Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Towarzysz92

Jaki olej najwyższej jakości do benzynowego Passata B5 1.8 T?

Polecane posty

Gość Towarzysz92

jaki?

Gość gość
gość dziś Nie, nie będzie dobry. 5W50 masz tam lać grubasie.

Gość automattator
Ja do swojego leję shell helix ultra. Ale jak nie masz pewności to zawsze możesz sprawdzić na shell lube match jaki olej konkretnie dobrać do swojego silnika.

Gość rodomordo
O, nawet nie wiedziałem, że taka aplikacja istnieje. Rozumiem, ze ona jest dostępna na stronie shella, ale czy trzeba coś płacić za jej użytkowanie? Jak z tym jest hmm?

Gość alluman
Dla nowych a także dla mocno wyeksploatowanych silników dobrze sprawdza się shell helix ultra 5w-40. Są też inne gestości, ale ja uzywam tej jednej. Przy helixie silnik pozostaje stale czysty, bez nagaru, odpadły mi kompletnie dolewki olejowe, oleje shella helix odparowują najmniej ze wszystkich. Pierwszy raz zacząłem go używac przy samochodzie używanym, tak jak wspomniałem na początku. Poprzedni właciciel nie zostawił inf. o bieżącym oleju, shell helix jest dobry w takich przypadkach. od tamtej pory stale go uzywam.

Gość Pawełłł22
jak to jaki? np. Valvoline, jeden z najlepszych :) zamów na https://www.amjoil.pl, będziesz mi jeszcze dziekował :D

Gość kartyniak
Jak dla mnie to raczej Shell z takich wyborów. Szczególnie że ejst na bazie gazu ziemnego.

Gość Towarzysz92
No i żeby nie za drogi był

Gość krestka
Ostatnio Shell trafiłam na promocji i wziełam sobie na kolejną wymianę. To wprawdze 2-3 miesiące ale będe już miała kupione. Jeśli chodzi o cene oleju to nie zawsze opłaca się patrzec na kilka złotych róznicy. Lepiej na jakość.

Gość mijamik
Shell kupowałam ten Shell Helix Ultra syntetyk. Nigdy nie trafiłam na jakąś mega promocje, ale cenowo zazwyczaj różni się w róznych miejscach o kilka złotych. Mam na myśli oczywiście oryginalny, a nie jakieś podróbki.

Gość gość
K... lamusy nazwa firmy oleju jest bez znaczenia !!! Wazna jest specyfikacja producenta np. Dla VW 505.1 Albo 505.3 to do tdi. Czytaj instrukcje swojego ramola a nie pytaj cymbałów na forum co jeżdżą MZK.

Gość gość
proponuje skorzystac z programu Lubematch jak tylko mam dylemat z doborem oleju do auta to właśnie korzystam z tego programu.

Gość annanunakiqwer
a jak wygląda interfejs tej apki, łatwa jest w ogóle w obsłudze? nigdy wcześniej o niej nie słyszałem.

Gość gość
pewnie ja od kiedy mam nowo nabyty samochód to skorzystałem z tej aplikacji Lubematch prosta w obsłudze no i zaskoczyła mnie przeogromna baza danych

Gość ziembka
Przy nowym aucie wymiana oleju jest mega ważna, bo nigdy nie wiadomo kiedy naprawde był wymieniany. Jeśli o LubeMatch chodzi to świetna opcja dla nowych właścicieli. Bezpłędnie wskazuje po wytycznych producenta.

Gość procento
annanunakiqwer to nie ejst apka. To jest opcja gdzie wchodzisz przez neta i on line sprawdzasz. Przeklikujesz dane auta i dostajesz info jaki olej zaleca Twój producent auta.

Gość annanunakiqwer

a ta opcja jak to nazwałes jest darmowa? nie chce zeby mnie ktoś naliczał potem za usługi.

Gość palun

tak, jest w zupełności darmowa - sam z niej korzystałem i nie przychodziły  mi żadne rachunki 🙂

Gość ☭Towarzysz92 ☭

dzięki towarzysze za pomoc

Gość zapytanka

Mówicie o tym  https://www.shell.com/content/dam/royaldutchshell/applications/html-lubematch/iframe.html#/pl/pl ?

Gość patapak

Kurcze nie wiedziałem, że można sobie tak samemu sprawdzic. Podstawowe dane auta wpisałem i pojawiły mi sie dwa oleje które zaleca producent. Wziąłem Shell Helix Ultra syntetyk. Zobaczymy po kilku wymianach.