Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak można się rozwiesić z kimś kogo się kogo kocha tylko dlatego, że nie ma

Polecane posty

Gość gość

seksu

Gość gość
Można. Miłość to też seks. A seks to jeden z filarów udanego związku. Jeżeli w związku jedna ze stron jest skrajnie aseksualna a druga uwielbia seks i nie wyobraża sobie bez niego życia, to ta druga strona albo zacznie zdradzać albo zdecyduje się na rozwód i zacznie rozglądać się za nowym partnerem, bardziej zbliżonym pod względem temperamentu. Jeżeli partnerzy nie mogą się zgrać w związku, to zaczyna narastać frustracja. A ta z kolei prowadzi to powolnego rozpadu związku. Schemat przebiega różnie, ale zawsze te różnice będą rzutować w jakiś sposób na związek.

Gość gość
Zależy jaki jest powód braku seksu

Gość gość
Można.. i aktualnie jestem w podobnej sytuacji.

Gość gość
Seks to dodatek nie miłość jak się kogoś kocha na serio to się nie rozwodzi z powodu braku seksu

Gość gość
Do dziś filar udanego związku jak ktoś jest z kimś dla seksu a nie z miłości to wiadomo, że będzie robił problem bo nie kocha żony

Gość gość
Oczywiscie, ze mozna. Seks to tez bliskosc. Bez bliskosci mozna wytrzymac jakis czas, ale gdy trwa to dlugo ludzie sie oddalaja mimo wszystko od siebie. Zazwyczaj tam gdzie nie ma seksu nie ma tez codziennej czulosci, a to juz duzy problem

Gość gość
można i nawet może to być unieważnienie małżeństwa w kościele a to dla wielu osób ważniejsze niż sąd. Małżeństwo to wszystko również sex obie strony mają być zadowolone a nie tylko królewna która się cieszy że męża ma i myśli że to na zawsze( i piszę to jako mężatka z 7 letnim stażem). Kobiety są czasem bardzo głupie i samolubne

Gość gość
Przytulania, całowanie to też bliskości. Oddalasz się jak uprawiasz z kimś seks.

Gość gość
Tylko jesli ktos nie lubi seksu to zazwyczaj calowania czy przytulania tez nie chce.

Gość gość
Dla mnie sex właśnie cementuje związek. Sama czasem mam czarne myśli jak nie kochamy się raz w tygodniu. Bo już mi się wydaje że coś się źle dzieje i że zdrada i takie tam

Gość gość
Bo jak ktoś nie kocha żony to odejdzie z powodu braku seksu

Gość gość
Gosc 18.27 - dokladnie, zgadzam sie. Jednak o dziwo sa tez tacy mezczyzni, ktorzy seks traktuja jak obowiazek

Gość gość
Seks powoduje całą mase problemu kobiety w tym przypadku są traktowane jak masturbatory do zaspakajania swoich potrzeb seksualnych.

Gość gość
a wiecie idioci że jest coś takiego jak czystość ?

Gość gość
Baby piszecie takie bzdety, że się aż czytać nie chce w ogóle nie odróżniacie seksu od miłości więc o czym my to rozmawiamy jak nie da d**y to odejdzie gdzie tu miłość gdzie tu uczucie.

Gość gość
owszem są ale jednak częściej tu jednak winna jest kobieta. Jestem przed 30 i jakbym miała być z związku rodem z gimnazjum ( za rączki i buzi w policzek) to bym długo nie wytrzymała. Wiadomo są sytuacje życiowe w których sexu być nie może i wtedy tylko d**ek by zostawił ale jeśli jest to bo sobie tak królewna zażyczyła to sorry ale coś tu jest mocno nie tak. Zresztą co ja tam wiem mam znajomą rok po ślubie i z mężem nie mieszka nie sypia widuje się raz na tydzień bo nie chce mieszkać z teściami( to tak na pocieszenie? autorze/autorko)

Gość gość
Zachorujesz odejdzie gdzie tu miłość

Gość gość
P*****lety.. nie kochasz tylko chcesz zaspokajać swoje żądze...

Gość gość
Co to za gadanie, ze jak ktos nie kocha to odejdzie z powodu braku seksu? Jak ktos nie kocha to odchodzi z powodu braku uczucia. Niestety milosc z bajek nie istnieje, tym samym jesli mi brakuje w zwiazku bliskosci czy cos powoduje, ze nie jest mi dobrze to powoli wycofuje sie z relacji, nieswiadomie. Tak juz jest. W zwiazku sa dwie osoby i obie powinny starac sie tak samo

Gość gość
Gdzie wy tu widzicie miłość nie ma bo ludzie się wiąża dla seksu, przyjemności.

Gość gość
Tylko po ślubie można w pełni okazać miłośc w postaci seksu , tylko wtedy miłość jest przez duże M.

Gość gość
18:34 czystość można zachować przed ślubem i to decyzja obojga podziwiam zresztą takich ludzi. Ale po ślubie to już jest zupełnie inna bajka

Gość gość
Do dziś Właśnie w tym przypadku człowiek jest dla seksu nie z miłości. Odejdzie, bo żonka nie dała dupki.

Gość gość
gość dziś 18:34 czystość można zachować przed ślubem i to decyzja obojga podziwiam zresztą takich ludzi. Ale po ślubie to już jest zupełnie inna bajka x yy.. po ślubie już są nie są parą a związkiem sakramentalnym związanym nierozerwalnym węzłem...

Gość gość
Do dziś To nie miłosć tylko dodatek do miłości

Gość gość
Gosc 18.40 ok wiec jesli jest milosc to czemu partner odmawia seksu? Wiesz punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia.

Gość gość
Nic dziwnego, że co drugie małżeństwo się rozpada jak ludzie się wiąża dla samego seksu.

Gość gość
Czy ktos tu napisal gdziekolwiek, ze ludzie wiaza sie dla samego seksu?

Gość gość
Bo się źle czuje, ma zły dzień, przyrodzenie go boli, jest zmęczony.