Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

500plus brane jest od zaradnych by biedota robiła sobie paznokcie. Tak!!

Polecane posty

Gość gość

Od 2019 mają podnieść podatek ludziom o przychodach powyżej 10 000 na rękę miesięcznie. Wczoraj byłam w Kauflandzie. Kasjerko pracujące za psi grosz 1500 zł wymienialy się telefonami do manikiurzystki robiącej hybrydę za 70 zł. Uczy się niezaradnych ze nie warto się starać bo państwo i tak da. A bogatym trzeba odebrać. Za to ze smieli się dorobić. Efekt 500 plus to po prostu więcej kupione farby do włosów dla mamusi piątki dzieci i więcej ciuchów sobie za to kupia. Znam taka rodzinę. Mamusia naklepala 8 dzieci. Ma 8×500 plus. Chodzi w na okrągło do fryzjera, sklepów odzieżowych, drogie buty.. To o to chodziło PiS?? Rzeczywiście nie opłaca się starać i uczyć. I tak państwo da.

Gość gość
A kto popiera PIS? Patologia i faszyści.

Gość gość
No raczej.

Gość Zuzka 564
To i Wy naklepcie sobie dzieci i będziecie chodzić do fryzjera i kosmetyczki;-) Nie rozumiem Was, żal wam doopę ściska... Ja mam jedno dziecko, nie biorę 500+ ale moim zdaniem dobrze, że jest ten dodatek. Jest wiele normalnych rodzin z niskim dochodami, którym ten dodatek pomaga. Owszem są też patologiczne rodziny gdzie te pieniądze wydaje się na inne cele niż potrzeby dziecka i to powinno być już nadzorowane. A to co taka kasjerka nie może chodzić do fryzjera, czy kosmetyczki? Sama mam sąsiadkę kasjerkę a jej mąż jeździ tirami za granicą i zapewniam Cię, że mają duużo pieniędzy.

Gość Zuzka 564
Autorko a ty jesteś taka zamożna, wykształcona, zaradna a nie wiesz, że w Polsce płaci się podatek od dochodów a nie przychodów:-). Głupota niektórych ludzi mnie naprawdę rozwala... Nie udawaj kobieto kogoś kim nie jesteś;-)