Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Depresja samotność Do czego może doprowadzić

Polecane posty

Gość gość

Krótkie pytanie czy Samotność może doprowadzić do ciężkiego stanu lub chorób psychicznych takich jak 1 zaburzenia emocjonalne czy też nawet psychiczne 2 Gadania z samym sobą 3 urojenia I tego typu stany Do czego może ?

Gość gość
Już ludzie dobrze wiedzą do kogo gadają!!

Gość gość
To zalezy,jak silna masz psychike.Ja jestem samotna od lat,a jakos nie zwariowalam.

Gość gość
może dlatego ci odbiło? Ale nie jesteś przegrany, przeczytaj "Celę" , nie jest to przednia literatura ale porusza bardzo ważny temat, coś dla ciebie, kobieta mu pomogła ma imię jak twoja ukochana

Gość Tathagatagarbha
Jeśli ktoś jest samotnikiem z wyboru, samotność w żaden sposób mu nie zaszkodzi. Wręcz przeciwnie, to w towarzystwie będzie się czuł nieswojo i nie na swoim miejscu. Jest to durny wymysł współczesnej psychologii, że człowiek koniecznie potrzebuje kontaktu z innymi ludzi, bo inaczej zwariuje. Już prędzej kontakt z nieodpowiednimi ludźmi może doprowadzić do szaleństwa.

Gość madry czlowiek3888
samottnosc jest zła...i ta z wyboru i ta niezwyboru. Zawsze prowadiz do zła.Kazdy zdrowy czlwoiek na swiecie ma potrzeby spoleczne.(tylko chory na auttyzm nie ma). Czlowiek wyizolowany dziwaczeje,dziczeje...traci kontakt z rzeczywistoscią,traci wiezi spoleczne...traci morale,epamtie,odczuwanie emocji. Wpada sie w depresje.ucieka w swoij swiat...Brak kontaktu z rzeczywosstoscią (ludzmi

Gość Tathagatagarbha
W jakiej książce do psychologii to wyczytałeś? Proponuję myśleć samodzielnie, a nie powtarzać jak papuga po jakichś autorytetach. To, że ktoś nie chce uczestniczyć w tym wyścigu szczurów nie znaczy, że coś z nim nie tak. Izolacja od tego materialistycznego świata nie jest niczym złym.

Gość gość
Oczywiście że jest z nim nie tak. Nikt sam się na to nie godzi chyba że go okoliczności do tego nie przymuszają. A materialistyczny świat to tylko dorabianie ideologii.

Gość Tathagatagarbha
Na jakiej podstawie twierdzisz, że z człowiekiem izolującym się od świata jest coś nie tak. Nie każdy musi podążać owczym pędem za gawiedzią. Ja sam preferuję samotnictwo i nie uważam się za gorszego od innych.

Gość gość
A kto powiedział że gorszy? Chyba masz kompleksy i dlatego jesteś samotnikiem.

Gość Tathagatagarbha
Może się zdziwisz, ale nie. Po prostu rozrywki tego świata przestały mi sprawiać przyjemność. Wolę spędzać czas sam ze sobą. Jest wiele takich osób i nikt nie powinien mówić, że coś z nimi nie tak. Dlaczego? Bo nie chcą uczestniczyć...no właśnie w czym? W wyścigu szczurów o to kto bogatszy, kto sławniejszy, kto ma więcej znajomych na facebooku? To jest właśnie prawdziwa paranoja.

Gość gość
A z czego żyjesz?

Gość gość
Tathagatagarbha Juz 2 osoby ci zaprzeczyły stwierdzam że jeśli jesteś samotnik to bardzo Ci to zaszkodziło Jesteś chory lub chora psychicznie samotność strasznie szkodzi za dużo przypadków za często się to sprawdziło ludzie są różni ty może jesteś innym samotnik w naszym społeczeństwie to lamusa i debil brak kontaktu z logika i rzeczywistością ma swój świat jak ty schiza NAJLEPIEJ NAPISZ MU JESZCZE ŻE MĘŻCZYZNI NIE POTRZEBUJĄ SEXU ALBO ŻE GEJE TO LUDZIE ZDROWI NO CHYBA Q TWOIM ŚRODOWISKU TYLKO W*********J Z FORUM LLAMUSIE KAŻDY CZŁOWIEK POTRZEBUJE MIEĆ PRZYJACIELA

Gość gość
Z czego żyję ? Mieszkam z rodzicami ale nie mam z nimi dobrych stosunków zasiłki i tego typu

Gość Tathagatagarbha
Mam pracę praktycznie bez wychodzenia z domu. To współcześni skorumpowani psychologowie wmawiają ludziom, że muszą się spotykać z innymi, bo jak nie, to są psychicznie chorzy (i tu pada 1001 nazw wymyślonych przez nich zaburzeń psychicznych). Jeśli ktoś czuje się dobrze sam ze sobą, nie musi się z nikim spotykać wbrew własnej woli.

Gość gość
Skorumpowani ? hshahhahahahHahhaHhaHH Stwierdzam że w młodości byłeś trzymany na łańcuchu i nie wiesz co to znaczy mieć prawdziwych przyjaciół z kim pogadać ? Większość ludzi potrzebuje kontaktu przyjaciół

Gość Tathagatagarbha
No właśnie większość, a nie wszyscy. Trzeba uszanować tych, którzy wolą żyć samotnie.

Gość Tathagatagarbha
Co do młodości, to właśnie kiedyś byłem towarzyski. Lubiłem się spotykać z ludźmi. Dopiero w dorosłym życiu zaczęło mnie to męczyć.