Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to teraz normalne by 2 latka nie bawiła się zabawkami

Polecane posty

Gość gość

Tylko po całych dniach oglądała bajki równocześnie na tv, tablecie i telefonie? Tak moja dobra znajoma pozwala córce by mieć święty spokój i latać ma szmacie bo inaczej mała jej dokucza i robi syf a maz przychodzi z pracy i ja opierdziela ze brudno

Gość gość
Normalne, dzieci szybko nudzą się zabawkami, a same nie bardzo jeszcze umieją się nimi bawić. Ktoś z dorosłych musi razem z nimi spędzać ten czas. Wyjątkową pomysłowością obdarzeni są moi teściowie. Ich zabawy z dziećmi powinny być opatentowane! Dzieci świetnie potrafią się z nimi bawić nawet i cały dzień. Nawet na wieczorną bajkę nie mają ochoty. Przykłady: teść tworzy orkiestrę, kilka pniaków drewnianych obitych skórą, stara tarka i kilka różnych przedmiotów pocierających, ołówek, kawałek metalu, plastyku [to dla starszaków], najmłodszym pokrywki metalowe od garnków, kawałki terakoty i papier scierny i mamy orkiestrę dzieci od 2 do 7 lat [razem 4 dzieci, nasze i córki]. Malowanie na prześcieradle - białe prześcieradło i każde z dzieci maluje to co chce, farby, kredki, mazaki, można coś przyklejać, z gazet, kawałki włóczki, wstążeczki - technika dowolna. Ważniejsza w tym malowaniu jest buzia dziecka, często też wymalowana, a jakaż radość. Babcia też wymyśla różne zabawy, stempelki z ziemniaka, makaronowe rysunki, modelina, masa solna, plastelina są mile widziane przez dzieci. No i wymyślanie bajek, zgaduj zgadula, zabawy w "zimno -ciepło". Zauważyłam, że dzieci chętniej bawią się szlifowaniem kawałka drewna papierem ściernym niż zabawką będącą na topie. Jeden warunek, ktoś musi ich zachęcać do tej zabawy.

Gość gość
Dla mnie nienormalne. Mam dwulatke i w ogole nie ma wlaczanych bajej, żadnego telefonu czy tabletu, bez jaj. Umie sie bawic sama chociaż najbardziej lubi z kims doroslym. Uwielbis tez wspolne ogladanie i czytanie ksiazeczek - pucio, kicia kocia. Masakra jak mozba wychowtwac takiego malucha na bajkach i tabletaxh :/ jest tyle wartosciowych zabawek

Gość gość
No właśnie ta mała ma naprawdę dużo zabawek...do wyboru do koloru tylko chyba sama nie chce się bawić a koleżanka woli tracić czas na sprzatanie dla męża który i tak ja zwyzywa.

Gość gość
Moze ma za duzo. Mojej corce dopiero jak powiem - a moze Zbuduj cos z klockow albo pobaw sie tym czy tamtym to idzie bo sobie przypomina, ze to ma. Staram sie te chowac zabawki i wymieniac co jakis czas oraz ukladac na polkach tak zeby bylo przejrzyście - wtedy chętniej się nimi bawi. Jak dziecko ma pelno zabawek,.do tego pomieszanych i powrzucanych do jakichs kosZow to nie bedzie sie nimi bawić. Ale zajmowanie tak malego dzieciaka bajkami, tabletem i telefonem to dla mnie dramat.

Gość gość
Sama byłam świadkiem jak koleżanka wyłączyła malej bajkę w tel.bo chciała zadzwonić to mała wpadła w taki szał mimo że jeszcze leciała bajka na tv i tablecie.. mój syn ma 5 lat i daje mu pograć od czasu do czasu.bajki ogląda codziennie przez np.godz.. A Tu taka mała i już uzależniona od elektroniki

Gość gość
Moj ma 2 latka i dopiero od 2 miesiecy ogląda bajki, zazwyczaj raz dziennie rano. Sam bawić się nie potrafi, musze zawsze byc przy nim a i on za mna chodzi krok w krok więc zeby np umyc łazienke na spojojbie to puszczam mu bajke ale często mnie woła żebym komentowała co się w tv dzieje.