Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co dajecie na kaszel?

Polecane posty

Gość gość

Co dajecie dzieciom na kaszel?

Gość gość
Mlodszym syrop z przeisu i po sluchaniu przez lekarza, starszym tez Nawet dziecko z zapalenem pluc potrafi sie bawic a wie zawsze trzeba u lekarza i samem osluchac i w porozumieniu z lekarzem przy kaszlu opukiwac dziecko.

Gość gość
syrop z mniszka lekarskiego i sok z cebuli

Gość acetka
my robimy z budixonu neb i wtedy już nic rozkurczowego nie trzeba stosować, zawsze to krótsza inhalacja i tylko 1 rzez do inhalowania a i tak młody się wierci i jakby nie bajka to by bylo ciężko. Nie zauważyłam żeby mi bardziej dziecko kaszlało po tym własnie przeciwnie kaszel się uspokoił, a u nas się trzymał dosyć długo

Gość Jupiterka
Po pierwsze trzeba iśc do lekarza . to jest raz . A dwa . z domowych sposbó takich doraźnych to : Nebulizacja -albo nebudose hialuronic - kaszel suchy , albo nebudose hipertonic - kaszel mokry. Do tego pellavo oskrzela , jakis supremin albo levopront . Bardzo ważne tez jest nawilzanie i oczyszczanie powietrza . Jeżeli masz mozliwość to zaopatrz się w oczyszczacz powietrza z nawilżaczem . Mnie niejednokrotnie juz pomógł przy objawach zapalenia krtani . https://goodair.pl/sklep/sharp-kc-a40euw-oczyszczacz-i-nawilzacz-powietrza/

Gość bitakotka
Mi też pediatra przepisał budixon neb i już nie musiałam podawać nic więcej – żadnych syropów ani antybiotyków. Wystarczył ten lek do inhalacji.

Gość kasiami
Tylko też trzeba pamiętać o dobrym inhalatorze, żeby lek nie uciekł przez maskę. W masce zwykle sa takie dziury, więc musisz znaleźć taki nebulizator bez dziur.

Gość gość
Dzieciom nic ale jak mnie kaszle to robie minete sąsiadce i mi przechodzi;-) :-P

Gość Fruska
dokładnie, najlepiej inhalator, i u nas koniecznie chodzi nawilżacz powietrza. mamy oskara od stadler form i jak powietrze w mieszkaniu jest nawilżone to dziecko nie ma takich napadów kaszlu