Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Za ile kupujecie dzieciom prezenty?? Chciałbym mieć rozeznanie

Polecane posty

Gość gość

Moj maz zarzucił mi że ciągle cos kupuje w nawiązaniu do prezentów na święta. Córka dostanie pod choinkę od nas klocki lego za 110zl sukienke i rajstopki z elza za 50zl i lalke barbie za 50zl i taki zestaw rekawiczki korona i rozdzka elzy za 20zl .Ma 4l3msc na mikolajki dostala lalkę za 49zl i Mikołaja czekoladowego. Czy to naprawdę jest tak dużo?? Razem 280zl na prezenty na gwiazdkę i mikołajki. Maz nigdy ani jej ani mi nic nie kupił a teraz jeszcze twierdzi że to rozrzutnoscm zarobków złych nie mamy razem ok 6000 na msc

Gość gość
Argumentuje że skoro moja mama jej kupi i moja babcia prezent pod choinkę to po co my jeszcze :(? Oczywiście jego rodzice nawet czekolady na urodziny nie dali ba. Nawet nie złożyli jej życzeń. Na święta tam nie idziemy . Od mojej mamy dostanie grę książkę i zestaw z ciastolina. Od mojej babci nosidełko dla lalki bobasa(ma ukochaną lalkę i ja wozi wszedzie) to naprawdę tak dużo? Coś może od chrzestna Ale naprawdę ja nie wymagam absolutnie prezentów każdy kupuje co chce(to jedyna wnuczka i w ogóle dziecko na wigilii) sama sobie radze na codzień nie polecam na nikim nikt mi nigdy z nią nie siedział i stać mnie żeby jej prezent kupić a nie polegać na innych z resztą sprawia mi to przyjemność i męża nie rozumiem.

Gość gość
Moja dostala 50 zl ,ogonek za 10 zl( taki wlochaty- jak teraz do torebek sie przyczepia) i rozge- lacznie 65zl, swiat nie obchodzimy wiec pod choinke prezentu nie bedzie. Nie mamy zle, ale prezent to upominek, a nie proba nauczenia dziecka materializmu. I owszem zabawke za 200zl moge kupuc, ale nie na chybil trafil- niech sama sobie wybierze!

Gość gość
Mikołajki 140zł, Boże Narodzenie 300 zł zarabiam 2200zł nie będę żałować dziecku.

Gość gość
uważam,że to za dużo dla dziewczynki w wieku 4 lat. Pewnie sama nie będzie w stanie docenić tych wszystkich prezentów. Poza tym zapewne nie dostaje zabawek tylko z jakiejś okazji,prawda? Pozdrawiam!

Gość gość
Ja nie kupuję, niech im gwiazdor przyniesie.

Gość gość
Mój dorosły syn dostanie 200 pln, na Mikołajki dostał portfel z przeceny za 40 zet.

Gość gość
6 latka dostanie prezent pod choinkę od nas za 200 zł, na mikołajki dostała tylko zestaw do robienia biżuterii za 50 zł. Dodatkowo dostaje prezenty od dziadków (z mojej i z męża strony), mojej siostry i dwóch braci męża. Jak była młodsza to prezenty nie przekraczały 100 zł z naszej strony. Siostrzeńcom i bratankom robimy prezenty w mniej więcej tej samej kwocie.

Gość gość
To nie za dużo. Zabawki są teraz bardzo drogie. Pudełko Lego 150-200 zł... A powiem Wam, że dla mniejszego dziecka jeszcze nie problem coś kupić, ale dla starszego? Ja mam 11-latka i klockami już się nie bawi, samochodzikami też nie... Interesuje się grami i piłką nożną, ma xboxa, chciałam mu kupić grę Fifę na Mikołajki i cena mnie zabiła 270 zł ... i to przez neta, bo w sklepach drożej. Syn interesuje się też elektrotechniką, astronomią, ale gadżety z tych dziedzin też są drogie jak cholera... Ciuchów mu nie kupię na prezent , bo to wiadomo, że i tak muszę mu kupić. Nie mam pojęcia co kupić pod choinkę.

Gość gość
19:34 ☺ Dobre ☺ Tydzień pracować na prezenty dla dziecka ☺ A kiedy pracujesz n dom, jedzenie, ubrania, wakacje?

Gość gość
Sukienka i rajstopki ??? to ma być prezent ? ciuchy to twój obowiązek a nie prezent. Nastolatkom można dać wymarzony ciuch w prezencie .

Gość gość
a ..i dodam że za dużo wydajesz, mąż ma rację.

Gość gość
Ja kupuję pościel do małego za 130 zl z bohaterami samolotow.Wóz strażacki za 80zl świecący na 5 kolorow pistolet na baterie i lego za 180zl

Gość gość
Tez nie kupuje ciuchów na prezent...dla dziecka to żadna przyjemnosc ;/

Gość gość
Tu autorka. Moja Córka dostanie sukienkę z elza przebranie i rajstopy do tego. To było na liście do Mikołaja. Sama pisała.

Gość gość
a na 18 kupisz helikopter !!

Gość gość
19:50 FIFA 2018 to max 220 zl, ale poszukaj dobrze w necie, są też poniżej 200 zl.

