Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam wskazania do cc bardzo się boje znieczulenia

Polecane posty

Gość gość

Na wizycie z gin nie zapytałam o znieczulenie byłam w szoku. Jakie mialyscie znieczulenie przy cc? Kto o tym decyduje ?

Gość gość
Znieczulenie luuuuzik. Ja mialam takie w kregoslup. Robia ci zastrzyk . Nie boli wogole.

Gość gość
Znieczulenie luuuuzik. Ja mialam takie w kregoslup. Robia ci zastrzyk . Nie boli wogole.

Gość gość
ja też miałam w kręgosłup i nic nie poczułam, nawet wbijania tej igły, bo oni znieczulają też miejsce wkłucia, naprawdę spoko luz

Gość gość
ogolne bardzo rzadko robią, ja miałam niski poziom plytek krwi w ostatnim trymestrze co jest wskazaniem do narkozy, jak mi odeszly wody i trafiłam do szpitala to wymeczyli mnie do konca bo czekali na wyniki, nie chcieli znieczulac narkozą tylko znieczuleniem przeowodym i udalo się, nie bylo narkozy

Gość gość
A jak wgl wygląda cesarka? Jak to wygląda krok po kroku

Gość gość
Myślałam że narkomanii jest dużo lepsza od znieczulenia w kręgosłup

Gość gość
Ja bardzo się bałam cesarki, miałam znieczuleniecw kręgosłup, ogólnie parę sekund po zastrzyku straciłam czucie, ledwo zdążyłam samodzielnie położyć się. Potem czujesz już tylko szarpanie w brzuchu :-) ja po pięciu minutach od zastrzyku usłyszałam płacz dziecka i to było cudowne:)

Gość gość
Ktmrok po kroku ze znieczuleniem w kręgosłup... idziesz na salę przebrania siadasz na łóżku robią zastrzyk kladziesz się zakładają cewnik ustawiają taki parawan nic nie widzisz rozmawiają z tobą wyciągają dziecko pokazuja. Potem szyja. Potem jesteś na sali pooperacyjnej Orzysz plasko po 5 h chyba zaczynają lekko podnosić oparcie łóżka po 6 h od cc chyba możesz się napić po 8 czy 9 pionizacja się prysznic itp i w sumie już. W czasie gdy lezyszw podają ci dziecko

Gość gość
mi sie zdaje, ze o znieczuleniu przynajmniej czesciowo decyduje pacjent. Ale lekarze uwielbiaja robic pacjenta w c***ja i oczywiscie tego nie powiedzą... Ja miałam dwa CC, i za pierwszym razem miałam ogólne, bo byłam juz tak obolała, ze nie byłam w stanie spokojnie lezec.Chamy były z tych lekarzy.. Podobno nie lubia robic ogólnych bo sa drozsze. Za drugim razem im mówie na stole, ze wolę ogólne znieczulenie. To sie podłamali, i zaczeli przekonywac, ze lepiej to drugie, w końcu sie zgodziłam. Dziwne uczucie, jak człowieka kroja, a sie jest przytomnym, ale ja po godzinach skurczy jak przestalam czuc ten ból to czułam błogostan, i jeszcze działał troche dolargan. Spytałam lekarkę, czy mi usunie stara blizne... A ci zrobili wielkie oczy, i " To jak pani myslała, ze zrobimy obok drugą... LOL" Cała operację przeględzili o wakacjach w Egipcie.

Gość gość
Ja mojej cesarki nie wspominam dobrze wiec nie bede opisywac. Z rozmow z kobietami wiem, ze nie ma co sie sugerowac. Dasz rade bo musisz ;)

Gość gość
Ja miałam 2 razy cc na życzenie ( Niemcy ) Super wszystko wspominam :)

Gość gość
Znieczulenie w kregoslup jest lepsze, masz świadomość, dostajesz dziecko odrazu a po natkozie możesz mieć wymioty i ogólne osłabienie i widzisz dziecko po wybudzeniu

Gość gość
a po natkozie możesz mieć wymioty i ogólne osłabienie i widzisz dziecko po wybudzeniu x ja zobaczyłam syna dopiero po 2 dniach pobytu w szpitalu.. cały czas pytałam, kiedy go mozna zobaczyc, a one ze jeszcze nie.. nie wiem co to za filozofia pokazac przyniesc dziecko. A potem jak chodziłam, to tez odmawiali, nie wiedziałam ze mozna zobaczyc przez szybe..