Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Fofo

Wasze mamy

Polecane posty

Gość Fofo

Czy zauważyliście, że Wasze mamy zachowują się podobnie jak wasze babcie i niestety nie są to pozytywne zachowania? Czy widzicie jak bardzo powielaja pewne zachowania? Pytam bo moja babcia ma 76 lat, jest pogodna życzliwa osoba. Jej pamięć mocno szwankuje ale to normalne, ma prawo się zdarzyć. Natomiast moja mama ma 50 lat. Jednak jej zachowanie mnie przeraża. Ona autentycznie nie pamięta, nie zauważa że opowiada mi o czymś już 4 raz na przestrzeni miesiąca, nie pamiętała jakim samochodem jeździ mój mąż, myślała że ciągle honda (nie musi się znać na motoryzacji ale mąż zmienił auto dwa lata temu na volvo). Martwię się tym bo ona nie zdaje sobie z tego sprawy. Jest miła, życzliwa i pogodna ale boję się, że wkrótce będzie jeszcze gorzej. Ja mam 27 lat, nie wiem w jakim stopniu przypominam własną matkę (trudno obiektywnie siebie ocenić). Jednak mam problemy z pamięcią. Przestaje pamiętać trasy jakimi jeździłam po mieście, gdzie jest stacja benzynowa, nie pamiętam nazw przedmiotów i zdarza mi się nie umieć wyslowic. Zastanawiam się w jakim stopniu to kwestia dziedziczenia genów, czy może to po prostu nieświadome zachowania, które powielamy bez powodu? Nie zakładam choroby bo jaka? No i żeby w wieku 27 lat mieć problemy z pamięcią? I nie pije, nie pale, nie biorę nic podejrzanego. A jak jest u was w rodzinach ?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować