Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karola 123

Zrobiłam awanturę o brak zaręczyn...

Polecane posty

Gość gość
Autorko tupanie i złością nic a nic nie wskórasz :(

Gość gość
A to chcesz autorko żeby się żenił z przymusu?. Zamieszkaj najpierw z nim i zobacz czy warto

Gość gość
naciskaj na ślub nie po to byłaś z kimś ponad 5 lat żeby nic z tego nie mieć

Gość gość
Tak tak, naciskajcie, zmuszajcie, wymuszajcie, szantażujcie. Świetny sposób na życie, mówię wam.

Gość gość
Autorko jesteś jeszcze? Widzicie się tylko w weekendy czy na święta i np urodziny też?

Gość gość
Jestem, jestem;) W Święta i różne inne uroczyste dni również się widujemy. I spokojnie, nie wydaje mi się, żeby prowadził podwójne życie. W dniach w których się nie widujemy mamy stały kontakt, piszemy, dzwonimy do siebie, że tak powiem " zasypiamy" wspólnie;) i od rana znów jest kontakt...i tak o tylu lat dzień w dzień. Więc myślę, że gdyby prowadził podwójne życie nie miałby możliwości być ciągle w stałym kontakcie ze mną. Co innego, gdyby kontakt urywał się na jakiś czas i znów się pojawiał, to już byłoby dla mnie jasne, że coś nie gra;) Nie udało nam się zamieszkać wspólnie z różnych przyczyn, wcześniej studiowałam, znalazłam dobra pracę u siebie i tak szczerze nie czułam się jeszcze na to gotowa. On miał poważną operację, długo do siebie dochodził w między czasie. Mógł nie chodzić, leczenie i rehabilitacja trwała długo i nie był to czas na takie kroki wtedy. Jednak wytrwaliśmy ;) Mówił mi kiedyś , że czemu nie poczekam aż przyjdzie odpowiednia pora i że swoimi wybuchami wszystko psuje. I zauważyłam, że gdy nie odzywam się na ten temat, to sam go zaczyna. Może swoim zachowaniem odbieram mu " męskość" , bo chce żeby to wyszło od niego, a nie pod wpływem moich nacisków....

Gość gość
I u nas ślub zmieniłby dużo. Nie da się latami trwać na odległość i wisieć na telefonie. I może od około roku pojawiła się u mnie chęć wprowadzenia zmian, wcześniej też pasowało mi jak jest. Szanuję to, że nie każdemu ślub jest potrzebny i pasuje mu życie na kocią łapę, jednak dla mnie to nie wchodzi w grę i on doskonale o tym wie. Napisał mi dziś, że chce ze mną założyć rodzinę, no, ale to tylko pisanie...

Gość gość
Ale dlaczego to facet ma wybierać kiedy będzie odpowiednia pora a kobieta czekać? Rozumiem że nie powinno się nikogo naciskać czyli zmuszać, ale kobieta ma prawo wiedzieć co partner zamierza. Ciekawe czy jemu byłoby przyjemnie gdyby już się namyślił i był na 100% pewny, że chce się oswiadczyć, dał pierścionek, a Ty byś mu oddała ze słowami "dzięki, ale na razie nie, nie jest odpowiednia pora, jak będzie odpowiednia, to się po niego zgłoszę" i tak by czekał kilka miesięcy albo lat. Myślisz, że wykazałby się taką wyrozumiałością jak Ty?

Gość gość
A odwiedzalas go w szpitalu, poznałaś jego rodzinę? Byłam w takim "związku" 6 i pół roku. Gdy mnie zostawił powiedział mi, że to moja wina bo mu nie ufalam. Później okazało się że miał żonę.

Gość gość
To oświadczajcie się same swoim facetom i po problemie, a nie wiecznie czekacie.

Gość gość
A może odwrotnie on nie chce się z Tobą żenić bo jak miał poważne problemy zdrowotne Ty nawet na jakiś czas nie mogłaś się do niego przenieść i mu pomóc. Znakiem tego teraz jak już jest wszystko dobrze to ani nie chce z Tobą mieszkać ani tym bardziej się żenić. To że macie "stały" kontakt nic nie znaczy. Ja też byłam w stałym kontakcie przez pół roku z facetem a jednak był żonaty o czym dowiedziałam się przypadkiem

Gość gość
Jak chcesz wiedziec co on mysli, co czuje, czy zaproponuje ci małzenstwo, napisz do mojej wróżki Sofii, jest świetna. Jej adres to tarocistkasofii@wp.pl