłam.