Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja toksyczna matka

Polecane posty

Gość gość

Dzisiaj usłyszałam od własnej matki, że nic nigdy dla niej nie zrobiłam - jakoś zapomniała o sprawach urzędowych, pomocy w zakupach, załatwianiu wizyt u specjalistów, wożeniu do lekarza i na rehabilitacje... Nie raz była sytuacja, że np. umówiłam termin do lekarza w tydzień, na NFZ, gdzie normalnie czeka się mim. miesiąc. To w dzień kiedy miałyśmy jechać, stwierdziła, że nie pojedzie, bo pada... Twierdzi, że nie umiem jeździć, prowadzić firmy, domu. A sama nie ma firmy i nie prowadziła ani nie ma prawka. O kasę jej nie proszę, ale mi wytyka, że żyję za skromnie. Ja nie narzekam... Ale wczoraj przegięła zepuło mi się auto to do mnie z teksem " no jak to k***a możliwe, że nie odpala" Może nie odpalać, to tylko stare auto...i poleciała z litanią, że bez jestem nikim i uwaga, że nie długo moja firma upadnie i ja przyjdę do niej na kolanach... :( Nie daje już rady. Święta nie jestem , też umiem pojechać w nerwach, ale dzisiaj coś pękło.... i nie chce jej znać... :(

Gość gość
Faktycznie Twoja matka zachowuje się wrogo w stosunku do Ciebie . Sama jestem matką i własnemu dziecku nieba bym przychyliła , gdy coś złego się dzieje to staram się za wszelką cenę pomóc . U Ciebie matka tylko wymaga nic nie dając w zamian i w dodatku Cię dołuje . Nie dziwię Ci sie że masz dośc takich układów . Ale mimo wszystko to jednak matka .

Gość gość
Ja matką nie jestem i się cieszę z tego,choć to "cieszenie się" z wielkim bólem), bo jakby moje dziecko miało wysłuchiwać czegoś takiego, to wolę by go nie było. Nie mam faceta, bo matka systematycznie niszczyła moje związki, gadając o mnie bzdury. Kiedyś zaprosiła mnie i chłopaka na grilla na działkę, to się ubrałam na sportowo - upał, więc bluzka na ramiączkach, spodenki dżinsowe, japonki....a ta mi na dzień dobry przy nim "jak Ty się mogłaś tak ubrać i tak iść przez miasto" Innym razem kolejnemu nagdała, że jestem dziecinna, bo w takim wiklinowym pudełeczku trzymam trzy pamiątki z dzieciństwa - figurkę pieska, małą maskotkę i słonika - dostałam te rzeczy od bliskich osób, a ona twiedziła, że powinnam się ich jako dorosła osoba pozbyć, a tą maskotkę dać psu lub kotu do zabawy.

Gość gość
Hmm... Coś mi się wydaje, że kafeteria zatrudniła kogoś kto ma rozkręcić to forum. :)

Gość gość
Mojej najlepszej koleżanki matka to jest porabana, wyzwiska na porządku dziennym od k*że jest patologiczn a rodziną. I jej teksty że przecież tak ludzie mówią a ona jej tylko prawdę powtarza, można by tak pisać i pisać

Gość gość
Prosta i wulgarna kobieta to nie wymagaj zbyt wiele.Matki sie nie wybiera ale przynajmniej wypada szanować.