Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Za ile kupujecie dzieciom prezenty?? Chciałbym mieć rozeznanie

Polecane posty

Gość gość
Na mikołajki tylko przedszkolne, składka 30 zł. Pod choinkę prezent za ok. 200-300 zł, zależy co tam dziecko sobie wymarzy, ale to prezent składkowy, moja siostra i rodzice dorzucają po 50 zł. I przeważnie to jest jedna duża rzecz, ewentualnie jeden drobiazg dodatkowo. Raz mieliśmy w domu szalone święta kiedy każdy dzieciom kupował prezenty, widać było że to za dużo na raz i nie wiedzą już czym się bawić i za co łapać, a potem i tak połowa tych zabawek leżała w kącie- i od tej pory jest jeden prezent, ale wspólny. Synek ma 6 lat, jego dwunastoletni kuzyn, jedyne starsze dziecko w rodzinie, dostaje prezenty podobnej wartości.

Gość gość
do 21:04 musisz być zamożna skoro przy trójce dzieci stać Cię na takie kosztowne prezenty

Gość gość
gość dziś do gość dziś - bo jak dostajesz od głupich podatników min. ode mnie co najmniej 1000+ albo 1500+, gdzie ja nie dostaję na swoje i nic nie kupuję bo mnie nie stać, pracuję min. na 500+ twoich dzieci. J****e, cholerne pisowce, ob y ich szlag trafił. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Zauważ, że w ubiegłym roku nie było żadnych -+500, a fortepian kupiliśmy dziecku [teraz już 3 gra, z czego 2 rzępoli]. W tym roku, mimo 500+ prezenty tańsze. Lot z Berlina do Toronto[w obie strony] to 1/3 sumy, którą wydaliśmy na fortepian w poprzednim roku, kiedy nie było 500+ Chłopcy też jakoś poprzeczki większej nie podniosą, mają swoje hobby, może nie najtańsze, ale też na poziomie ubiegłego roku. A ja mam tylko jedno gwiazdkowe marzenie - apaszka, tylko 99 z groszami. Wiem, że ją dostanę i już się cieszę. Córka z mężem zabawili się w Mikołaja. Moja mała chrześnica - podpytuję rodziców, jaki prezent kupić, co podobałoby się dziecku? Odpowiedź rodziców, nie wygłupiaj się, ważne, ze masz z nią systematyczny kontakt, prezentów dziecko nie potrzebuje, ale chętnie zjemy twój tort naleśnikowy. No i pieczemy ten tort naleśnikowy, cała rodzina w akcji, śmiech, radość, chłopcy podpytują, "a skąd się to dziecię wymknęło z brzuszka", ale już coś niecoś na ten temat wiedzą, odsyłam do taty, on najlepiej wytłumaczy. Tata tłumaczy, chłopcy wychodzą i ... "mama, tata nam tłumaczył skąd się biorą dzieci, ale to jakieś bajki, bo dzieci bocian przynosi. No i muszę im jeszcze raz przybliżyć temat w jeszcze bardziej dostępny sposób.

Gość renfrie
My na gwiazdkę kupiliśmy dzieciom bilety do Disneylandu. Pojedziemy w marcu/kwietniu. A poza tym drobiazgi. Każdy dostanie brzydki, świąteczny sweter, bo to tradycja i tyle. Wiem, że mąż starszemu opłacił 30 godzin lekcji tenisa, a młodszemu pływanie. Ja kupię słodycze, starszemu jakieś gadżety do telefonu, a młodszemu coś do odtwarzania muzyki, bo poprzedni sprzęt mu się zawiesza. Na mikołaja dostali czapki, szaliki i słodycze.

Gość gość
do 21:04 musisz być zamożna skoro przy trójce dzieci stać Cię na takie kosztowne prezenty xxxxxxxxxxxxxxxxxx Nie jesteśmy zamożni, owszem mamy dość duży dom [bez kredytów], ale to nie nasza zasługa, to coś zostało nam podarowane, a właściwie mojemu mężowi . Stać nas na takie prezenty? - owszem, stać jeżeli te prezenty pomagają edukacji dzieci. Nie mamy telewizora, salon już od 4 lat czeka na odnowienie wg. naszych pomysłów, marzy mi się pokój kąpielowy, ale to musi poczekać, dzieci i ich rozwój jest ważniejszy. Inne pomieszczenia w 178 m2 domu tez inaczej widzę. Marzy mi się... Ale to marzenia, oboje pracujemy, cieszymy się, że kredytów żadnych nie mamy, mąż na posadzie, ja wykonuję wolny zawód [aczkolwiek nie mniej płatny niż posada mojego męża], i czasami trafia się taka perełka jak ten nasz fortepian. A lot z Berlina do Toronto w obie strony to koszt ok. 1.600 złotych [bilety kupiliśmy w euro], z Warszawy co najmniej dwa razy drożej Tak, że nie masz czego zazdrościć, my też żyjemy z ołówkiem w reku.

Gość misia3003e44
Dla dzieci w rodzinie chcę dać po 50 zł. Niech rodzice kupią im coś co uważają za stosowne ( sama nie znam sie za bardzo na tym czym obecnie bawia sie dzieci, sama dzieci na razie nie mam, jestem w ciązy tak wieć dziecko dopiero będzie :D ). Mamy również tradycję,że w rodzinie dajemy sobie prezenty. Raczej drobne typu słodycze czy jakieś pamiątkowe upominki. Dla tych, którzy nie chcą na prezent wydawać dużych pieniędzy polecam zajrzeć sobie do megakoszulek: https://www.megakoszulki.pl/swiateczne-prezenty - na stronie jest kreator prezentów.

Gość gość
Na mikołajki 120 zł , pod choinkę za 300zł

Gość balblna
Ja różnie, w przyszłym tygodniu syn i mąż mają urodziny, więc chcę im zrobić wspólny prezent. Mają konsolę, lubią samochody - kupię im chyba kierownicę na konsolę z jakąś gierką, szczególnie, że teraz w weekend jest promocja. Co prawda 1000 zł, ale to dwie okazje no i warto https://www.x-kom.pl/p/388896-kierownica-logitech-g920-driving-force-forza-motorsport-7-se.html

Gość weel2
Staram się kupować dzieciom to na co zasługują, aczkolwiek czasami jest ciężko. Teraz córkę ma fazę na muzykę. Bardzo chciałaby dostać fortepian, ale chyba każdy z nas wie z jakim kosztem się to wiążę, prawda? Dlatego znalazłam stronę http://wypozyczinstrument.pl/ , na której mogę taki instrument wypożyczyć, myślę, że to najlepsze rozwiązanie dla mnie i dla córki :)