Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gośćgośc

ZAKAZ HANDLU W NIEDZIELE

Polecane posty

Gość Gośćgośc

W kogo uderzy zakaz handlu w niedziele, według mnie uderzy we wszystkich Polaków. Ciekawe jak tak wzoru ja się na zachodzie czyli Angeli to niech podniosą place minimalną ( 1400 zł ale 1/2 etatu to tylko 700 zł Bo tak kombinują jak to sie ma do 3000 Euro ) zasiłek dla bezrobotnych (650 zł 3 miesiące Niemcy 1000 euro dożywotnio !) Zakaz handlu w niedzielę dotknie przede wszystkim wielkie sieci i centra handlowe. Oczywiście klienci znaczną część zakupów przerzucą na inne dni. Trzeba przygotować się na większy tłok w piątki i soboty. Ale nie da się ukryć, że część obrotów wielkim sieciom ucieknie. Kur.... wa formalnie ustawa oczywiście jest po to, żeby Polacy mogli spędzać czas z rodziną w dzień święty. Rodzina, rodzina O 9:00 na mszę świętą z rodziną, o 12:00 wspólny obiad z rodziną. O 14 odpocznie z rodziną. O 16:00 czas wolny z rodziną, czytanie książek gra w puzzle O 18:00 Niedzielny spacer z rodziną 0 19:30 Dziennik TV z rodziną O 20 Bajki rodzinne, lulu i spać żeby być wypoczęty do pracy. Harmonogram związków zawodowych na spędzanie Niedzieli Ha Ha ku..... płakać się chce a nie do śmiechu. Za niedlugo beda decydowali w jakich godzinach bedzie mozna zrobić kupe do kibla. Usilnie przy jej zapisach pracował najwiekszy truteń związek zawodowy „Solidarność”. Chciał uwolnić od przymusu niedzielnej pracy pracowników handlu. Z małymi jednak okazało się wyjątkami. W przyjętym 24 listopada przez Sejm projekcie ustawy o zakazie handlu w niedzielę zapisano aż 30 wyłączeń. Związkowców nie interesowało życie rodzinne pracowników stacji paliw, aptek, kwiaciarni, sklepów z pamiątkami małych firm których jest zdecydowana większość w Polsce - te punkty mogą być otwarte bez przerwy. Ciekawa co szef związków zawodowych robi dla innych pracowników szczególnie małych firm do 20 pracowników. Ta grupa jest największą w Polsce i o nich jakoś się nie martwi. Oni zap*****l. .... na cały zegar nie podoba się to się zwolnij. I tak samo powinno być z pracownikami hipermarketów a nie kolejne święte krowy. Kolejne Święte krowy - pracownicy z hipermarketów i galeriii. Górnicy, Rolnicy,Policjanci,wojsko,Straż, itd. Jest tego sporo i my Pracownicy Dużych firm, małych firm z********larmy na nich. Jestem katolikiem ale nie będzie mi szef związków nakazał co ja mam robić w niedziele. Pracuje w niedziele jak musze a jak nie podoba się pracownikom galerii i hipermarketów praca w niedziele zawsze mogą się zwolnićprzecież nikt im nie broni. Niech zamkną w cholerę wszystko a nie inni będą zapierd..... na pracowników galerii i hipermarketów i inne święte krowy. Komuna powraca ale tylko dla wybranych

Gość gość
Nie zesraj się :P

Gość gość
Do dziś .. Przeczytaj w regulaminie związków zawodowych kiedy Ty możesz się zesraać. Sraaj juz dzisiaj bo w niedziele jest zakaz sraania bo rodziny Wspolnie mają obowiazek od poczywać i nie wolno wytwarzać smrodu - kupy HA HA HA

niewiem autorze czy tego nie przekopiowałeś skąś czy nie /nawet nie sprawdzam/ ale podpisuję się rękami, nogami a nawet kut'asem pod tym co napisałeś

Gość gość
Markety w niedzielę powinny być otwarte. Prości i nie wykształceni ludzie powinni ciężko pracować.

Gość gość
Dramatyzujecie z zakazem handlu w niedzielę, do wszystkiego można się przyzwyczaić

Gość gość
Można się wybrać w niedzielę do kina na ciekawy film, lub do cukierni

Gość gość
Ale jak znam życie wszyscy spędzą wolną niedziele przed kompem.

Gość gość
Bezrobotni i nie pracujący nigdy w niedzielę nie powinni, w ogóle zabierać głosu w tej sprawie. Z głodu nie umrzecie, małe sklepiki prywaciarzy będą otwarte. Najpierw się dowiedzcie dokładnie czego ustawa dotyczy a potem krzyczcie!