Gość gość
czterolatka sama pisala list? ;) geniuszka ;) Moia corka ma 10 lat dostanie piekny (ale nie kiczowaty) pamietnik/ zeszyt do zapisków Paperbalnks taki zdobiony, (postaram sie wrzucic link jak nie uzna za spam - corka lubi pisać wiersze, mini historyjki itd) , do tego kolczyki srebrne i bransoletka z motywem motylkow bo lubi takie motywy. oraz slodycze. koszt wszystkiego w sumie jakos do 300 zl.

Gość gość
Córka 4lata ok 350zł. Syn 8miesięcy 60zł.

Gość gość
Jak na taką małą dziewczynkę to bardzo dużo dostała na raz. Moja córka dostała swoją walizeczkę podróżną za 90 zł w promocji, bo w styczniu wybieramy się na ferie. Pod choinkę dostanie łyżwy za 100 zł. Nie ucz jej, że za każdym razem dużo dostaje, bo później będzie dużo wymagać i nie będzie umiała cieszyć się z drobnej rzeczy. Jak dostanie według niej za mało to będzie się złościć albo robić Ci wyrzuty jak będzie starsza i bardziej "pyskata". Znam to z doświadczenia starszej córki.

Gość gość
Mam syna ma 9 lat, mieszkamy za granica. dostanie kalendarz z postaciami z serii ksiazek o Gregu (Wimpy Kid, w Polsce tez sa znane), poza tym tez tshirt zwiazany ze Star Wars (dokladnie to z robotem R2D2), karte google play doladowana konkretna kwota zeby sobie kupil co tam chce na tablet (np gry- ale mz to kontroluje w co syn gra), dostanie tez rozne czekoladki i gumy rozpuszczalne (gumy dostaj***ardzo rzadko dlatego tak na swieta takie ekstra cos to te gmuby mamba) ;) w sumie to wszystko koszt ok 55-60 funtow bedzie. ja i maz w sumie zarobimy na to w niecale 3 godziny

Gość gość
kalendarz to taki duzy na sciane z osobnymi kartkami na kazdy miesiac, kolorowy dobrze wykonany mezowi kupie perfumy hugo boss i krawat taki "smieszny" zeby nosil do pracy w piatki, a od nego co dostane ? nie wiem ;) :)

Gość gość
gość dziś czterolatka sama pisala list? oczko.gif geniuszka X Moja czterolatka umie pisać. Zna wszystkie literki i liczby do 50, które również napiszę. Nie jest geniuszem. Lubi się uczyć, a ja to wykorzystać.

Gość gość
Tu autorka. Moja Córka zna literki. Wiedziała co chce dostać. Pomoglam trochę . Pisała sama. Tak samo umie dodawać i odejmować w zakresie 10 i po angielsku trochę mówi. Uważam że jest mądra Ale nie jakiś geniusz. Dużo czasu jej poświęcam mimo że pracuje . Chodzi do przedszkola Montessori może to też ma wpływ.

Gość gość
I dodam jeszcze że widzę że kwota za prezenty jest normalna. Wręcz część z was wydała więcej. Na urodziny dostała od nas prezenty za ok 200zl. Łącznie od całej rodziny 5-6 prezentów w tym też sukienka i uwaga ona baaaaardzo się cieszy z sukienek i chodzi do przedszkola tylko w nich. Sama sobie ubranie wybiera nie ograniczam jej i uwielbia sukienki i przebrania . Jakoś mi to nie przeszkadza.

Gość gość
19:51 mam w d***e twoje zdanie :-O Mikołajki i Boże Narodzenie są raz w roku. I pracuje od wielu lat i moje pieniądze wydaje jak chce :-)

Gość gość
X boxa, bo do tej pory nie mieli. Prezent wspólny dla dwóch synów.

Gość gość
Mój syn chce grę na PS4, koszt 250 zł, pewnie dokupię mu coś żeby zaokrąglić do 300 zł. Córka jest niemowlakiem, kupię jej coś do 200 zł. Nid kupuję dzieciom ubrań pod choinę, to jest obowiązek rodziców ubierac dzieci, a Mikołaj to ma byc dla nich coś extra.

Gość gość
My nie zwracamy uwagi za ile złotych prezent, my patrzymy na to, co dzieci chciałyby dostać, zazwyczaj prosimy o wskazanie 2 rzeczy. Jednocześnie też patrzymy na ich potrzeby. Córka [14 lat] i bliźniaki 7 lat. Córka w tym roku dostanie w prezencie bilet do Toronto [nieco wcześniej], pojedzie na zaproszenie swojej przyjaciółki z czasów przedszkolnych i szkolnych, która wyjechała z rodzicami 2 lata temu. Chłopcy sami wybiorą sobie prezenty, obeszliśmy sklepy, ale jeszcze do końca pewni nie są co chcieliby dostać. W ten weekend dokonamy ostatecznych zakupów. W ubiegłym roku córka dostała na gwiazdkę fortepian. Chodzi do szkoły muzycznej, uwielbia muzykę. Wcześniej grała na pożyczonym pianinie od mojej kuzynki. Uzgodniliśmy, że jak wytrwa w graniu, dostanie dobry instrument. Chłopcy dostali kolejny, duży zestaw klocków ze swojej kolekcji. Cena? nie ma znaczenia. Jednemu droższy, drugiemu tańszy, ważne aby trafić w punkt.

Gość gość
do gość dziś - bo jak dostajesz od głupich podatników min. ode mnie co najmniej 1000+ albo 1500+, gdzie ja nie dostaję na swoje i nic nie kupuję bo mnie nie stać, pracuję min. na 500+ twoich dzieci. J****e, cholerne pisowce, ob y ich szlag trafił.