Gość gość
Za granicą markety są bardzo ważne , w niedziełe całe rodziny chodzą tam by odpocząć bo jest klimatyzaja i nie ma takiego upału Najlepsze są dyskoteki , młodzież zakłada rolki i jeżdzi na nich wkoło sali przy dzwiekach muzyki, grzecznie , spokojnie

Gość gość
dowiedzcie dokładnie czego ustawa dotyczy a potem krzyczcie! xxxxx a czego dotyczy? bo nie pracowników

Gość gość
Robicie tyle szumu , a bywa tak , ze w niedziele tylko chodzi sie do sklepu jak cos potrzeba Po co mi markety, niech beda zamknięte.Nowości zawsze budzą w ludziach sprzeciw , a potem jest spokoj

Gość gość
Można się wybrać w niedzielę do kina na ciekawy film, lub do cukierni A w tygodniu nie możesz iść do cukierni...prawdopodobnie nie masz po prostu takiego nawyku to i nie wyrobi ci się on w niedzielę

Gość gość
Troche utra nosa właścicielom marketow bo nie beda mieli utargu w ten dzien.Powinni im jeszcze dołożyć by godziwie płacili pracującym tam ludziom.

Gość gość
11.17 W tygodniu czlowiek jest zmeczony i nie ma sily W niedziele odwiedza sie cukiernie jak przyjdzie smak na cos slodkiego, a w upale dni czesto była wykwitna lodziarnia , lody podane w kubkach , bogate w przerozne smaki

Gość gość
Z piewszą wielką miłością ,tez się było w kinie na randce, nie w markecie

Gość gość
11.17 W tygodniu czlowiek jest zmeczony i nie ma sily W niedziele odwiedza sie cukiernie jak przyjdzie smak na cos slodkiego, a w upale dni czesto była wykwitna lodziarnia , lody podane w kubkach , bogate w przerozne smaki jasne, ty i wykwintna lodziarnia, tak jak pracownik marketu i wykwintne rozrywki - upierdzielą sie przed tv albo kompem, a stara sie tylko narobi przy obiedzie. No ewentualnie facet sie na legalu napije więcej w sobotę, bo bedzie mógł odespać. Przecież tak wygladaja rozrywki większości z was

Gość gość
Troche utra nosa właścicielom marketow bo nie beda mieli utargu w ten dzien.Powinni im jeszcze dołożyć by godziwie płacili pracującym tam ludziom. XXXX tak, tylko stratę odbiją sobie w cenach,myslisz , ze centrum handlowe zgodzi sie obnizyć najemcy czynsz, nie, umowa jest podpisana na kilka lat, a czynsz wysoki, to jak myslisz kto zapłaci różnicę ?

Gość gość
Pamietajcie czasy jak nie było marketów ? Były małe sklepiki i jakoś się żylo Dopiero pózniej zaczeli pisac , ze powstana markety na obrzezach miast i połkna drobny handel I tak sie stało.

Gość gość
11.25 Nie bedziesz mi wmawiac co ja robie .Ja mieszkam w centrum miasta i wszedzie mam doslownie dwa kroki , mow za siebie.

Gość gość
11.25 Nie bedziesz mi wmawiac co ja robie .Ja mieszkam w centrum miasta i wszedzie mam doslownie dwa kroki , mow za siebie. xxxxx bo nie robisz, za prosty jesteś na ekskluzywne rozrywki...tez mi dopiero sukces...lody w kubku:D

Gość gość
gość dziś Za granicą markety są bardzo ważne , w niedziełe całe rodziny chodzą tam by odpocząć bo jest klimatyzaja i nie ma takiego upału Najlepsze są dyskoteki , młodzież zakłada rolki i jeżdzi na nich wkoło sali przy dzwiekach muzyki, grzecznie , spokojnie Xxx A gdzie za granica? Bo ja od 3 lat w Niemczech mieszkam i tu są zamknięte markety.

Gość gość
Pamietajcie czasy jak nie było marketów ? Były małe sklepiki i jakoś się żylo Dopiero pózniej zaczeli pisac , ze powstana markety na obrzezach miast i połkna drobny handel I tak sie stało ja pamiętam i jak nie było nic w sklepach i jak były zamkniete w niedziele i kartki i nocne kolejki zeby cos kupic. I teraz jest lepiej

Gość gość
Szkoda , ze nie wezma sie za kontrole marketow jak traktuja ludzi i czy przestrzegaja przepisow o pracy.To powinno byc pierwsze.

Gość gość
11.34 Mowie o Kanadzie

Gość gość
11.14 Dotyczy tylko zamknięcia marketów. Żabki i inne małe sklepy będą otwarte. I owszem. Dotyczy pracowników marketów. Dla nich lepiej.

Gość gość
11.37. Wiem o tym ale to nie przejdzie. Większość jest za tym, by było jak jest.

Gość gość
11.37 Byłem w Niemczech , produkty tylko na stacjach paliw , tam rzeczywiscie jest nuda w niedziele

Gość gość
11.33 Nie tylko , jest rower , sciezki rowerowe bez konca prowadza nad wode , do pieknych lasow rekreacyjnych , park linowy mozna probowac swojej zrecznosci , zawody jezdzieckie do obejrzenia polozone w lesie i mnostwo codziennych imprez na terenie miasta, wystepy co niedziele przeroznych zespołów- to w lecie.Nie wspomne o kacikach piwnych na ulicach przy latarenkach Po co mi marketyA w zime zaraz niedaleko sztuczne lodowisko na lyzwach jazda . obok stok narciarski do zjezdzania na nartach z wyciagiem w pieknym lesie